Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: S eurem na věčné časy. Myslí to Tsipras vážně?

14. 7. 2015
 15 401
50 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Slovo předobraz znemená zobrazení toho co bude následovat v dalších zemích. Takže je zbytečné mluvit o tom co způsobí likvidace pouhého Řecka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vy jste natvrdlý? Nikde nepíši, že zlikvidováno bude pouze Řecko. Ten likvidační mechanismus bude hladce použitelný v podstatě na jakoukoli nadprůměrně zadluženou zemi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak jde o peníze banksterů, jde demokracie stranou. A o tom to. Žádná skutečná demokracie nikde ve světě není. Je to jen iluze udržovaná bankstery.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevěřte panu Fuldovi úplně všechno

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To ano. Řekové budou všechno sabotovat. Měli by padnout tvrdě na hubu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je to psina. Kapitalisté financují, skrze socialistické úředníky v Bruselu, komunistický experiment v Řecku. Bude nutné opravit tvrzení M. Tatcherové, že: „Socialismus končí, když mu dojdou peníze“. Nekončí, stačí si je půjčit na věčné splátky a jede se dál .....

Nahlásit

-
0
+

Zatím dohodnuté řešení se mi jeví jako nerealistické, pokud se podíváme na politické souvislosti takového řešení. Pokud by tedy dohoda měla být naplněna, pak prakticky by se jednalo o zrušení smysluplnosti voleb v Řecku na několik desetiletí. Témata, která bývají předmětem politické soutěže, nemohou být před voliče vůbec nastolena, protože jsou nadiktována protektorem, Tím je Řecko prakticky zbaveno demokratického volebního systému a to si myslím nemůže vydržet dlouho.

Nahlásit

-
0
+

Vystoupení Řecka z NATO byl jeden z volebních bodů SYRIZY. Upřímně doufám že to udělají. Myslím že pokud "řecké" ostrovy budou pod správou Turecka tak to tam pro turisty bude ještě lepší :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mám dojem, že odchodem Řecka by akorát zkolabovalo několik politických jedinců. Například Schultz, Juncker, Holland...A mezi jinými i pan Fuld. Ale jinak by se nedělo vůbec nic. Snad jen to, že by se Evropa mohla nadechnout a začít se konečně ubírat směrem konkurenceschopnost proti zbytku světa.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Citace - Richard Fuld / 14.07.2015 13:17

Odchodem Řecka z EU a NATO bychom se také dočkali předobrazu konečné fáze evropské civilizace.

Povězte mi, jak konkrétně skončí evropská civilizace kvůli odchodu nějaké balkánské zemičky z EU? (o vystoupení Řecka z NATO kromě vás nikdo neuvažuje)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně tak a na toto by také měl Tsipras vsadit. Nechápu na co stále čeká. Nicméně jsem přesvědčen, že je to jen otázka času. Tsipras musí hrát vabank, jinak to Řecko prosere na celé čáře.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Poroučení větru, dešti spíše připomíná snaha o zavádění "reforem".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak to je jasné. Ti největší magoři sedí v Trojce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně tak. Tsipras by měl vyhlásit referendum, zda si Řekové přejí setrvat v eurozóně, EU a NATO za podmínek nadiktovaných falešnými "věřiteli" z Trojky, nebo zda opustí eurozónu, EU a NATO se zdviženou bradou a odejdou středem. Případné setrvání v eurozóně za daných podmínek "věřitelů" by měl Tsipras spojit se svou rezignací.

Setrvání v EU a NATO znamená pro Řecko být otrokem udržovaným při životě jen proto, aby mohlo být následnými "reformami" vyrabováno a ždímáno a udržováno v chudobě po další desetiletí. Odchod Řecka z EU a následná snaha o přežití mimo současný evropský trh by byl sice velmi riskantním a bolestivým krokem, který by ale nakonec mohl vést k lepší situaci, než být v područí psychopatických vládců EU a nadnárodních institucí, které v podstatě vlastní banksteři.

