Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Získejte maximum z dat e-shopu pomocí ERP systému

PR článek
PR článek
28. 12. 2023

Správně analyzovaná a interpretovaná data, mohou pomoci k optimalizaci procesů, zvýšení efektivity a snížení nákladů.

Získejte maximum z dat e-shopu pomocí ERP systému
Zdroj: freepik.com

Efektivní využívání dat hraje klíčovou roli v moderním podnikání, zejména v době digitalizace a rostoucí konkurence. Data poskytují cenné vhledy do chování zákazníků, tržních trendů a vnitřních procesů podniku, což umožňuje lepší rozhodování a strategické plánování.

Například v oblasti e-commerce může efektivní analýza dat přinést lepší pochopení preferencí zákazníků, což vede k personalizovanějším marketingovým kampaním a zvýšení prodeje. Efektivní využívání dat také představuje základní kámen pro inovace, růst a dlouhodobý úspěch v dnešním rychle se měnícím obchodním prostředí.

Pomoci vám může ERP systém

ERP (Enterprise Resource Planning) systémy hrají v e-commerce zásadní roli, neboť poskytují komplexní řešení pro správu a integraci různých obchodních procesů. V prostředí e-commerce, kde je rychlost, efektivita a přesnost klíčová, ERP systémy umožňují centralizovanou správu všech operací – od správy zásob, přes objednávky, logistiku až po zákaznický servis. 

Díky ERP systémům jsou informace konzistentní a aktuální napříč celou firmou. Umožňují integraci s dalšími systémy, jako jsou CRM, e-commerce platformy a analytickými nástroji, a poskytují hluboký vhled do zákaznických dat. Tato integrace také vede k efektivnějšímu řízení zásob, optimalizaci cen a zlepšení celkového zákaznického zážitku.

Tomáš Komárek, ředitel Money ERP ve společnosti Seyfor říká, že: „Klíčem k úspěšnému řízení e-shopu je mít pod kontrolou různé typy dat. Je důležité rozumět potřebám zákazníků, mít detailní přehled o produktech, znát aktuální stav skladových zásob, efektivně nastavovat ceny, reagovat na sezónní trendy, mít přehled o dodacích lhůtách od dodavatelů apod. Co když zákazník chce více kusů produktu, než kolik je momentálně dostupných v e-shopu? Jak rychle to zjistí pracovník na zákaznické lince? Odpověď tkví v ERP systému, který poskytuje rychlé a přesné informace.“

Výhody Money ERP pro e-commerce

  1. Automatizace procesů firmy od skladu pro dodavatelsko-odběratelské řetězce. ERP systém dokáže automatizovat opakující se úkoly a zlepšit výkon.
  2. Synchronizace skladových zásob s e-shopem vám pomůže hlídat skladovou dostupnost a informovat zákazníky v rámci platformy i vaše nákupčí. S tím vám pomůže modul pro řízení skladových procesů - skladový program.
  3. ERP systémy umožňují prognózu poptávky na základě přehledu o zákaznících.
  4. Pokročilý reporting umožňuje pohlédnout na data nejen ze strany prodeje a marketingu, ale i na platby, objednávky, zásoby a zákaznické informace.
  5. Propojení napříč odděleními od nákupu, přes sklad až po vyřizování objednávek či zákaznickou podporu. Sdílení informací je tak efektivnější a jednodušší.
  6. Funkce Business Intelligence nabízí pokročilé funkce pro rozhodování založené na datech. E-commerce platformy často neposkytují komplexní ekonomický přehled. 

Přečtěte si více o tom, co je ERP systém a jak vám pomůže v začátcích.

Daňové přiznání online

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
PR článek

PR článek

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo