Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima zaměstnavatelů: Tak si je vemte do podniku!

18. 9. 2015
 16 136
15 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

-pokud očan ČR přijde Hamé žádat o práci s ubytováním,neuspěje.Proč?

Nahlásit

-
0
+

Dusledek toho, ze daval ve skole pozor, misto hospody si dale zvysuje kvalifikaci a pro zdravi sportuje a chodi na pravidelne prohlidky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ta investice neni zas tak hrozna (kolik to je krabicek cigaret a panaku rumu?)
Navic jsou firmy, ktere to tem lidem jsou ochotne zaplatit.
Plus je i plno jinych zamestnani, o ktere cesi nemaji zajem.

A ze je neprijemne byt 3 tydny v trapu, ze tim trpi rodina? No co na to rict? Jako ze to ma byt duvod pro to, abych takovemu cloveku financoval podporu, zdravotni peci o nej i o tu rodinu? Resp. aby mu ji z dani platili i ti, kterym bylo blbe parazitovat na ostatnich a do toho kamionu sedli?
Proste lidi jsou zodpovedni sami za sebe. Bud si tu rodinu neporidim, kdyz ji nemohu uzivit, nebo si ji poridim a holt se musim otacet.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vodiči kamiónov a autobusov sú nekvalifikovaná jednoduchá práca? Nekvalifikovaný môže byť dokladač tovaru v Tescu(preto to robia študenti humanitných vied popri škole). Áno, vodič nepotrebuje na to vysokú školu, ale pozrite si inzeráty na vodičov NKD. Vodič potrebuje mať kvalifikáciu - vodičský preukaz C+E, platnú kartu vodiča, potvrdenie od lekára. Už len tieto položky sú značná vstupná investícia(odkedy skončila povinná vojenská služba, chlapci nemajú bežne vodičáky na nákladiaky). Navyše v každom inzeráte požadujú prax a sľubujú prac. smeny typu 3 týždne na cestách, týždeň doma. Bývať v kamióne nie je pre každého, aj rodina trpí.
Podobne vodič autobusu. Na získanie vodičáku typu D potrebuje človek okrem absolvovania kurzu v autoškole najprv mať vodičák typu C, vek a prax. A potom pravidelné prehliadky u lekára a psychológa. Podniky ČSAD toto preplácali, ak sa im uchádzač o zamestnanie upísal na niekoľko rokov. Súkromní dopravcovia chcú "hotového človeka".

...keď tak nad tým rozmýšľam, kamionista by bol pre imigranta, ktorý tu nemá rodinu ani bývanie, ideálne zamestnanie. Ale časom si rodinu privezie. A potom to už pre neho nebude ideálne zamestnanie...

A k tomu, že každú nezamestnanosť možno považovať za dobrovoľnú - ak sú neobsadené miesta "spoločníčok" a "masérok" v "pánskych kluboch", je to dobrovoľná nezamestnanosť? Inzerátov tohto typu je veľa, platy sľubujú nadštandardné, kvalifikáciu nepožadujú žiadnu, ak je toľko miest neobsadených je to spôsobené "posunutou morálkou demokratického socializmu"? :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Gratuluju Vám k Vaší práci na dobu neurčitou a k pevnému zdraví.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mně na článku zaujal postoj Hospodářské komory, navrhující vznik fondu, který by válečným uprchlíkům, kteří dostanou azyl, pomáhal s rekvalifikacemi a vzděláváním. Další, zřejmě bohatý a nevyčerpatelný cecík, na který už se třesou dychtivá ústa hujerů.

Nahlásit

-
0
+

Některé práce Češi zřejmě již dělat nechtějí (doplňování zboží do regálů) a raději jsou na dávkách. Mají to již obšláplé (na rozdíl od cizinců) a inkasují vše od podpory, přes přídavky na děti až po příspěvek na bydlení. A vedle toho možná někteří činorodější pracují na černo - i v tomto je místní ve výhodnější pozici, než imigrant, kterého by pravděpodobně kontrola nepřehlédla, někdo udal, nebo prostě jen neví, kde takovou práci sehnat a možná by mu ji ani nikdo nenabídl. Nechat souseda načerno pinglovat v mé hospodě, nebo přidávat na mé stavbě, není tak riskantní, jako totéž s cizincem.