A možná, že by se tentokrát už psychopati zalekli následků svého postupu, které by se mohly objevit po odchodu Řecka z EU a NATO a ty svoje absurdní vyděračské požadavky by stáhli. V této hře platí, že drsné psychopaty z Trojky lze přivést "k rozumu" jen ještě drsnějším postupem, než kterého jsou oni sami schopni. Odchodem Řecka z EU a NATO bychom se také dočkali předobrazu konečné fáze evropské civilizace.

Nahlásit

-
0
+

Spominam si na socialisticke: porucime vetru, desti. Grecko je exceletny priklad stretu ideologie s realitou. Bohuzial myslienky nemaju kaloricku hodnotu.

Nahlásit

-
0
+

Hlavní cíl dohody, aby nikdo neztratil tvář, byl splněn. Tedy kromě naivního hlupáka Tsiprase. Merklová musela vybalancovat naštvané Němce doma, naštvané Finy, Pobaltí a Slováky a na druhé straně Francii připravenou vždy pomoci komunistům. Těch 82 mld předpokládám půjde na splácení starých dluhů, takže to může proběhnout jako účetní operace. Nechat další peníze Řekům na prožrání si asi už nikdo nedovolí.

Jestli někdo čeká, že Řekové budou něco z té dohody plnit, to si netroufám odhadovat. Myslím, že o to ani nejde. Podle mne se nic nezmění, dokud bude u moci garnitura, co prosadila Euro. Teprve až ti odejdou, tak si někdo troufne říct, že euro byl do začátku hloupý nápad a začne se něco smysluplně řešit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ten graf kurzu drachmy vysvětluje velmi mnoho.
"Kdyby Řekové nefalšovali účetní údaje, nekvalifikovali se pro euro a zůstali u drachmy, jejich měna by na euro nabírala obdobnou ztrátu, protože země v unijní konkurenci pořád propadá."
Jenže tahle neuskutečněná devalvace v řecké ekonomice stále existuje a kumuluje se. Jednou se bude muset naplno projevit, aby se obnovila rovnováha. To, že tiskárna cenin natiskne na papír jiný obrázek, nezmění reálnou ekonomiku.
Naordinované zvýšení daní povede jen k další kontrakci ekonomiky a tím zhoršení problému zadluženosti.
Snaha eurokolchozníků porazit ekonomické zákony je další mutací konceptu "poručíme větru dešti".
Tsipras od pondělka nedisponuje vládní většinou. Jaký bude osud této dohody po předčasných volbách v Řecku je nepředvídatelné.

Nahlásit

-
0
+

Míra bláznovství je stejná, více bláznů je v Bruselu :-).
Zakopaného psa vidím v tom, že poloha Řecka je natolik významná, že ji budeme držet (spolu s USA) ať to stojí cokoliv. Deep Impact!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

EU se rozhodla zachránit řeckou ekonomiku pomocí zvýšení daní a vyřešit problém nadměrného zadlužení Řecka zvýšením dluhu o dalších 82mld EUR.
A teď kde sedí více bláznů - v Aténách, nebo v Bruselu?

Reálně to jen znamená oddálení problému za cenu jeho zvětšení. Ale politici neřeší, co bude zítra, žijí dneškem.

Nahlásit

-
0
+

EU tahá na laně Řecko z bryndy a nikomu z politiků snad ani nevadí, že sami stojíme na kraji propasti a každým metrem co Řecko potáhneme, posouváme se blíž k té bezedné díře. Nakonec tam spadne EU celá a kdopak ji z toho bude tahat?

Dokud nebude Řecko samostatné včetně samostatné měny, nevěřím, že se naučí hospodařit. Nevěřím, že je to naučí EU, která sama nemá auditorem schválené hospodářské výsledky a neopustila trend zadlužování.

Tsiprasovi vůbec nezávidím. Příliš velké sousto vzal, teď aby si obstaral dobrou ochranku. Po krku mu půjde polovina Řeků.

Nahlásit

-
0
+
2/2