Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Zachraňte Řecko

3. 10. 2015
 13 623
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Řecko nepotřebuje záchranu, ani se o radě o záchraně neptá. Řecko je na tom poměrně dobře. V 70tých letech bylo jedno z nejchudších zemí v Evropě a vyšplhalo se na Evropský průměr a to tím že si půjčili velké peníze které nikdy nezaplatí.
Naopak Česká ekonomika trpí tím že co se dalo se rozkradlo a za babku prodalo do zahraničí. Jenom za minulý rok uniklo 220 miliard do zahraničí ve formě dividend a to hlavně v bankovním sektoru. Česká ekonomika potřebuje záchranu od rádoby ekonomy/politiky typu Pavel Kohout a lépe mít politiky jako v Řecku než co jsou v Čechách současně.

Nahlásit

-
0
+

Člověk si strašně nerad přiznává, že za si za něco může sám. Omlouváme se "já ho nevolil, ty jsi ho nevolil, ale my jsme ho volili". A při jakémkoliv extraprůšvihu se bude hledat viník. A když se bude hledat důkladně, on se také najde! A pak se potrestá. Máme vyhráno a jede se nanovo.

Jo taky znám tu skupinu platících a mlčících. Říkají, co kdybych už pracovat nemohl a taky potřeboval pomoci, radši budu platit. Demagogie, ale člověk potřebuje jistoty. Jedno, že jsou falešné, věří jim rád.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Citace - Míša / 03.10.2015 03:49


Dobře, řekněme, že to stejně klekne samo. Ale i když se stane poté cokoliv, zase bude většina lidí řvát, ať to NĚKDO spraví, tzn. zase budou vyžadovat stát. A zase od něj budou chtít co nejvíc, včetně toho, aby za ně rozhodoval.


Akorát že už nebude z čeho.
Navíc v této situaci stát ztratí velkou číst své autority. Dnes stále velká část lidí i z té minority, která to vše platí, věří v nutnost existence státu, věří jeho legitimizačním rituálům a sebeodůvodňující propagandě. Po tom "klekne samo" státistických věřících ubude, státistická víra a církev ztratí své image - samozřejmě hlavně mezi tou vykořisťovanou minoritou. Nebude tak jednoduché lidi přesvědčit, aby zapomenuli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mám obavy, že hru bude možné vyhrát jen tehdy, pokud do ní autor zabuduje naprosto nereálné možnosti typu:

1) Najde se prozíravý nesobecký politik, který nebude hledět na momentální popularitu, ani na zájmy jeho korporátních podporovatelů.

2) Lidé budou ignorovat realitu "obecní pastviny" (co na úkor ostatních neurvu TEĎ HNED, urve někdo jiný), smíří se s nepopulárními opatřeními, nebudou jim vadit věci jako poplatky u doktora a hlavně vydrží jim to dlouhodobě.

A samozřejmě by se hra mohla jmenovat i "Zachtaňte ČR", či EU.

Nahlásit

-
0
+

Taktně řečeno: Tak si to vyzkoušej sám, když seš tak chytrej! :)

Jak dlouho by asi trvalo, než by mě sejmuli, pokud bych chtěla komukoliv sebrat volební právo (i když je to ten největší vyžírka na světě), mateřskou, rodičovskou, důchod, školu zadarmo, silnice zadarmo, podporu, příspěvek na děti, na bydlení, porodné, pohřebné...
Šla by mě ta chabá menšina nepracující za státní a platící daně (definujte tu skupinu lidí jak chcete) bránit? A ubránila by mě?

Stoupnout si na tu tribunu a zvolat: Lidi, tady máte svobodu postarat se sami o sebe! Životnost takového státníka rovná se životnosti chodce na dálnici (5 minut).

Dobře, řekněme, že to stejně klekne samo. Ale i když se stane poté cokoliv, zase bude většina lidí řvát, ať to NĚKDO spraví, tzn. zase budou vyžadovat stát. A zase od něj budou chtít co nejvíc, včetně toho, aby za ně rozhodoval.

Pane Kohoute, díky za hru. Dám ji synovi. Ušetří mi to spoustu vysvětlování.

Nahlásit

-
0
+