Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Paralelní Polis: EET je nemorální

15. 12. 2016
 43 261
58 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Ano, porušují hloupý zákon. Mají mou plnou podporu.
Nedodržovat nesprávné zákony považuji za morální chování.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
35
+

Nejméně oblíbený příspěvek

To jsou plky. Stát nutí podnikatele (kteří to vítají) i "podnikatele" (kteří řvou jak můžou), aby prostě jen dělali to, co dělat mají, tedy transparentní finanční operace. Těm skutečným je to ku prospěchu, protože se jim mj. hned operace zaznamenávají do účetnictví. Ti druzí řvou, protože jim někdo začne vidět pod prsty. A to neééé, to my nechcemééé.
Jaký je skutečný a správný trend si každý musí vyhodnotit sám.

Nahlásit
-
-32
+

Diskuze

Co to melete?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Nikdy bych netušil, že to budu já, kdo se zastane BTC, ale... ano, jako měna je to v tuto chvíli nepříliš nepoužitelné. Jako způsob, jak se vyhnout státní kontrole to naopak funguje skvěle. EET je možný způsob, jak se určitému typu (nejen takovýchto) podvodníků dostat na kobylku. Osobně se mi příliš nelíbí. Ale možná ve společnosti, do které se komunismus zažral natolik, že se neplacení daní považuje za hrdinství (viz většina příspěvků v diskuzi), je to nutnost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-8
+

Ve vedlejší vesnici už hospoda kvůli EET skončila. Včera, když jsem venčil psa jsem se tam stejně na pivo stavil :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Může snad Tětek doporučit která burza prodává bitcoiny?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Opravdový genius v akci. Paranoid který chce být anonymní příjde do ***BITCOIN Café*** a používá bitcoiny. Pokud je nadchnut nenávistí asi mu nepřijde že bitcoiny nejsou anonymní zatímco hotovky jsou. Opravdový genius.
“Ano, jsou tací lidé a bohužel mají právo rozhodovat o cizím životě ...” soudruh nadčlověk má ambici střílet lidi kteří mají hlad, zřizovat koncentrační lágry, hnat lidi na jatka. Honza Altmann je opravdový humanista.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-10
+

Ono je to celá Bitcoinová kavárna ve skutečnosti jen taková maškaráda a hlavně ukázka nepoužitelnosti bitcoinů jako měny. Reálně totiž prodávají za koruny (ceny jsou uváděny v korunách a na pohyb kurzu BTC, ani se zpožděním, nereagují změnou cen zboží, nýbrž změnou ceny v BTC), jen je tam mezistupeň výměny skutečných peněz za kinderžetony ve formě BTC, za které to pak prodají. Obdobná situace jako prodej ve středověkých krčmách s tolary.

Nahlásit

-
-4
+

Důledkem komunistického marastu v hlavách lidí, často s estébáckou minulostí, je předevěím vytvoření dozoru v podobě EET. Pro mnoho podnikatelů je vedle přirozené snahy po dosažení zisku důležitým důvodem pro podnikání i pocit osobní svobody a nezávislosti. EET jim tento pocit výrazně omezuje. Ze svého okolí - i sám za sebe - tuším, že si jeho ztrátu budou kompenzovat. Jak, o tom myslím pan Mario nemá nejmenší tušení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
12
+

Přesně.
Navíc ti hospodští, navzdory představám závistivé chátry, si moc z té daňové úspory nenechávali, většinu z ní dávali svým zákazníkům.

Jen díky částečnému obcházení DPH a díky placení kuchařů a servírek z části na ruku (skoro padesátiprocentní úspora na výpalném) mohli nabízet například levná polední menu pro důchodce a nízkopříjmové manuály.

Mít dnes hospodu již není zdaleka takové terno, jako v devadesátkách. A mnoho se jich opravdu drží jen díky tomu, že obcházejí kruté zákony vyděračské mafie. Pokud nyní padnou, tak důchodci přijdou o levnou teplou stravu a sami hospodští a jejich zaměstnanci půjdou buď na pracák, nebo hákovat do montovny, která z cizích peněz dostala tučné pobídky. A druhé kolo zdražování bude následovat, protože padlé hospody sníží konkurenci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
15
+

Nehrát podle pravidel, která vám někdo vnucuje násilím, je přirozená a legitimní sebeobrana.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
19
+

