Předplatit časopis Finmag

Diskuze: V Röszke byl k vidění chaos šestačtyřicátého

18. 9. 2015
 45 630
187 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Když už jsou tady, musíme jim pomoct. Nenecháme je hladovět, trpět, ale pak musí pryč. Co nejdříve. Nevadí mi, že jsou jinak barevní než já. Vadí mi jejich náboženství, které představuje vážné nebezpečí pro jinak smýšlející svět. Bohužel tím, že jim podáte sklenici vody, se o své budoucnosti nic nedozvíte.

Nahlásit

-
0
+

Jde o uznání podle mezinárodního práva... Stát musí uznat ostatní staty, aby "existoval" z mezinárodně právního hlediska.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Velmi se s timto prohlasenim ztotoznuji a dovolim si kratkou osobni zkusenost. Pred 2 let jsem byla ucastna pracovniho jednani na nasem uzemi s vysokoskolsky vzdelanymi Muslimy. Vse probihalo hladce a korektne, do chvile kdy se na jidelnim stole (chybou kuchare ) objevilo veprove maso, v tu ranu bylo vsechno pryc, udelali neuveritelny skandal a my jsme se stali jejich uhlavnimi nenavidenymi neprateli a vsechna dalsi jednani uz probihala v tomto duchu. Tehdy jsem pochopila jak silna je jejich vira. Evropan se v cizi zemi nikdy takto nezachova, tim samozrejme nechci rict, ze meli porusit sva vyznani, ale stacilo slusne odmitnout s pochopenim, ze jsem v cizi zemi, kde toto je zcela bezne. To se bohuzel nestalo. Proto prichod uprchliku islamskeho a muslimskeho vyznani ve mne vyvolava obrovske obavy, protoze pokud my nebudeme vyznavat jejich viru stavame se razem pro ne nenavidenymi, byt zijeme ve sve rodne zemi a oni jsou jen pristehovalci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslíte, že dobrovolníci nejí to jídlo, které vaří a nepijí tu vodu, kterou rozdávají? Jaká zpronevěra? Jak praktické by bylo, kdyby si každý musel ještě zařizovat vlastní svačinu někde v polích v Maďarsku... Nejspíš nějaké pitomé nedorozumění.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen tak neutrálně k breberám...když se jich nemůžete zbavit a jsou všude v bytech kolem, tak to jaksi vzdáte. Bydlíme v Moskvě a se šváby bojuju už rok, co tady bydlíme. Taky s nimi musím, jak říkáte, normálně žít, protože i po použití chemie se prostě vrátí. Pro sousedy je to "takaja malenkaja muška" a to je přece horšími nedělá, žijete, jak můžete, protože často nemáte jinou volbu. V New Yorku jsou zase staré činžáky plné krys....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No vidíte, to je právě ono!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Paní Míšo, děkuji za reakci.

Říkáte, že pomáhat můžeme, až pokud si budeme na sto procent jistí, že nám nic nehrozí. Pokud si tuto situaci představíme, jak byste tedy pomáhala?

Zajímavé, uprchlíků se lidé bojí apriori, a to, že odpůrci očkování už epidemie a úmrtí dětí v Evropě a v USA způsobují, nechává média a občany bez zájmu. I když se tím zdánlivě dostáváme od tématu, vysvětlete mi, prosím, proč tedy lidé nekladou stejně aktivní a viditelný odpor tam, kde se nebezpečí už reálně ve velké míře vyskytuje? Např., OOVČR Odpůrce očkování v ČR nechceme?

Děkuji za doporučení k rozšíření rozhledu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ja som v osemnastich podpisal prevzatie obcianskeho preukazu. Nespominam si, ze by tam bol nejaky dodatok o zdaneni. A pri kupe bytu a zapise do katastra tiez nebolo nic o prave Slovenska na moj majetok.
Co konkretne ste mali na mysli s Vasim prispevkom?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Jane, děkuji za komentář.

