Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Dušan Šídlo

Dušan Šídlo
Kontaktujte autora

Vystudoval VŠE v Praze, od roku 2001 pracuje jako analytik pojištění a v médiích komentuje aktuální dění na pojistném trhu. Jako jeden z prvních publikoval články o pojištění na finančních serverech, je autorem komentářů a analýz pro Finmag, Peníze.cz, Hospodářské noviny, Ekonom, MF Dnes, Lidové noviny, Osobní finance, Pojistný obzor a další média.

Soukromé renty na dně

Soukromé renty na dně

IMMOFINANZ, základ penzijních programů prodávaných několika zprostředkovatelskými společnostmi, umazal výnosy za poslední dva roky. Potvrdilo se, že nejde o stabilně výnosový instrument, za který byl často vydáván.

20. 8. 2007
Trh i konkurence roste

Trh i konkurence roste

Česká asociace pojišťoven zveřejnila pololetní výsledky. Překvapily. Trh životního pojištění po určité stagnaci v loňském roce opět dynamicky roste. Nárůstu však bylo dosaženo především díky jednorázově placeným smlouvám.

10. 8. 2007
Co udělá „velký třesk“ s vaší pojistkou

Co udělá „velký třesk“ s vaší pojistkou

Společnou měnou euro, která byla v bezhotovostní podobě zavedena již v roce 1999, se ve většině zemí EU platí od začátku roku 2002. Všechny nové členské státy EU se v květnu 2004 zavázaly v přístupových smlouvách k přijetí jednotné evropské měny.

8. 8. 2007
Jak bezpečné je penzijní připojištění?

Jak bezpečné je penzijní připojištění?

EU vyžaduje zřízení garančních fondů u bank a obchodníků s cennými papíry, u penzijního připojištění toto vyžadováno není. Přesto ČSSD zvažuje zřízení garančního fondu i u penzijních fondů. Současně dodává, že by tento garanční fond byl určen pouze ke garanci vlastních prostředků, netýkal by se státních příspěvků a zhodnocení. Fond by také negarantoval celou úložku, ale jen určitou část.

2. 8. 2007
Lidé finančním poradcům věří

Lidé finančním poradcům věří

Průzkum společnosti AISA odhalil, že český klient chová vůči finančním poradcům téměř bezmeznou důvěru. Za odborníka přitom považuje každého, kdo ví víc než on. To vyvolává dojem ideálního podnikatelského prostředí.

18. 7. 2007

Další skvělí autoři

Ondřej Tůma

Ondřej Tůma

Vystudoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Studoval také na Fakultě humanitních... Více

Adéla Vopěnková

Adéla Vopěnková

Někdejší šéfredaktorka papírového Finmagu. Jako novinářka se věnuje byznysu, zejména rodinným firmám... Více

Světlana Rysková

Světlana Rysková

Věnuje se jako ekonomická redaktorka osobním financím, bankovnictví, pojišťovnictví a realitnímu trhu.... Více

Bohumír Žídek

Bohumír Žídek

Ekonomický novinář. Spolupracuje s Forbes BrandVoice. Pět let působil jako ekonomický redaktor serveru... Více

Jaké pojištění k hypotéce?

Jaké pojištění k hypotéce?

Uzavření hypotéky s sebou nese nutnost sjednání adekvátního pojištění zastavované nemovitosti. Banky i občané však tuto oblast někdy podceňují a zbytečně se vystavují riziku finanční ztráty.

12. 7. 2007
Fenomén odborných ocenění

Fenomén odborných ocenění

V soutěži Accenture Zlatá koruna vyhrálo v kategorii životního pojištění opět pojištění Investor Plus od ING Pojišťovny. Toto ocenění získává Investor Plus opakovaně, stejně tak se například honosí titulem Životní pojištění roku v rámci soutěže MasterCard Banka roku. Jaké je toto pojištění?

6. 7. 2007
4/4