Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Volební speciál: Vaše peníze. Jak s nimi chtějí hospodařit Petr Mach a Strana svobodných občanů

10. 10. 2013
 6 480
38 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Petr Mach dobře ví, že jím navrhovaná opatření nebudou nikdy realizována, a proto si může tvrdit cokoliv bez rizika, že jeho návrhy projdou testem reality. Je to asi podobné, jako by někdo tvrdil, že důsledně provedený komunismus (ne ta nedokonalá, takřka "pravicová" ;nápodoba v Rusku) by byl úspěšný a funkční.

Nahlásit

-
0
+

Odpověď na svoje otázky naleznete na stránkách strany (http://volby.svobodni.cz), případně návrh na vyrovnání rozpočtu z roku 2010, zkrácená verze zde: (http://www.svobodni.cz/media/ clanky/807-mach-jak-vyrovnat-s tatni-rozpocet-bez-zvysovani-d ani/)Předpokládám, že změna sazby DPH, není plánována hned, ale postupně jak bude rozpočet vyrovnáván. K DPFO průměrný obrat za minulých 6 let je sice 130 mld. ročně, ale v tom nejsou zahrnuty náklady spojené se zprávou a výběrem. Skutečný přínos do rozpočtu bude daleko menší. Zrušením 26 zbytečných úřadů se ušetří cca. 64 mld. a další finance lze získat prodejem jejich movitého i nemovitého majetku. Způsobů jak toho dosáhnout je nepochybně celá řada. Bohužel, lid si stále žádá cestu rozkrádání, kterou nabízejí všechny ostatní levicové (pardon, jak je moderní, nazývat je) „pravicové“ strany. Takže ANO vyrovnaný rozpočet není populární. Bez výjimky všechny dnešní parlamentní strany do jediné neslibovaly snížení daní atd. Následuje ta o červené Karkulce, má oblíbená. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud pan Mach rika, ze zrusi dan z prijmu fyzickych osob a sjednoti DPH na sazbe idealne pod 15%, mela mu byt okamzite polozena otazka, kde usetri cca 300 mld. Kc (100+ stavajiciho deficitu + cca 120-130 vypadek DPFO a mnoho desitek mld. snizeni vynosu DPH), ktere mu budou v rozpoctu chybet. Chce prece vyrovnany rozpocet (ja osobne souhlasim).
Lze namitnout, ze dotazy jsou jednotne pro vsechny dotazovane. Ale pak je otazka, jaky je smysl takoveto ankety. Poskytnout politikum prostor pro jejich demagogii, tlachani a prezentaci nesplnitelnych slibu?

Nahlásit

-
0
+

Obzvlášť ten zázrak (který se stává jen jednou za 100 let :-)) jak díky ním ČD na železnici začaly zvyšovat kvalitu svých služeb a snižovat cenu. Tomu přeci musí Ti správní borci za každou cenu zabránit. Pobídkám a extra vysokým daním třikrát sláva. Dotacím nejen na biopaliva zdar. Je přeci nad slunce jasnější, že čím více peněz v peněženkách občanů necháte, tím víc jim toho potenciální pouliční zloději ukradnou na ulici, a proto čím míň budou nakonec mít, tím lépe pro ně a ještě navíc jim ubude starost do čeho investovat. :-) Stát nesnáší konkurenci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Baloghu, víte, že tyhle sarkastické poznámky jsou velmi nebezpečné? Vy si z toho tady děláte srandu, ale někdo to může vzít vážně, dát si to do programu a vyhrát s tím volby. Jako byste nevěděl jak funguje demokracie.

Nahlásit

-
0
+

Jistě, jistě :-) např. na železnici byla jistě uvalena nějaká skrytá speciální vysoká daň, když tam rozjel svoje podnikání p.Jančura a Leo Express.
Že by tam došlo třeba k nějaké deregulaci, o tom nemůže být řeč ! :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Dvořáku, tak to jsem opravdu ještě nikdy nečetl ani neslyšel, že by vysoká míra zdanění určitého oboru, nebo odvětví umožňovala a podporovala vznik případné konkurence :-). Vždy jsem se domníval, že je to otevřenost trhu a ziskovost odvětví, které vytvářejí příznivé konkurenční prostředí.
Je to ale skvělý nápad pro pana Mládka. Měl by ohlásit, že ČSSD místo investičních pobídek, zajistí mimořádné zdanění těch oborů, které chce rozvinout. Už teď vidím tu tlačenici firem, které tam přilákalo vysoké zdanění :-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Svobodní ve své ideologii zamrzli v období před průmyslovou revolucí.
Ačkoliv tvrdí, že jim vadí posilování pozice monopolů,oligopolů a kartelů, ve skutečnosti jejich filosofie nízkého rovného zdanění právě pro tyto společnosti(viz bod 5.a 6.) podporuje zabetonovat tuto pozici a neumožňují tímto krokemvznik případné konkurence.

Nahlásit

-
0
+
2/2