Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Alternativní pravice a liberalismus

1. 12. 2016
 6 671
69 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Naprosto nemístné srování. Imigranti, které zmiňuje pan Tětek v odkazu na přistěhovalectví mezi lety 1850-1925 do USA, připlouvali s jasnou vidinou nalézt si práci. To není slovíčkaření - postačí dohledat si fotografie nebo filmové záznamy z pozdních let imigrace a všimnout si obsahu kufrů těch imigrantů. Kromě základních a osobních věcí tam často byli i pracovní nástroje - ševcovské, zednické, krejčovské. Ti lidé chtěli pracovat a připlouvali připravení práci přijmout. Němci a Slované nastupovali automaticky k pásům do fabrik, Italové proudili na výškové stavby, Irové budovali železnice.

Dnešní imigranti kromě mobilů a kreditních karet toho moc s sebou nemají. Možná, že věříte, že si své pracovní vybavení přinášejí v hlavě ve formě znalostí a vzdělání. Těžko se ale začlení do společnosti, kde i pro tuzemské absolventy vysokých škol začíná být stále důležitější možnost prokázat dosavadní praxi a pracovní zkušenosti než dokončené vzdělání. Pokud je vůbec pravdou, že jádro imigrantů tvoří vystudovaní lékaři, inženýři nebo učitelé.

Otázkou zůstává, zda by imigrace byla tak masivní, pokud by Evropa dala jasně najevo, že vítá pouze toho, kdo si nalezne sám práci a dobu, po kterou práci bude hledat, přečká ze svých prostředků. Pokud se vám to zdá neetické, pak tímto způsobem evropské vlády přistupují k absolventům škol - dětem občanů, kteří svými daněmi tyto vlády živí. Absolvent bez doložené pracovní historie nemá po ukončení školy na podporu v nezaměstnanosti nárok. Je tedy očividně diskriminován.

Evropu čeká technologický skok do doby, kdy Industrie 4.0 vyžene od pracovních míst velké množství lidí. Zůstanou patrně především ti, kteří nabízejí činnosti, které nejde plně automatizovat - tedy "člověčí" interakci - ošetřovatelé, lékaři, zahradníci, kadeřnice, psychologové,úklidové služby, hasiči. Případně zůstanou pracovně aktivní ti, kteří budou Industrie 4.0 rozbíhat a udržovat - programátoři, designéři, testeři, kodéři a špičkoví odborníci, jejichž intuici a kreativitu nebude možné algoritmizovat.

Do té skupiny IT geeků většina islamistů nikdy nezapadne, tam totiž nezapadne už ani bílý muž nebo žena středního věku - prolistujte si knihu Disrupted. Nebo lépe, zkuste si podobnou zkušenost prožít - já jsem tuto příležitost měl.

V té první skupině také islamisty příliš nenajdete - když si bude moci tuzemec vybrat, zda se nechá stříhat nebo břitvou holit od Vaška nebo Muhammada, dá se očekávat, kdo bude mít více klientů.

http://byznys.ihned.cz/c1-65356600-nemecku-se-nedari-najit-praci-pro-uprchliky-firmy-s-miliony-pracovniku-zamestnaly-jen-54-migrantu

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
24
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Jen bych připomněl, že migranti, co se s nasazením života snaží dostat z Francie do Británie, opravdu nehledají příznivější sociální systém. To by totiž zůstali v té Francii.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-11
+

Diskuze

Milo není příslušník Alt-Right - nezajímá ho rasový, nýbrž pouze kulturní pohled. Takovým se říká Alt-Lite.

