Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vraždí muži s vousy, ne ženy v burkinách

19. 8. 2016
 19 273
22 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

V zásadě souhlasím. Tento zákaz je asi zbytečný.
Jen, abych taky něco namítl: kulturní norma je hlavně záležitost množství a sociálního tlaku z něho vycházejícího. Pokud bude jednou u některého z letovisek většina obyvatelstva muslimská, vynutí si, aby na místních plážích burkiny nosili i ti, kdo by to jinak nikdy nedělali. Myslím, že neurčitá obava, že by k něčemu podobnému mohlo dojít, je nevyřčeným důvodem těchto neumělých zákazů. Pokud někomu připadá možnost, že by někde v nějakém evropském regionu mohla postupně vzniknout muslimská většina, utopická, tak nechť si připomene, že už tady tady takto vznikl jeden celý stát, Kosovo.

Nahlásit
-
33
+

Diskuze

Samozřejmě záleží na tom, jak ta města k těm plážím přišla.
Pokud si je "prvotně přivlastnila", tedy zabrala jako první a zvelebila (smísila se svou prací), tak OK (i když nechápu, jak to "město" může udělat, podle mne konat může jen člověk).
Nebo pokud si je nakoupila za SVÉ peníze (jako že MĚSTO šlo na brigádu, aby si na to vydělalo?), pak taky OK.
Pokud ovšem to město tu pláž někomu ukradlo (tzv. "vyvlastnilo"), pak není legitimním vlastníkem.
Pokud si ji koupilo za ukradené peníze (tzv. "daně"/berně), pak také není vlastníkem.

Šlo by samozřejmě rozvíjet překomplikovanou úvahu typu: "Město pláž koupilo a zvelebilo za peníze ukradené bílým katolíkům a proto má nyní právo na té pláži prosazovat standardy bílých katolíků a pokutovat odívací zvyklosti béžových muslimů...", ale zní to fakt divně.
Jako kdybych večer v průjezdu okradl turisty z Mexika a nějak z toho vyvozoval, že mám právo či povinnost začít všem lidem v okolí nutit nosit sombrero.

Ale je samozřejmě možné, že v případě těchto konkrétních pláží město je legitimním vlastníkem. Před XXX lety u pláže existovala malá osada. Různí lidé vlastnili různé části pláže a dohodli se, že dobrovolně převedou na obec a budou společně spravovat. Nebo že různí vlastníci například svou část pláže v závěti odkázali obci. A že údržba a zvelebování pláže se financovalo z dobrovolných darů, povětšinou od lidí, jejichž byznys s pláží nějak souvisel (jako že daný kousek pláže udržuje ten, kdo tam má beachbar či pronajímá lehátka). Pak je samozřejmě vše OK a zakázat buriny či ponožky v sandálech je legitimní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Souhlasím s Vámi ve všech směrech. Navíc je nesmyslné to zakazovat na úrovni státu. Pokud jsem správně pochopil, tak ale zde se mluví o třech městech, která si to zakázala, což mi přijde poměrně legitimní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samozásobení je oblíbenou taktikou prof. Zeleného, ne Kellera.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Rozmáhají se nám tu takové nešvary:
http://echo24.cz/a/ijNwR/posledni-stadium-kapitalismu--facebookova-cenzura

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

No by asi neprošlo. Ale zase za uniformu Čeky či tričko s Che Guevarou by vám eurolevičáci zatleskali.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Přesně. Budeme se čílit, že vlézt do Kunratického rybníka ve větrovce bude ilegální, ale že jsme ztratili svobodu v mnohem zásadnějších věcech (jakou měnu budu přijímat za své zboží, jak si budu spořit na penzi, zda si smím vypěstovat mařenu, ....), to budeme přehlížet.
Levičáci zkrátka neumí být principiální, jsou jen oportunističtí a účelově selektivní (diskriminace na základě odstínu pleti ne, na základě příjmu ano).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

No dobře - ale představte si situaci před 15ti lety, kdy v ČR o nějakých problémech s migrací nebylo slechu. Nějaká žena s potvrzeným evropským rodokmenem až do dvácátého kolene se z nějakého důvodu rozhodne na Mácháči vykoupat v zimní bundě s kapucí. Měl by jí to někdo zakazovat s poukazem na to, že naší tradicí je koupat se polonahý?

