Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Lada Kičmerová

Lada Kičmerová
Kontaktujte autora

Absolventka žurnalistiky a mediálních studií na FSV UK a programu MBA na Vysoké škole ekonomické v Praze. Ještě během studií nastoupila v roce 2006 jako redaktorka do finanční rubriky Lidových novin, kde publikovala články o finančních produktech, osobních financích, daních a legislativních změnách. Od ledna roku 2009 pracuje ve společnosti Partners, v současné době jako ředitelka marketingu.

Piráti na síti

Piráti na síti

„Nemyslíme si, že krást je normální. Kopírování souborů přes Internet není krádež. Nikomu ten soubor přece nebude chybět. Autor teoreticky přijde o zisk, ale je třeba brát v úvahu, že většina lidí, kteří stahují filmy a hudbu z Internetu, by si je stejně nekoupila,“ řekl v on-line rozhovoru na lidovky.cz předseda České pirátské strany Kamil Horký.

22. 7. 2009
Kampaň pro ublížené a neschopné

Kampaň pro ublížené a neschopné

Na internetu koloval před časem odkaz na ukázku z českého filmu ze šedesátých let Tři chlapi v chalupě, a to pod titulkem „Strategie ČSSD pro volby“. Lubomír Lipský v ní poučuje svého syna o tom, jak vést volební kampaň ve vesnici, aby uspěl.

15. 7. 2009
Fesťák bez koberce a šampaňského

Fesťák bez koberce a šampaňského

Média mají jasno. Kuchařová prý byla uhrančivá a Geislerová rafinovaná. Na Almodóvar party zase nechyběly tortilly, navíc však přibyly kousky lososa, španělská šunka a hlavně sušené maso, výtečně lahodící se stejně suchým chardonnay. Forman kouřil doutník a Bartoška flirtoval s Topolánkem. A celebrita John Malkovich přijel pendolinem. Hm.

8. 7. 2009
Spořicí účet z reklamy

Spořicí účet z reklamy

Každý den okolo ní chodím, často na mě zírá ze stěny tramvaje, a tuhle jsem si na ní i sedla na lavičku. Je to masivní reklama na spořicí účet s prémií jedné velké české banky. Vždycky když se v reklamách mluví o bonusech, dárcích a prémiích, jsem ostražitá, protože se z toho nakonec může vyklubat zvláště ošklivá klíčenka s logem společnosti.

1. 7. 2009
Doživotní záruka… garantujeme!

Doživotní záruka… garantujeme!

Znáte to. Některé věci jsou prostě odsouzeny k doživotnímu obměňování z důvodu rychlého opotřebení. V mém životě jsou to sluchátka a tašky. Sluchátka nežmoulám, neuvazuji na nich mašličku, nestrkám je do mikrovlnky ani je nenatahuji jako prádelní šňůru, ale s železnou pravidelností jednou za tři čtyři měsíce přestane jedno ucho hrát. Dávno jsem rezignovala na investici do drahých sluchátek, jež za trojnásobnou cenu vydrží o měsíc déle, a kupuji ta nejlevnější, stará letí do koše.

24. 6. 2009

Další skvělí autoři

Světlana Rysková

Světlana Rysková

Věnuje se jako ekonomická redaktorka osobním financím, bankovnictví, pojišťovnictví a realitnímu trhu.... Více

Michal Vodrážka

Michal Vodrážka

V dětství žil v letech 1986 až 1991 v hlavním městě Severní Koreje Pchjongjangu. Vystudoval práva na... Více

Tomáš Sedláček

Tomáš Sedláček

Je hlavní makroekonomický stratég ČSOB. Působil jako poradce prezidenta Václava Havla a v letech 2004–2005... Více

Tomáš Krause

Tomáš Krause

V roce 2017 jsem koupil své první satoshi a od té doby mě bitcoin a jiné kryptoměny nepřestaly fascinovat.... Více

Školné ano, ale co za to?

Školné ano, ale co za to?

Vysoké školství je u nás možná financované státem, rozhodně již však není pro mnohé studenty zadarmo. Již dnes se platí nemalé částky za překročení délky studia o více než jeden rok. Platí i ti, kteří začali studovat jednu školu, nedokončenou ji opustili a zapsali se ke studiu jinde. Léta takzvaného „neúspěšného studia“ se totiž přičítají k celkové délce pobytu na vysoké škole.

17. 6. 2009
Smrt a daně

Smrt a daně

Dlouho žiji v přesvědčení, že „sociální“ Evropa se vyznačuje vysokými daněmi a štědrým sociálním programem, zatímco v „liberální“ Americe moc na daních nezaplatí, a také toho od státu příliš neuvidí – v důchodu nebo při ztrátě zaměstnání. Proto jsem překvapená, že daně v Americe nejsou nijak nízké a přestavují oblíbené „nadávací téma“ hovoru.

10. 6. 2009
Kreditní versus debetní

Kreditní versus debetní

Moje česká debetní karta je ve Spojených státech kreditní. Karty vydávané v současnosti bankami v Česku jako „standardní platební karty“ k běžným účtům mohou být kreditky. Rozdíl je přitom obrovský a na účtu se projeví.

3. 6. 2009
Velká americká svatba
 5 300

Velká americká svatba

První přišel magnet na ledničku: rezervujte si toto datum za rok a půl. Potom jsme dostali odkaz na webové stránky na téma „naše svatba“. Nakonec přišla pozvánka ve zlaté obálce. 160 hostů na slavnostním obřadu a večeři. Účet na 25 tisíc dolarů.

27. 5. 2009
Reklama na Boha aneb křesťanský byznys

Reklama na Boha aneb křesťanský byznys

Jestli se v Čechách lidé pohoršují nad myšlenkou navrácení majetku církvi a odpustky považují za záležitost z dob husitství, ve Spojených státech církev funguje jako normální byznys. A vůbec ne ledajaký.

20. 5. 2009
Zkrocení předhypotečního úvěru

Zkrocení předhypotečního úvěru

Tři poradci Partners pomáhají každý měsíc lidem z finančních problémů v pořadu České televize Krotitelé dluhů. Hned v prvním díle musela poradkyně Jana Nedomová řešit problém manželů Kalloových, kteří si vzali předhypoteční úvěr a nebyli schopni včas zajistit převod kupovaného družstevního bytu do osobního vlastnictví, a dostali se do problémů.

4. 3. 2009
3/3