Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Stvořte si své vlastní peklo!

12. 1. 2011
36 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Článek je pěkný, ale v posledním odstavci nemá autorka úplně pravdu. Aby se člověk choval zodpovědně musí kolem sebe cítit k tomuto chování alespoň minimální podporu. Tento stát dělá vše pro to, aby zodpovědné chování co nejvíce potlačil a nalinkoval život každému jednotlivci život od narození až do smrti. Když potom občan narazí na oblast, ve které se stát ještě dostatečně neangažoval tak má problém.
Nedovedu si představit v našich podmínkách, že by všichni lidé podávali sami daňové přiznání, stanovili si sami výši zdravotní a sociální pojistky podle požadovaného krytí ap.
Pak se není čemu divit a žádné další zákony o poskytování úvěrů osobní zodpovědnost nezvýší. Ti co si chtějí vzít půjčku, si ji vezmou i kdyby jediný údaj nařízený zákonem byl například "půjčíme vám 50tis. za 150tis. na 60měsíců" protože jednodušeji to už napsat nejde.

Nahlásit

-
0
+

nechápu tyhle ty autory...
mě taky rozčilujou etatisti, ale rozdíl mezi mnou a jimi je to, že já nechci ať mě někdo říká co můžu a nemůžu pokud někomu neublížím, ale co je autorce potom co kdo podepíše?
a všem co chce tohle zakázat?

Nahlásit

-
0
+

Souhlasim s autorkou v tom, ze jsme nejak rezignovali na zodpovednost, stalo se tak ale celosvetove. Dale se mi libi priklady z historie, je vsak nutne si uvedomit, ze tehdy byly penize naprosto neco jineho, nez dnes.

Kdyz si nekdo v 17. stoleti pujcil 10 zlataku a musel vratit 10 zlataku a 2 stribrnaky, tak mel v ruce zlato a stribro. Dnesni penize nejsou nic. Dokonce uz to nejsou ani ty papirky s cisilky. Jsou to jen cisla v pocitaci. Prijdete-li do banky a pujcite si, tak v bance proste jen zadaji par cisel do pocitace a tim vznikne dluh a zaroven vzniknou nove penize. Banka vam dokonce sve penize ani nepujcuje, ona je proste vytvori. Lichvar penize vytvatret nemuze, za to vsak chce vetsi urok. Nicmene banka i lichvar jsou lichvari.

Kdyz si uvedomime, jak se chovaji vlady po celem svete, tak ocekavat jakousi zodpovednost od obcana je velmi naivni.

Nahlásit

-
0
+

Jako třeba na cigaretách - podepsání uvěrové smlouvy může způsobit zadlužení :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji za takový článek. Osobně si myslím, že místo reklam na nebankovní instituce s krásnou rodinou, dětmi a miliardy nepotřebných věcí kolem sebe, by měla být vidět reklama na to, jak vypadá rodina po tom, co prostě nezvládá splácet a pod nimi napsáno: TOTO Z NÁS UDĚLAL NÁŠ CHTÍČ. Možná by si konečně více lidí uvědomilo, že to takhle do nekonečna prostě fakt nejde..

Nahlásit

-
0
+

Paní Samková, napsala jste to podle mě zcela přesně. Já jen teď přemýšlím, kdy jsme na tu zodpovědnost rezignovali. Jestli teď po revoluci, nebo už za komančů nebo ještě dříve.

Nahlásit

-
0
+
2/2