Státy zde opět řeší problémy, které vznikly jen kvůli němu. To státy sem lákají určitou sortu nepřizpůsobivých nepracovitých lidí na peníze (dávky), které lidem ukradly proti jejich vůli. To státy lidem brání uplatňovat vlastnické právo a tedy klidně i diskriminovat (nepronajmout byt, nevpustit do restaurace, ...). To díky státu zde jsou prostory v socialistickém vlastnictví (parky, pláže), kde pak způsob odívání je "politickým tématem", místo aby si rozhodl vlastník - s ohledem na zájmy a preference jeho zákazníků.

Stát sem tedy nalákal určité lidi, svou sociální a multikulturní politikou je demotivuje se integrovat (za normálních podmínek by ten, kdo se urychleně neintegruje, skončil smrtí hladem či byl zajištěn a vyexpedován soukromou ochrankou). A nyní stát bude předstírat "řešení" tohoto jím vytvořeného problému nesmyslnými zákazy přibližujícími nás úrovni svobody zemí, odkud migranti přišli. Tento státem vytvořený problém stát dále zneužije k utahování šroubů, omezování svobod, fízlování lidí na každém kroku, posilování rozpočtů, početních stavů a pravomocí represivních složek, prakticky nekončícím výjimečným stavem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
19
+

To ano, ale u nás to zatím moc tradice není a člověk by očekával, že na zpravodajském webu ze světa financí a ekonomiky toto bude rozlišeno po staru. Pokud ovšem na to nahlédnu optikou liberální = socialistické. Tak pak musím konstatovat, že islamoklasti jsou taky liberálové.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No on je to stejný problém jako s zákazem popíjení alkoholu, koupání se v kašnách atd. Za normálních okolností ať se každý koupe v čem chce (pokud je to čisté), ať si klidně pivo v parku dá a pokud si za horka potřebuje ochladit hlavu, nechť je mu přáno. Jenže pokud se jedno pivo zvrhne v hromadnou chlastačku ve všední den, pokud si ke kašně přinesou ručníky, atd .. tak pak je to taková ta drobná šikana agresívní menšiny a mě osobně vadí.
Je pravda že všechny pokusy o zákazy vyznívají kostrbatě a malicherně, ale zatím nikdo s ničím lepším nepřišel :-(
Navíc mě fascinuje, jak lidé ze země sešněrované tuhými příkazy a přísnými tresty, po příjezdu do svobodných zemí ihned přesně ví, na co všechno mají právo a nárok :-(

Nahlásit

-
16
+

Naprostý nesouhlas.. Asi jsem zastánce kulturních hodnot dané země. Když jedu do cizí země, ctím jejich zvyky, snažím se přizpůsobit a ctím jejich zákony. Pokud bych vyrazil do cizí země jako je Saudská Arábie, tak se taky budu chovat podle jejich zvyků! A se stejným přístupem bychom měli vítat nové občany, kteří zavítají do země. Nejsem zastánce striktních zákazů, ale argumentace liberalitou mi přijde absurdní. A bohužel to, že jim něco zakazuje manžel, je bohužel jejich problém, pokud jsou v cizím státě. Jsem liberální, ale do určité míry.

Nahlásit

-
7
+

Škoda, že pan Kašpárek podporuje pouze svobodu vyjadřování, ale už mu nevadí ekonomická nesvoboda. Inu, nekonzistentní levičáctví.

Jinak s článkem na 95% souhlas, což se mi u Kašpárka běžně nestává.

Nahlásit

-
3
+

Dnes se za liberály vydávají neomarxisté jako Dienstbier, Marksová, mladý Stropnický nebo dokonce polpotovec Keller, který by nás nejraději zavřel do koncentráků, pardon, samozásobitelských komun.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Tak jisté kruhy (např. Zelení) si uvykly na to anglosaské převrácení slova, takže liberál = levičák, kterému nevadí hulení trávy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Máš-li dlouhý vlas
nechoď mezi nás

Komunisti byli vždycky konzervy, byli konzervativnější než katolíci. Je směšné, že se jejich ideologií nadchla tzv. progresivní levicová mládež a různí alternativci.