Padesát let Rothbardova života, stráveného budováním politických aliancí, mi říká, že jako libertariáni máme v Alt-Right výbornou příležitost nakopat řiť státu a jeho levicovým prostitutkám. Připojme k tomu fakt, že Peter Brimelow, Jared Taylor, Richard Spencer a John Derbyshire promluvili na setkání Property and Freedom Society, plus tento článek a máme spojenectví jak řemen.

http://www.mises.cz/clanky/realisticke-libertarianstvi-i-ii--1861.aspx

Ve skutečnosti máme pořádný kus cesty společný. A takový Jared Taylor má k libertariánům blíž, než ti sráči z řad "levicových libertariánů", kteří při první příležitosti hodí vlastnická práva přes palubu, aby se mohli ukájet udělováním privilegií "utlačovaným" menšinám.

Konečně někdo nahlas říká, že bílí heterosexuální (křesťanští) muži nejsou zdrojem světového zla, ale že naopak pozvedli lidstvo do nevídaných výšin!

Ať už je to nějakým plánem nebo jen shodou okolností (nějaký neukojený mateřský cit bezdětné svazačky Merkelové), to běloši jsou vytlačováni a nahrazováni ve svých zemích za levicového chrochtání: "Rasismus!". Na Japonce nebo Korejce zatím nedolehla kritika za to, že chtějí udržet charakter svých zemí a nechtějí importovat kde koho (klidně i bezproblémové bělochy) a udělat ze svých zemí globalistické žumpy.

A ne, Alt-Right nechce napadnout a vyhladit Araby (narozdíl od neoconů v Iráku a jinde - kdo je tu vlastně rasista?). Co se Ameriky týká, nechtějí ani vyhlazovat černochy nebo jiné menšiny. Chtějí vypráskat ze země všechny ilegály. To je, HRUBĚ řečeno, v souladu s libertariánstvím, poněvadž jen levicoví rovnostáři mají pocit, že na státem ovládaný majetek mají mít všichni ROVNÝ přistup. Výhledově by se měly USA rozdělit na menší území, dle rasového rozdělení (čímž by měly přestat i meziskupinové finanční přesuny či ten obrovský nepoměr pachatel x oběť ve "prospěch" černochů ve srovnání s bělochy) a do "bělošské části" by měli být přednostně přijímáni bílí imigranti.
Není to anarchokapitalismus, ale rozdělování na občany a ilegály, či stanovování podmínek pro vstup by existovaly i v minarchii.

Taky se není třeba nějak předposrávat vůči rasové separaci. Tam, kde je lidem ta šance ponechána, tak se lidé různých ras (ale i etnik, věkových skupin atd.) dělí do vlastních skupin. "White flight" probíhá v Severní Americe dlouhodobě a nyní už vesele bují i v západní Evropě. A to náklady na stěhování se pryč (a "integraci" imigrantů) nese pouze domácí bílé obyvatelstvo. Pokud by si všichni měli platit plně náklady, tak by se segregace ještě posílila.
Ono vůbec přestaňme být podělaní z toho, že by běloši měli hájit svoje zájmy. Ostatní skupiny to vesele dělají a jsou v tom dokonce podporovány!

Nahlásit

-
12
+

"Nicméně návrhy alternativní pravice na vytvoření státního programu lustrujícího obyvatele podle náboženství, rasy a kultury, musí každý liberál zamítnout jako nebezpečné rozšiřování pravomocí státu. Ponechme teď stranou, že by takový program by sám o sobě naprosto v rozporu s principy soukromého vlastnictví a volného sdružování osob. Takový program, obdobně jako americký Patriot Act, bude zaprvé na věčné časy, zadruhé bude postupně rozšiřován a zneužíván vůči domácímu obyvatelstvu a politickým oponentům. Rozšiřování státních pravomocí není cesta ke svobodě, prosperitě a ani bezpečnosti."

