Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Odchod z EU by byl odvážný. Za ten risk ale stojí

20. 10. 2015
 27 078
42 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Členství v EU snad NENÍ dobrovolné?
Vystoupit se NESMÍ?
Už to, že se někdo BOJÍ odejít nesvědčí o dobrém svazku. Obává se někdo šikany ze strany EU? Proč??

Nahlásit
-
20
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Člověk typu Baťa by u nás dopadl stejně jako Babiš. Baťa by byl se svým bohatstvím u Kalouska a jeho stoupenců ještě větší zloděj než Babiš. Jenomže Baťa by Kalouska zašlápnul jako červa. Babiše národ ocení později stejně jako Baťu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-10
+

Diskuze

Víte kolik let si už utahujeme opasky? No a co z toho jen pár podvodníků se má dobře,věřím,že se budete vy mladí mít dobře,ale s EU to půjde stále jenom z kopce,není na co čekat..

Nahlásit

-
1
+

Slovinsko je krasna a bezpecna zeme, nevidim nic spatneho na tom, byt k nim prirovnan. Nebo vstupem do EU jsme automaticky na urovni Holandska nebo Belgie? Nejspise by se na nas koukali jako na Ceskoslovensko. Proste tak, jak nas vidi dnes.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je velmi správný komentář. Kdo z dnešních politiků není ubohý oprtunista ? Kdo z nich zastává opravdu vyšší cíle ? Je to smutná podívaná na tu partu ubožáků. Snad Fiala s Machem a možná Kubera, jinak mě nikdo nenapadá.... Ale opravdový charizmatický mozek - ani náhodou...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já bych se domníval,že vystoupení by bylo přínosem,ale s podmínkou,že se najde leader,typu Baťa, který by sestavil kolektiv spolupracovníků s jediným cílem,prosperita České republiky.Návod na to máme v řízení BAŤOVA IMPÉRIA A V ŘÍZENÍ PŘEDMNICHOVSKÉ REPUBLIKY,kdy jsme patřili k nevyspělejším státům světa.Chce to ale odvahu a nezištný a pracovitý mozky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Pokřivení morálky vinou evropských korupčních fondů považuji za nejdůležitější strašlivost. Nejenže se MUSÍ využívat (odhaduji ve více než 30%) na naprosté zhůvěřilosti, ale ohýbají charaktery lidí, kteří nebýt fondů by normálně pracovali a podnikali.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

V historii novodobého českého státu jsme po druhé členy mezinárodních uskupení ve 3.oblastech.Politické RVHP a EU,ekonomické a finanční RVHP a EU,vojenské Varšavská úmluva a NATO,obě tato uskupení byla po 2.světové válce a znamenala vznik 3.světové války-studené,kdy proti sobě stály dvě formace západu a východu,kapitalismu a socialismu,vzájemně se různě strašily,budovaly své armády,vynalézaly různé zbraňové systémy ať klasické moderní,nebo ZHN.Mezi státy a uskupení byly vybudovány ploty a zátarasy.Suma sumárum byl na toto všechno vynaložen obrovský kapitál a to na obou stranách.A na obou stranách tento kapitál politikům musel dáti dělný lid,který svou prací vytvářel značné nadhodnoty.Čili kapitál,který byl vytvořen lidmi politici investovali do prostředků,které by byly použity jménem jejich ideologií na ničení lidu.Neměl by za tento podlý čin politici bráni k zodpovědnosti,vždyť lid jim dával dost prostředků,aby oni a jejich rodiny mohly spokojeně žít,úloha politiků je,aby vytvořili pro lid pro jejich žití a práci mírové prostředí.Stalo se to,nestalo! Proto obviňuji všechny politiky za exodus lidí,kteří z jakýchkoliv příčin musí prchat ze svých zemí,jsme na tomto světě jen krátce a přesto se neumí politici domluvit,aby tento svět byl stejně šťastný pro všechny slušné a pracovité lidi bez rozdílu ras,náboženství a politického smyšlení.Jestliže v budoucnu bude život na této planetě,aby přežil,bude si muset ze svých řad vybrat ty nejlepší jedince,ne strany a jejich ideologie.

Nahlásit

-
2
+

Protože naše politická reprezentace se ani zdaleka svými schopnostmi a (ne)rozhodností nedá se Švýcarskem či Skandinávií srovnávat. Pokud bych přirovnával ČR k nějaké zemi já, vybral bych Slovinsko nebo Bosnu. Just pathetic.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Máte pravdu, není to šikovně napsáno, mělo by to být nějak jako „zatímco se budu vyrovnávat, uvedu zároveň“.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Je jich tam celá řada, stačí číst. Nebo také musí být vyjmenovány po bodech?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proč?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Hloupost je přirovnávat Česko po vystoupení z EU k zemím jako je Norsko nebo Švýcarsko. Spíše by se k nám přistupovalo jako k Srbům nebo k Makedoncům.

Nahlásit

-
1
+

Nechybí tu druhá část článku? Soudě dle "Než uvedu důvody, proč si myslím, že bychom se na tuto cestu při vědomí všech rizik vydat měli, vypořádám se s některými tvrzeními pana Jetmara.". Tvrzení pana Jetmara vyvrátil, ale důvody pro vystoupení zde nikde nevidím.

Nahlásit

-
0
+
2/2