Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Byl jsem mladistvý slušný Čech

31. 7. 2015
 31 095
64 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Xenofobie je strach z neznameho. Je zajimave, ze islam nemaji casto radi lide, kteri se o nej zacnou nejakym zpusobem zajimat a jdou trochu do hloubky, ony ty verse, ze je treba zabijet vsechny neverici, jsou dost sugestivni. Ale to nebrani duchovnim mrzakum tyto lidi nazyvat xenofoby, protoze nedokazi pochopit, ze clovek proste na zaklade sveho rozumu vyhodnotil nebepeci pro sebe, svoji rodinu a svou zemi a nepreje si nic takoveho ve svem okoli. prirozenost je ostrakozovana jako nenormalni a neprirozenost vyzdvihovana. Jeste vetsi dusevni mrzactvi je pak kritiky ideologii nazyvat rasisty. to muzete rovnou nazyvat vsechny antifasisty a antinacisty a antikomunisty take rasisty, trochu blbe ze ? tak proc tak nazyvate kritiky islamu ? Islam je imho na stejny urovni jako zminene ismy a bud by mel byt ocisten od politickych aspektu a nebo u nas zakazan, jako je zakazane vyznavat nacismus.

Nahlásit
-
16
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Co je ovšem ještě zajímavější je, že islám nemají rádi lidé, kteří informace o něm přejímají z internetu, zatímco sami se nikdy s muslimem nesetkali nebo s ním nemluvili. Prosím, rozebírat doslovně verše z 1,5 tisíc let staré knihy nelze. Například také proto, že křesťanská civilizace je postavena na knize podobné, s podobně nenávistnými či absurdními řádky, které nikdo nepraktikuje.
Například: Nebudeš nosit šaty utkané z dvojího druhu vláken (Leviticus 19:19)
Nebudete si přistřihovat na hlavě vlasy dokola, nezohavíš si okraj plnovousu (Leviticus 19:27)
Když se muži budou spolu rvát jeden s druhým a přistoupí žena jednoho, aby vyrvala svého muže z rukou toho, který ho bije, a vztáhne ruku a uchopí ho za ohanbí, bez slitování jí utneš ruku. (Deuteronomium 25:11, 12)
Otrok a otrokyně, které budeš mít, ať jsou z pronárodů okolo vás, z nich si budete kupovat otroka a otrokyni. Také si je můžete koupit z dětí přistěhovalců, kteří u vás pobývají jako hosté, a z čeledi těch, kteří jsou u vás, z dětí, které zplodí ve vaší zemi, ti budou vaším vlastnictvím. (Leviticus 25:45)
Takhle se dá pokračovat dlouho, jsou to citáty z ekumenické bible. Bible tedy říká, že nosit tričko 80% bavlna a 20% polyester je horší, než mít otroky.
Islám, křesťanství či například hinduismus nelze pokládat za ideologie. Je to sice váš názor jak píšete, ale není správný.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-8
+

Diskuze

Že jste si neomylně vybral to nejmíň argumentační a nejvíc k pobavení? :-)
Nebyla tu řeč o "cenzuře", ale o groupthinku (argumentů tam uvádí dost), i když ideologicky motivovaný omezování svobody slova se taky najde (viz odkaz na konci toho článku).
Ostatně Bloomberg se popisuje jako "pro-choice, pro-gay rights, pro-immigration, against guns, believe in Darwin", tedy antiliberálem by se asi nazvat nedal. Ty údajně extrémistické výroky mají být co? Jestli jejich označení za "extrémistické" není právě projev toho groupthinku...
V češtině má slovo "liberální" ještě svůj původní význam. Ti zastánci všelijakých "práv" (ženských, teplých, zvířecích,...) moc rádi demonstrují svoji "liberálnost" při setkání s se svými odpůrci. Oni jsou naopak anti-liberální autoritáři. Nám liberálům jsou oni totiž úplně u p*dele, a to do tý doby než po nás chtějí, abychom povinně vyznávali jejich "liberální" názory, které prosazují v podobě zákonů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jinak snad ještě - já mám matfyz a návazné technicko-přírodovědné vzdělání. Ale co tak vidím na absolventech dobrých amerických univerzit, zvládají lépe než většina Čechů diskutovat problém a přistoupit k němu z více stran. Ostatně, učí se to už od první třídy (doslova se to jmenuje Thinking a Problem Solving).