Není náhodou nacismus jednou z forem fašismu? Alespoň podle odborné literatury a učebnic dějepisu, ano.

Přečtěte si prosím mou reakci na Váš příspěvek znovu. Říkám v ní, že křesťanství používali jako svou propagandu a manipulativní prvek. Ne, že vycházeli z křesťanství, nebo že snad byli křesťanskou organizací. To překrucujete. V době, kdy bylo v zemi přes 60 procent protestantů a 30 procent katolíků, by jinak asi moc hlasů nezískali. .....Tady je jedna z mnoha dalších citací Hitlera ..We tolerate no one in our ranks who attacks the ideas of Christianity ... in fact our movement is Christian...
Zdroj Speech in Passau 27 October 1928 Bundesarchiv Berlin Zehlendorf, from Richard Steigmann Gall, 2003. Holy Reich, Nazi conceptions of Christianity, 1919 to 1945. Cambridge. Cambridge University Press. pp. 60 to 61.

No vidíte, Asadův režim, byť je muslim, stejně jako Huseinův režim, vychází ze striktně sekulární Baath ideologie.

Nikdo nepopírá, že členové ISIS věří tomu, že provádí džihád. A to hrůzným způsobem. Ale můžete doložit, že si všichni muslimové vykládají Korán stejným způsobem jako ISIS? To byste popíral rozrůzněnost Islámu, který z pohledu sociologického kvůli své různorodosti ani neexistuje. Můžete kvůli pár fanatickým blbům, v poměru k celkovému počtu muslimů, hodnotit celou skupinu? Jak potom budete postupovat při prostudování konfliktů, minulých a současných, v Jižní Americe, Indii, Číně? Budete dle těchto posuzovat všechny křesťany, hinduisty, buddhisty, ateisty?

A k vašemu dotazu: Jak myslíte, že se násilí, které se dělo v době válek v 7. století na Arabském poloostrově, lišilo od násilí náboženských válek na našem kontinentě?
Pokud Vám Korán přijde násilný, co říkáte na Starý zákon? Dělá obsah násilí, návodů k podrobení žen, vyzdvihování otroctví, atd., z Judaismu násilné náboženství?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vy se bojíte, že jsem fašistka a já se bojím rozšíření závažných infekčních onemocnění v Evropě. Tyto epidemie statisticky prokazatelně vybíjí větší procenta populace, než války a přírodní katastrofy.
V Evropě je zavedeno pravidlo dodržovat přísná hygienická opatření, očkování...Pokud byste se například v těhotenství 2x (!) nepodrobila testům na celou sadu pohlavních infekcí včetně AIDS, zacházeli by s vámi při porodu jako s infekčním materiálem.
Budete nazývat fašisty celý zdravotní personál, který tak bude u porodu zacházet s rodičkou, o které nemá žádné informace?
Prosím vyhledejte si sama, jaké nemoci se vyskytují v oblastech, odkud k nám ti lidé přicházejí. O četnosti výskytu. O rychlosti šíření. O odolnosti evropského obyvatelstva. O možnostech léčby. O existenci a dostupnosti vakcíny na jednotlivá onemocnění. O kapacitách evropských infekčních oddělení. Například na lepru, která se nyní vyskytla v uprchlickém táboře v Salzburgu vakcína není a nepředpokládá se, že vy v nejbližší době byla k dispozici.

Létáte letadlem? "Pokud poklesne tlak v kabině, nasaďte dýchací masku nejprve sobě, pak vašim dětem a pak případně pomozte ostatním cestujícím."

Máte kurz záchrany tonoucího? Již průměrné osmileté dítě vás stáhne ke dnu, pokud se k němu přiblížíte bez záchranného kruhu.

Znáte pravidla první pomoci? Neohrozit sebe ani ostatní.

A víte proč to všechno? Pomáhající je platný pouze tehdy, pokud je živý a zdravý!!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V Německu byli nacisté - nacionální socialisté. Tedy v zásadě vyvrcholení evropského rozumářství se špetkou germánské mytologie. Z křesťanství měli tak Gott mit uns, původně bojové heslo řádu německých rytířů. Nacisté s křesťanstvím opravdu mnoho společného neměli.