To nic nemění na tom, že jsem ve válce s islámem a musíme jim dát najevo, že je tu nechceme. A že jedinou možnou integrací je plná asimilace. Jako pan Sarrazin, který má evidentně turecké předky a přesto je to echt Němec.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Maminka zase vyprávěla, jak museli v sedmdesátých letech na gymnáziu přefotit tablo, protože měli kluci moc dlouhé vlasy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Ano, potvrzuji jistou "citlivost" - kdysi jsem nemohl jít na "slavnostní převzetí občanského průkazu" z důvodu, že jsem ten den přišel do školy sice "ve slavnostním", tj. v saku s kravatou, ale džínových kalhotách :) Třídní (jinak bezva chlap) byl "kovanej" :D

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdybych přišel na pláž v nacistické uniformě?

Nahlásit

-
3
+

Problém nejsou radikální muslimové, ty postřílí policie. Problém jsou ti umírnění, kteří považují vaši dceru za nečistou, protože jste ji ještě nenechali obřezat. Kteří svou vlastní dceru uškrtí a zakopou na dvorku, protože si nechtěla vzít tlustého bratrance Ahmeda.

Nahlásit

-
19
+

Souhlas s článkem, pokud jde o veřejně vlastněné pláže. Navíc i z bezpečnostního hlediska je to zcela nesmyslné (lidé na pláž nepřicházejí nazí a bez zavazadel).

Ale pokud má někdo soukromou pláž, tak si klidně může rozhodnout, že mu tam ženy v burkinách nesmějí nebo že všichni musí být nazí. Jný naopak může trvat na tom, že jeho pláž bude určena jen pro koupání v burkinách.

Jen mne udivují na článku dvě věci. A) Autor píš o liberálním státě, ale sám zcela neliberálně chce, aby města anebo stát obírali pracující o peníze, za které by platili bezdomovcům-alkoholikům bydlení. Co je na tom (vedle toho, že tyto programy často na Západě nefungují) liberálního?

B) Autor zde píše o nějakém diktátu "hubnutí do plavek", žádný takový diktát však neexistuje, člověk se na názor druhých může u nás díky bohu vykváknout, což dost lidí dělá. Touto zmínkou o diktátu však autor používá přesně argumentaci islamoklastů. Ti také mluví o diktátu islámského extremismu skrze burkiny na plážích. Můžete si podat ruce.

Nahlásit

-
13
+

Ale on to v textu má, že mu vadí stíhání nacistických symbolů. V českých podmínkách jsme citliví na státní buzeraci ohledně toho jak se oblékat, nebyla to jen perzekuce vlasáčů, ale problémy mohlo mít i děcko v džínách, pokud byl učitel "kovanej".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Bohužel, situace není zase až tak jednoduchá, jak zde předestírá pan Kašpárek. Problém je v tom, že burkiny se stávají určitým symbolem. Symbolem islámu, který lidem vnucuje, co mají a nemají dělat, jak se mají oblíkat, atd, atd.
Celkem by mě zajímalo, co by pan Kašpárek řekl na to, když bych si třeba já oblékl triko s hákovým křížem. Hádám, že by asi neříkal, že to je jen moje věc a moje svoboda.

Nahlásit

-
6
+

V zásadě souhlasím. Tento zákaz je asi zbytečný.
Jen, abych taky něco namítl: kulturní norma je hlavně záležitost množství a sociálního tlaku z něho vycházejícího. Pokud bude jednou u některého z letovisek většina obyvatelstva muslimská, vynutí si, aby na místních plážích burkiny nosili i ti, kdo by to jinak nikdy nedělali. Myslím, že neurčitá obava, že by k něčemu podobnému mohlo dojít, je nevyřčeným důvodem těchto neumělých zákazů. Pokud někomu připadá možnost, že by někde v nějakém evropském regionu mohla postupně vzniknout muslimská většina, utopická, tak nechť si připomene, že už tady tady takto vznikl jeden celý stát, Kosovo.

Nahlásit

-
33
+