Mým měřítkem morálky rozhodně není ochota klopit mafii. To je měřítko morálky právě těch komoušů, co se ohání "komunistickým marastem".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Bezvýznamnýmu hospodskýmu z Horní Dolní transparenci s likvidačními pokutami a organizovanýmu zločinu dotace a daňový úlevy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

Cíl není dělat šmírovací reporty, ale posunout špatnou daňovou morálku v této zemi, která je přímým důsledkem komunistického marastu v hlavách lidí. Nebýt toho, EET by se nikdy neprosadila. Takže ještě jednou pro ty, kteří to nechápou - EET není krok někam - ke šmírování podnikatelů, ale reakce na něco - na to, že velmi mnoho "podnikatelů" nehraje podle pravidel.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-24
+

No tak asi se může stát, že někdo ducha mdlého přijde do ***BITCOIN Café*** a bude se divit, že se tam platí bitcoinem. A zároveň nebude mentálně schopen si v tamním automatu fiat na bitcoiny směnit. A ani nebude schopen pochopit, že si za rohem může dát kafe za fiat. Ano, jsou tací lidé a bohužel mají právo rozhodovat o cizím životě a majetku a ještě o tom píší moudra do diskusí.

Podobně se takové socánci diví třeba ve Venezuele, že jim někdo něco nechce prodat za úžasné keynesiánské bolívary a chce zlato, bitcoin či dolar. A je to tam dokonce po fašofuldovsku ilegální, takže samozřejmě kdo neprodá své cenné zboží za superúžasné dluhové fuldobolívary, dopouští se zločinu (jako u nás to hrozné Polis).

Kam ten svět spěje...?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
16
+

Neurážejte pana Fuldu logikou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
10
+

Zajímavý názor, že posláním podnikatelů je provádět transparentní finanční operace. A já vždy myslel, že to je vyrábět a prodávat zboží a statky (a dosahovat zisku, což je ale jejich vnitřní, soukromá záležitost). Po tom, jak si vedou účetnictví, může být všem ostatním a státu zejména putna.

Jsem zvědav, jak si budou ti jásající podnikatelé libovat, až jim stát začne zasílat šmírovací reporty, ve kterých jim bude doporučovat, jak své podnikání vést (viz zde http://ctvrtykral.cz/?p=133). A jak si budou libovat, až se jejich kompletní účetnictví bude povalovat po internetech, poté co uniklo ze státem spravované databáze.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
18
+

Vy jste opravdu komik. Abych to shrnul:
1) napíšete, že v Polis mají bitcoinmat, který strhává 15 %
2) vyvrátím Vám to osobní zkušeností, kdy v jejich bitcoinmatu je spread (ne poplatek) 3-4 %. Doporučím v případě poptávky po nižším poplatku burzu
3) napíšete, že někde jinde ten bitcoinmat mají (no a co?) a dále že existují služby, kde jsou nízké poplatky (nepsal jsem to náhodou také?)

Mimochodem běžný nákup bitcoinů (jedná-li se o vyšší částky) probíhá přesně za spot. Buďto na burze, nebo osobním střetnutím s prodejcem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

Co když budu chtít zaplatit těmi zuby? A hlavně, co je vám nebo státu do toho? Jako typický fašista takové otázky nechápete a lidé, kteří je kladou vám příjdou divní a nerozumíte jim. Chtěl byste jim vnutit svoji fasistickou morálku i způsob života. Možná byste se měl zamyslet nad tím, jak většina fašistů skončila.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Co je na tom zákonu hloupého? To je podle Vás hloupé, že když si jdete něco někam koupit, tak se nemusíte obávat, že prodejce bude chtít místo peněz, abyste zaplatil např. Vašimi zuby? Jinak s Vaší teorií, že nebudete dodržovat ty zákony, které Vám přijdou hloupé, nejspíš brzy skončíte v kriminále. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-13
+

Přesně tak, vyhodnotili jsme si.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

No to asi není problém - a na CZK si narazit 500% odrazující příplatek.
Nebo: zkrátka vzít tu nejdražší položku ceníku (u kavárny tak max 200Kč) a korunový ceník levně a jednoduše vyřešit nápisem: "Jednotná cena všech položek: 999Kč".

Tuto cenu zaplatí jen kontrolor a to je dobře.

Samozřejmě také by šlo z toho udělat "klub" a nové členy brát jen na doporučení stávajících.