Myslím, že si spíše ti lidé vybírají v tomto případě ze dvou možností. První je to, co se píše v uvedené citaci a druhé je prakticky to stejné, co se děje teď v éře nové levice. Vždyť ten slavný Patriot Act rozšířil třeba neolevičák Obama. Čili dle mého názoru se zde nabízí stejná věc, jen trochu v jiném obalu. Tudíž lidé svoje rozhodování přenesou na jiné věci - třeba volební hlasy imigrantům: (nová levice / vše ostatní) ano / ne // sociální dávky imigrantům: ano / ne nebo omezené // stíhání zločinů imigrantů: jak kdy / ano // kurzy imigrantům: ano / ne atd. Stejně tak se lidé nebudou rozhodovat o veřejném zdravotnictví neb to je skoro totožně: ano / ano.

Čili hodně lidí, prostě na takový článek řekne, ano máte pravdu, ale v daném případě se neliší neolevice od ostatního. Není to prostě to o čem se dá rozhodnout a změnit to. Libertariáni mají pak na výběr: pasivitu a určitou kritiku alt right (určitou proto, že mnohem větší kritiku potřebuje neolevice) anebo si vybrat z alt right, co ráčí a uzavřít s ním dočasné "spojenectví" a zároveň se od některých věcí distancovat. Podporvat neolevici je pak čirým šílenstvím.

Nahlásit

-
2
+

Je mi líto, ale britská vládní statistika o azylových žadatelích v UK tvrdí, že na 5 žadatelů připadala zhruba jedna vyživovaná osoba. Tím vaše teorie, podle mého názoru, padá. https://www.gov.uk/government/publications/immigration-statistics-january-to-march-2016/summary

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Rozhodně *je* to výhra. Většina migrantů by totiž takovou zemi ignorovala.
Většina migrantů totiž nejde do země, kde je bezpečně, ale tam kde dostanou nejvyšší dávky a nejlepší zajištění za nejmenšího úsilí.
Nic proti tomu, je to přirozené. Ale pokud je cílem *pomáhat*, mnohem správnějším by bylo pomoci těm co jsou na tom *nejhůř* (ženy, děti, nemocní ...), nikoliv těm, co měli dost peněz (na poplatky pašerákům) a dost sil (na cestu), jak se to děje v EU.
BTW, toto dělá Kanada. Nevybírá si ze zdravých, silných a (relativně) bohatým migrantů z EU, ale ženy a děti v utečeneckých táborech v Jordánsku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Martine Březino - slovy klasika:" Je lépe mlčet a být považován za hlupáka, než promluvit a tento dojem potvrdit". Pokud o té migraci víte tak málo, že považujete francouzský systém za benevolentnější než britský, pak jste nejspíše nějaký mladý, horlivý a omezený aktivista z neziskové na potkání dobro trousící organizace.

Zkuste si na internetu nalézt obsah pověstné britské směrnice Section 95 - důvodem, proč migranti chtějí z Francie do UK je vyšší podpora pro páry (dokonce i nesezdané) a pro děti, které mohou žit i v původní zemi. Francouzi vyplácejí více v podpoře na jednoho člověka, Britové mnohem více po prohlášení, že daný imigrant je ženatý a že má děti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Jen bych připomněl, že migranti, co se s nasazením života snaží dostat z Francie do Británie, opravdu nehledají příznivější sociální systém. To by totiž zůstali v té Francii.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-11
+

Dejme tomu, že by se uplatňovali špatně. I když si myslím, že volba mezi mladým, zdravým migrantem a starým, nemocným domorodcem v řadě oborů bude ve prospěch toho prvního. A například u řady profesí na stavbách to na velkou automatizaci nevidím. Úklidovky si taky nebudou vybírat podle národnosti a ženy-migrantky se v pečovatelství nebo zahradnictví uplatní stejně snadno, jako domácí ženy.