Že je momentálně americká společnost vysoce rozpolcená a některým republikánským politikům se názory studentů nelíbí a snaží se je skandalizovat, je věc jiná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Při vší úctě, co může Michael Bloomberg vědět o sovětském politbyru? A už jen z toho, že někoho takového (s výroky, z nichž některé by se dali označit za extrémistické) nechají přednést na Harvardu promoční řeč, se dá vytušit, že to z tou cenzurou nebude tak horké.

Strategie - je-li někdo jen trochu víc liberální než já, udělám z něj socialistu nebo rovnou marxistu, se začíná rozmáhat i u nás. Což nic nemění na tom, že je to argumentační faul.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Problém univerzit, a humanitních fakult speciálně, je v tom, že kritické myšlení se na nich příliš nepěstuje. Za to tam řádí groupthink, totalitní ideologie a pavědecké nesmysly (GW, gender, environmentalismus), téměř všichni nesouhlasící s většinovou ideologií byli vyhnáni a ani nejsou zváni na "debaty". Vždycky se totiž najde nějaký gigant ducha, který by se cítil uražen přítomností někoho, kdo si dovoluje zastávat jiné názory.

https://reason.com/blog/2014/05/30/liberal-harvard-groupthink-criticized-by
Jedovatej citát: "There was more disagreement among the old Soviet politburo than there is among Ivy League donors"

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jo, západní univerzity, to je zlo, humor a kritické myšlení obzvláště.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vždy když jsem našel dostatek psychických sil si toho žvanila pustit mlel stejný plky jako standardní absolvent západní univerzity - climate change, gender gap, wage gap, bla bla bla.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel se mi nepodařilo najít to video, ale jsem si naprosto jistý, že ten fór o imigrantech jsem slyšel i od Louise C. K.

Nahlásit

-
0
+

Označit Johna Olivera jako neomarxistického ideologa je boží :-) Měl byste mu to poslat, aby to mohl zařadit příští týden do svého pořadu. Doporučuju též díly Student Debt a Mandatory minimums. Na druhou stranu tvrzení, že zesměšňuje názory, ale nikoli jejich nositele mi přijde... hmm... minimálně odvážné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

A můžu se zeptat. Zbili Vás ti běloši? A nebo okradli? Možná můžete být ráda, že to byli jen běloši.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jo, jenže na to, že jsou menšina, dokážou udělat úžasný bordel.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkné je, že pan Kašpárek neztratil soudnost a dokáže vnímat agresivitu a vulgaritu sluníček. Jenomže za agresivitou je strach o existenci. Nevím zda přímo pan Kašpárek, ale jeho kamarádi jsou zhusta lidičky z neuatentických neziskovek, které prosazují v podstatě politickou agendu svých donorů. K ní patří i multikulturalismus. Nechám teď stranou otázku co mají nezištní donoři za lubem, ale společnost už začíná tušit, že je neziskovky nejen stojí neuvěřitelné finance, ale že za neuvěřitelných nákladů tady vznikla nebezpečná neziskovková mafie. Takže to, že si pan Kašpárek zavzpomínal jak míval dětsky naivní pud sebezáchovy, je nechtěná zpověď obyčejného oportunisty, který má radost jak mu z eseje jako vedlejší produkt šikovně vypadl xenofob jako pitomý adolescent, který - pokud sluníčka budou shovívavá a blahosklonná - jistě také dospějeje v úhledného neosvazáčka :-)

Nahlásit

-
-1
+

Autor se přiznal. Ale ne k tomu, že býval "rasistou" - tím totiž ve skutečnosti nikdy nebyl a jen machruje jaké býval divoké zvíře.
Odhalil ale, že je celý život zbrklý a tvoří si primitivní úsudky.
Dříve: "Všichni cikáni jsou zlí."
Dnes: "Všechno jiné je správné."