Každopádně v poslední době sleduji zajímavý trend, kdy se mne ptají na BTC lidé touto problematikou nepolíbení, bývalí spolužáci, známí, příbuzní, sousedi. Řekl bych, že se blíží bod zlomu. Pokud stát např. vyrukuje po řidičích Uberu, pokud je dokonce sám Uber pod nátlakem začne udávat, tito přejdou na alternativy typu https://www.arcadecity.world , protože velkou část jich tvoří (východní) cizinci, pro které je taková obživa jedinou či nejsnazší cestou, jak se zde bez různých povolení uživit. Ale ještě pravděpodobnější je, že ten boom do Evropy přijde zvenku, ze zemí, kde je vysoká inflace, kapitálové kontroly, provozují tam experimenty s měnou, omezují a ruší hotovost, klasické bankovní služby jsou pro miliony (resp. miliardy) lidí nedostupné. Až na BTC najede Afrika, Jižní Amerika a půlka Asie, eurokrat s tím již nic nenadělá a i pro běžné firmy a lidi se to stane nutností i kdyby do té doby v EU nedošlo na žádná probitcoinová motivační opatření (krachy bank, bail-iny, omezování a rušení hotovosti, záporné úroky, atd...). Ovšem já věřím fulodoidům, že i zde nějaká ta motivační opatření k opuštění fiatu odvážně zavedou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

Nedávno tady byl odkaz na video právě s takovým bitcoinmatem, kde rozdíl mezi nákupním a prodejním kurzem byl cca 15%! Proč bych měl živit nějakého organizátora trhu s devizami nebo s bitcoinem, když chci utratit své vlastní peníze, které jsou v této zemi zákonným platidlem a zákony této země ukládají každému povinnost tyto peníze za nabízené služby nebo zboží přijímat?

Přes banku lze devizy měnit standardně s 0,4% rozpětím nákupního a prodejního kurzu. Ve standardní směnárně činí rozpětí kurzů cca 1%. Jestli Vy využíváte bankovních služeb s rozpětím kurzů 6% až 8% je to jen Vaše hloupost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-6
+

To jsou plky. Stát nutí podnikatele (kteří to vítají) i "podnikatele" (kteří řvou jak můžou), aby prostě jen dělali to, co dělat mají, tedy transparentní finanční operace. Těm skutečným je to ku prospěchu, protože se jim mj. hned operace zaznamenávají do účetnictví. Ti druzí řvou, protože jim někdo začne vidět pod prsty. A to neééé, to my nechcemééé.
Jaký je skutečný a správný trend si každý musí vyhodnotit sám.

Nahlásit

-
-32
+

Rozdíl v bitcoinmatu vs spotový kurz bývá cca 3-4 %.
Chcete-li spotový kurz, obchodujte na burze. Tak je tomu i u fiat měn (v bance jsou rozdíly jejich kurzového lístku vs ČNB střed i vyšší, než ona 3-4 %).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Ano, porušují hloupý zákon. Mají mou plnou podporu.
Nedodržovat nesprávné zákony považuji za morální chování.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
35
+

Ano. Tohle je legální řešení. Primární cena v Kč a vedle alternativní ceny např. v kilech ovsa, nebo bitcoinech.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

Samozřejmě, že porušují zákon, pokud odmítají přijímat platbu v hotovosti. Žádný bitcoinmat, který jim za výměnu hotovosti na bitcoin strhne cca 15% není v tomto ohledu relevantním. Tady není vůbec o čem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-9
+

No já bych spíše viděl jako schůdnější cenu dva ceníky v Kč s přorážkou na EET a v BTC za normální cenu. Každý si může svobodně vybrat jak chce platit :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"V Paralelní Polis nepřijímáte jiné peníze než bitcoin." To by porušovali zákon již před EET. Proto mají automat, který přijímá státní měnu (vydává bitcoiny) a zprostředkovaně přes tento automat je možné státní měnou platit.
Nebylo by (právně) možné, v obchodě s EET, přijímat BTC a pro každý nákup si stanovit jiný kurz BTC/Kč? Ve výsledku by do EET chodili všechny nákupy např. za 1 kč, přičemž částka placená v BTC by samozřejmě byla různá. Chápu, že v PP na toto z morálních důvodů asi nepřistoupí, ale pro běžného obchodníka...

Nahlásit

-
4
+
2/2