A jednoduchý dotaz: dělá IS, stejné, podobné, nebo zcela odlišné věci, než dělal Mohamed (budi jeho jméno prokleto)?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Integrace je nebezpečná, naším zájmem by měla být jejich domestikace. Což je proces nejméně na 60 let a je spjata se zaměstnaností. Pokud imigrant a jeho děti nepracují, nastupuje frustrace. My se likvidace ještě bát snad nemusíme, ale naši potomci ano.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jistě. Tři dvouminutová videa, která jste viděl z tepla svého obýváku, jsou přece zcela vypovídajícím a dostatečným zdrojem informací. Skutečně jste tak omezenej? Nechce se mi tomu věřit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Muslimové problémy s integrací opravdu nemají. Problém má původní obyvatelstvo s muslimy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Diky za pokus o vyvážený článek. ..ne se vším souhlasím, ale moc se mi libí snaha se na ty veci dívat bez předpojatých emocí které vidím na obou stranách naší české barikády mezi sluníčkáři a měsíčkáři co uprchlíky z principu jaksi nemusí. ...Pravda je jako obvykle někde uprostřed ...lidé jsou jak uprchlíci tak i zasahující policisté. Velmi rozumím vašemu komentáři že uprchlíci jsou ponecháni informačně na pospas. .nikdo se o ně vlastně nestará a všichni si je prehazují jako horký brambor...V tomhle dík všem co tam pomáhají. ..

Nahlásit

-
0
+

Paní Míšo, je možné posuzovat 25 procent populace světa, pokud mluvíme o muslimech, nebo 70 milionů lidí, počet obyvatel v Turecku, podle pár rodin z Hiltonu? Chcete aby někdo dělal závěry o Vás podle nějakého Čecha, který se neumí chovat?
Pokud byste chtěla v České Republice pouze lidi, kteří se chovají jako vy - jste typická Češka? Můžete popsat typického Čecha? Jak se chová typický Čech? Existuje typický Čech?
Pokud budeme předpokládat, že existuje typický Čech, co se stane, když potkáte člověka, který je Čech, ale jako typický Čech nevypadá? Vyženete ho?
S takovými generalizacemi opatrně, můžete být fašistka a ani o tom nevědět.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Islámský stát vydělává miliony dolarů denně. Skutečně si myslíte, že bude riskovat smrt svých bojovníků (kterých se mu na samém Blízkém východě nedostává) někde na moři, v chladícím voze nebo na maďarském poli, ať už hladem, utopením nebo vysílením? Nebylo by mnohem snazší, je sem poslat s falešným pasem regulérním leteckým spojem? Zkuste se oprostit od veškerých nenávistných a lživých zpráv, co jste si přečetl na internetu, a použijte mozek. Povedlo se?

Mnohem větší hrozbou je radikalizace příchozích v ghetech, kde budou žít na okraji většinové společnosti bez šance na integraci, šance na vzdělání atd. O to přesně IS jde. A vy a všichni vám podobní svými vystrašenými postoji tomuto procesu skvěle nahráváte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže paní Šichtařová je hajzl?

"Je to jako mávat na zuřivého psa špekáčkem a zlobit se, že se do něj chce zakousnout. A když se seběhne celá potulná smečka, mávat špekáčkem dál a postavit kolem sebe plot. A když bude chtít smečka plot přelézt, zařvat na sousedy, ať si tu smečku laskavě vpustí na svou zahradu. A celou dobu dál mávat v ruce buřtem."

http://sichtarova.blog.idnes.cz/c/477200/imigracni-ekonomicka-sebevrazda.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Lepra v Salzburgu. Kolik je to kiláků na naše hranice? 200 po dálnici?

http://www.welt.de/politik/ausland/article146451406/Fluechtling-mit-Lepra-Infektion-in-Salzburger-Klinik.html