A hlavně, co byste si vybral vy? V rodné zemi pro vás není místo, je tam přelidnění, horko, obecná chudoba, konflikty, někde i válka. V bohatých zemích sice pro vás práce asi nebude, ale v noci můžete vybrat třeba kontejner u supermarketu. Z příležitostných kšeftů si s kamarády na nějaké to společné bydlení vyděláte nebo vám pomůže charita. A pro ty podnikavější je tu prosperující organizovaný zločin. Nu což, vy byste setrval tam na jihu? Být chudý v bohaté společnosti je jistě bolestné, ale pořád lepší, než mrtvý v chudé společnosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Naprosto nemístné srování. Imigranti, které zmiňuje pan Tětek v odkazu na přistěhovalectví mezi lety 1850-1925 do USA, připlouvali s jasnou vidinou nalézt si práci. To není slovíčkaření - postačí dohledat si fotografie nebo filmové záznamy z pozdních let imigrace a všimnout si obsahu kufrů těch imigrantů. Kromě základních a osobních věcí tam často byli i pracovní nástroje - ševcovské, zednické, krejčovské. Ti lidé chtěli pracovat a připlouvali připravení práci přijmout. Němci a Slované nastupovali automaticky k pásům do fabrik, Italové proudili na výškové stavby, Irové budovali železnice.

Dnešní imigranti kromě mobilů a kreditních karet toho moc s sebou nemají. Možná, že věříte, že si své pracovní vybavení přinášejí v hlavě ve formě znalostí a vzdělání. Těžko se ale začlení do společnosti, kde i pro tuzemské absolventy vysokých škol začíná být stále důležitější možnost prokázat dosavadní praxi a pracovní zkušenosti než dokončené vzdělání. Pokud je vůbec pravdou, že jádro imigrantů tvoří vystudovaní lékaři, inženýři nebo učitelé.

Otázkou zůstává, zda by imigrace byla tak masivní, pokud by Evropa dala jasně najevo, že vítá pouze toho, kdo si nalezne sám práci a dobu, po kterou práci bude hledat, přečká ze svých prostředků. Pokud se vám to zdá neetické, pak tímto způsobem evropské vlády přistupují k absolventům škol - dětem občanů, kteří svými daněmi tyto vlády živí. Absolvent bez doložené pracovní historie nemá po ukončení školy na podporu v nezaměstnanosti nárok. Je tedy očividně diskriminován.

Evropu čeká technologický skok do doby, kdy Industrie 4.0 vyžene od pracovních míst velké množství lidí. Zůstanou patrně především ti, kteří nabízejí činnosti, které nejde plně automatizovat - tedy "člověčí" interakci - ošetřovatelé, lékaři, zahradníci, kadeřnice, psychologové,úklidové služby, hasiči. Případně zůstanou pracovně aktivní ti, kteří budou Industrie 4.0 rozbíhat a udržovat - programátoři, designéři, testeři, kodéři a špičkoví odborníci, jejichž intuici a kreativitu nebude možné algoritmizovat.

Do té skupiny IT geeků většina islamistů nikdy nezapadne, tam totiž nezapadne už ani bílý muž nebo žena středního věku - prolistujte si knihu Disrupted. Nebo lépe, zkuste si podobnou zkušenost prožít - já jsem tuto příležitost měl.

V té první skupině také islamisty příliš nenajdete - když si bude moci tuzemec vybrat, zda se nechá stříhat nebo břitvou holit od Vaška nebo Muhammada, dá se očekávat, kdo bude mít více klientů.

http://byznys.ihned.cz/c1-65356600-nemecku-se-nedari-najit-praci-pro-uprchliky-firmy-s-miliony-pracovniku-zamestnaly-jen-54-migrantu

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
24
+

"Koneckonců nejinak tomu bylo například ve Spojených státech po roce 1850, kdy do nového světa proudily desítky milionů lidí, aniž na ně v cílové destinaci čekala státní záchranná síť či integrační program."

Čili, v případě velké migrační krize nebo využití migrace jako demografické zbraně nabízí liberál vz. "Tětek" desítky milionů lidí, kteří se volně mohou usadit, kde se jim zlíbí, akorát nedostanou dávky a státní programy. To je mi výhra.

Nahlásit

-
0
+
3/3