Každou chvíli slyšíme, kolik kde chybí lidí - naposledy třeba řidičů kamionů a autobusů (dost nekvalifikovaná práce). A nikdo to dělat nechce. Důvod zrušit podpory - kdo se chce pojistit komerčně, má možnost.

Podle mne pokud je tolik neobsazených míst, neexistuje důvod pro existenci podpor a KAŹDOU nezaměstnanost lze považovat za dobrovolnou. K dobrovolné se nepočítají jen ti, kteří pracovat nechtějí, ale i ti, kteří si hledají lepší místo, dostali padáka a nevezmou hned to první, co se nabízí a nějakou dobu hledají či si zvyšují kvalifikaci, atd...

Někteří spoluobčané se zřejmě z důvodu svého "árijského" původu cítí býti do šlechtického stavu povýšenými a některé "podřadné" práce vidí jako "pod jejich úroveň". Podle mne tedy ale podřadné a pod úroveň je nechat se živit ostatními. Bohužel morálka se vlivem demokratického socialismu posunula a parazitismus není ostudou, ale "nárokem".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Fuj, to jsou zli kapitalisti, co zerou male deti

Nahlásit

-
0
+

V Německu existuje zákon, kdy zaměstnavatel musí přednostně zaměstnat rodilého Němce a pak imigranty. Jenže s postupujícím přílivem nezaměstnatelných se poměr asi rychle přehoupne a zákon nebude k ničemu. Místo aby podpořili vlastní občany, tak je likvidují finančně a vlastně už i fyzicky! Možná se dočkáme, že budeme žít jako Indiáni v rezervacích. Nedovedu si ale představit, KDO BUDE PRACOVAT v těch automatizovaných provozech, i nyní je třeba mít min. SŠ a umět místní jazyk! Imigranti to asi nebudou.....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Koza a kopyta sa nerataju?:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Toho, že by v ní bylo vepřové se myslím nemusí vůbec bát. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To s tym Hame neni zart? - moslimovia budu vyrabat bravcovu pastiku:)

Nahlásit

-
0
+

Pokud se na uprchlíky vztahují všechny státní regulace jaké platí pro Čechy, namátkou zákoník práce, minimální mzda atd, tak to beru spíš jako mediální krok, který má té firmě pomoci se zviditelnit.
Já jsem o Hamé například doteď neslyšel. Díky svému kroku se zviditelnila.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Řekl bych, že asi zaměstnavatelé čekají, že s každým zaměstnaným uprchlíkem přijde i tučná dotace z EU. O tom to celé je, ale já jsem jen hloupý dělňas, určitě se mýlím.
Jinak s Vámi souhlasím a výrobky od Hamé pro mě skončily :-P

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vrtá mi hlavou jedna věc. Momentální počet nezaměstnaných v ČR je cca 450 000
http://www.kurzy.cz/makroekonomika/nezamestnanost/

Nebylo by pro zaměstnavatele jednodušší a méně nákladné (finančně/časově) si zejména pro dělnické profese vybrat z "našich" nezaměstnaných místo z azylantů? Ještě bych to pochopil v případě vysoce specializovaných pozicích, na které u nás mezi stávajícími nezaměstnanými "nejsou lidi" (samozřejmě za předpokladu, že mezi azylanty bude dost VŠ vzdělaných odborníků, mezi Syřany možná jsou, jinde o tom dost pochybuji).

Neberu v úvahu podle mého zavádějící argument "firma v ČR by měla zaměstnávat přednostně občany ČR" (protože zaměstnavatel logicky zaměstná toho, u koho bude mít nejpříznivější poměr náklady-výnosy), uvažuji pouze otázku jazykové bariéry (čeština je opravdu dost složitý jazyk), případný problém s neznalostí prostředí a sociokulturní rozdíly. Jsem si samozřejmě vědom toho, že prchající Syřan může mít dost odlišný "profil" od prchajícího Eritrejce (vzdělání, jazyková vybavenost atd.).

V čem je pro firmy ekonomicky výhodnější zaměstnat na pozici, nevyžadující velkou odbornost, cizince proti stávajícím občanům? Nebo se nejedná o otázku ekonomické výhodnosti, ale jde čistě o "humanizmus"?

Nahlásit

-
0
+