Nahlásit

-
0
+

To se sakra pletete. Naopak jsem se snažil najít Čecha, který by v těch táborech delší dobu byl a měl trochu kritičtější názor. Ale oni prostě nejsou. Lidé kteří viděli skutečnost na vlastní oči, zmanipulovaným, nenávistným příspěvkům na intertetu už nevěří. Třeba i Dan Drápal, muž ode mne názorově odlišný snad ve všech dimenzích, jehož některé dřívější články jsou protiislámské až xenofobní, nakonec publikoval toto (jdem.cz/bts8m6). A lidí, co ještě nedávno podepisovali petici proti výstavbě mešity a dnes třídí věci pro uprchlíky, přibývá. A přibývat bude, až se z bubáků stanou lidé z masa a kostí. Do táborů vyjeli desítky, možná stovky Čechů. Můžete tu lhát, jak je vám lido, vyvolat dočasnou histerii a vytřískat zní pár křesel v politice. Pravdu nezměníte a nenávist se nakonec obrátí proti vám (jak je to hezky vidět třeba u SSO).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

myslel jsem, že je odvážel z okupované prahy, tedy nikoli o přes tisíc kilometrů dál v hloubi bezpečného týlu od plotu, na který hází hořící pneumatiky

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

když si autor chtěl ukrást peníze na vodu, neměl by možná problém ani s větší zpronevěrou. A proto nevěřím objektivitě jeho úsudku a výběru fakt. A že to přece přiznal na věci nic nemění

Nahlásit

-
0
+

Ten nelidský žiletkový drát ty nebohé "uprchlíky" nějak pronásledoval a nebo se do něj vrhali, protože nechtěli respektovat zákony dané země? Byli 2 000 km hluboko v bezpečné zemi, takže se spíš jednalo o takový malý džihád, ne? I ty házené kameny a rabování Duty free shopu v Roszke....

Nahlásit

-
0
+

Hm, nezabralo. Pořád je tu nechci.

Nahlásit

-
0
+

To pisete otech ubulenych videich o chudaccich hladovych uprchlicich co maji lepsi telefon nez ja ze? Chpu, taky mi to prijde jak z jineho sveta kdyz clovek ve znackovych hadrech vysvetluje ze desne trpi a ma narok aby se dostal tam kam si rekne.
Skutecne, jak z jineho casoprostoru

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Utikaji pred islamem. A co nam prinasi? islam... :-(

Nahlásit

-
0
+

Pracovala jsem na brigádě v pražském Hiltonu jako pokojská. Turci používali náš záchod jako turecký. Stoupli si botami na prkýnko a dále nebudu popisovat, jak vypadal celý zařizovací předmět od nádržky na vodu až po zem. Byly to bohaté rodiny. Dělali to VŠÍCHNI. Jak jsem měla pokoj s Turky, byla to jistota. Noc tehdy před 20. lety stála 6.000 Kč.
Zařekla jsem se, že toto už nikdy nechci zažít a pilně jsem se učila. A najednou mám strach, že je mi to houby platné.

Pokud jedu do Řecka, respektuji jejich zvyk házet použitý toaletní papír do koše. Chápu, že mají menší profil kanalizačního potrubí a odlišný způsob čištění odpadních vod.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud vím, tak Islámský stát funguje na základě obyčejného fašistického režimu. Fašisté v Německu také využíval křesťanství ke své propagandě - znamená tedy křesťanství=fašismus?
Islám jako takový s tím nemá co dělat.
A co Asad a jeho diktátorský režim má společného s Islámem?
A nejsou to především obyčejní lidé - muslimové, kteří na tento BOJ O MOC doplácí?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jasně. A to, že je Asad alavita a většina Syřanů sunnité je jen detail. A Islámský stát jsou buddhisté.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak to asi bude tím, že ten konflikt nemá s Islámem moc co do činění, že? Jádro pudla.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
3/7