Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bitva u Chlumce po americku: Obamova armáda porazila selskou vzpouru

14. 11. 2012
 6 156
32 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

No já nevím. Alespoň podle toho, co jsem četl někde jinde, se Republikáni až tak extrémě nesnažili. Romney zase nebyl až tak dobrým kandidátem. I když z těch možných kandidátů byl asi nejpřijatelnější.
Podle všeho Republikáni, kteří hodlají kandidovat na prezidenta, jsou to silné osobnosti a mají lidem co říct, budou kandidovat až příští období.

PS: Možná je součástí strategie: "Necháme Obamu, aby sebe a Demokraty historicky znemožnil."

Nahlásit
-
1
+

Diskuze

U těch menšin není ani potřeba čekat. Stačí si je importovat jako v tý Skadinávii nebo Británii (Blairův poradce Andrew Neather to prásknul).
Ono není ani kam utýct, všechny civilizovaný imigrantský země jsou na stejný trajektorii, jen v různých bodech...

Nahlásit

-
0
+

Velmi zajímavá analýza. Hned v úvodu mě zaujalo tvrzení o středovém kandidátovi, nekontroverzním programu... osobně si myslím, že takováto volba spíše sníží počet hlasů.
Například aktuální ODS, kterou její bývalí voliči přestali volit. Proč? Protože se už ani netváří, že se svými voliči sdílí pravicové hodnoty. Oproti tomu kontroverzní a vyhranění politici mají sklon k široké podpoře (např. Raegan nebo Thatcherová). Jednak si udrží pravicové voliče a druhak mohou středové zaujmout silou své osobnosti (odvaha a sebejistota jedince masu vždy přitáhne).

Zajímala by mě podrobnější sociologická a politologická analýza této problematiky.

Nahlásit

-
0
+
2/2