Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Krádež karty ve světle nového zákona

16. 12. 2009
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

To už si bohužel nepamatuji, je to několik let zpátky. Možná tak kdysi některé bankomaty fungovaly a po špatných je přeprogramovali nebo to byla tech. chyba..Pokud všechny bankomaty po špatně zadaném PIN karty vrací, není trik až tak dobrý. Pochybuji že se najde hodně zlodějů, kteří zadají 3x špatně domnělý PIN. Tipoval bych že zkusí čísla napsaná na kartě, pak je zkusí zadat obráceně a pak zkusí zaplatit za zboží u obchodníka se starým terminálem, který v lepším případě (pro něj) nebude požadovat PIN.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Po chybně zadaném prvním pokusu by snad bankomat měl vracet kartu určitě, ne? Právě proto, abych si ji mohl odnést, PIN si doma zjistit a příště ho zadat správně. Takhle by banky řešily jednu blokaci za druhou....Teď mi to potvrdila i mluvčí KB. Jediný případ, kdy si to dokázala představit, je v případě technické poruchy bankomatu. Pamatujete si ještě, u bankomatu jaké banky se vám to stalo?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Včera jsem se z TV dověděl, že někteří lidé jsou pořád jako ovce. Při testu v hypermarketu byli ochotni sdělit PIN svojí karty za slevu z nákupu.

Nahlásit

-
0
+

Nedávno jsem četl o zajímavém triku - napsat na kartu čtyři čísla. Zloděj se mylně domnívá že jde o PIN, vloží kartu do bankomatu (hotovost je zcela jistě atraktivnější než zboží) a v lepším případě už kartu zpátky nedostane. Nevím jak funguje většina bankomatů - v jednom případě mi odmítl bankomat vydat kartu když jsem špatně zadal PIN (pak jsem si naštěstí vzpomněl), v druhém mi jí po špatně zadaném PINu a stornu vydal. Zda je více bankomatů, které kartu vydají, nebo těch, které kartu nevydají, nevím.

Nahlásit

-
0
+

Dnes, kdy máte možnost si všechny PINy nastavit na totéž čtyřčíslo, si už málokdo PIN poznamenává. A když, tak třeba o jedničku vyšší, nebo pozpátku, lidé jsou vynalézaví...Vzpomínám, že už před 50 lety bylo číslo cestovní vkladní knížky ve všech cifrách o jednu vyšší od čísla na průkazním lístku, kterým jste se při výběru na kterékoli poště museli prokázat a který bylo doporučeno nosit odděleně od knížky a ostatních dokladů.

Nahlásit

-
0
+