Nahlásit

-
-1
+

Já jsem žil asi 3/4 roku v Cejlu a bohužel nikdy se mi nestalo že by mě tam obtěžovaly opilé bělošky. Zkušenosti budou vždycky různé. Přesto jsem na ženy nezanevřel.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jde o to, jestli se Romové bojí vyjít na ulici, jestli se bojí posílat děti do většinových škol nebo je pouštět hrát si ven. Nic takového u cikánů nepozoruji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže nemůžete :-P
Zároveň jste ve vší kráse ukázala proč ženy vesměs nejsou schopny obstát v politice (a proč do ní většina z nich ani nepatří). Postoj "teď jsem se strašně urazila!" je možná funkční na pány, co s vámi "něco mají", ale jinak to nikoho nezajímá. V politice, diskuzi nebo managementu nějaký pocity vůči cizím tvrzením nejsou argument.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

tak ono věřit že romové jsou jenom slušní je taky rasismu, že :) okrást a dát vám bezdůvodně po ústech může kdokoliv jakékoliv rasy, notabene když je ve skupince, nakalený a mladý.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale já nepíšu o tom, co dává smysl mně nebo Vám, ale co dávalo smysl Němcům v polovině 20. století. A obecně mnoha lidem. Ostatně s hodnocením Čechů jako kolaborantských udavačských sviní byste se v nejedné kavárně setkal s pochopením. Lidé zevšeobecňují a jeden lump zkazí pověst desítkám poctivců.
Ostatně si přečtěte diskuse pod články o Ukrajině.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Anketa je zcela mimo a zavádějící. Pátá možnost - IvČRN - vystupuje proti islámu. To znamená proti jedné politické ideologii.
To nemá nic společného s rasami.

Nebo teď jsou častováni rasisty už i ti, kteří jsou proti komunismu a Svědkům jehovovým?

Nahlásit

-
0
+

No ale ty myšlenky řekl/sepsal určitý člověk tak tomu to připisujte. Marx, Lenin a podobné svoloči. Proč do toho mícháte celý národ? copak nějaký Abrahám z Tel Avivu může za to co napsal Marx? To je jako bych já Vám nadával do kolaborantský český svině, protože Emanuel Moravec aktivně kolaboroval. To nedává žádný smysl...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, myslím, že cikáni jsou dnes v Čechách i na Moravě jedni z otloukánků, na kterých si plno lidí hojí svoje frustrace. Z mého tvrzení nijak nevyplývá, že cikáni jsou naprosto bezproblémová skupina lidí, pouze že je velmi jednoduché mít na ně Názor (popřípadě rovnou názorovou specializaci).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale tyhle fantazie vedly k hromadným vraždám a k likvidaci několika svébytných kultur...

On Marx odpadl i od toho křesťanství a o židech se vyjadřoval způsobem, který je dnes v mnoha zemích trestný (ostatně o Slovanech také).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak Marxův otec byl žid který konvertoval k protestanství aby mohl dále pracovat. Marx židovství nikdy nepraktikoval. Takže předhazovat komunistický manifest židům už chce velkou dávku fantazie ...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Doporučuji knihu Hitlerova nenávist k židům (https://www.kosmas.cz/knihy/1 61212/hitlerova-nenavist-k-zid um).

A vůbec se zamyslete nad historií 19. a 20. století, pak nebudete považovat Židy za nevinné otloukánky. Ano, byli opovrhováni, pronásledováni a zabíjeni, ale zároveň způsobili spoustu zla a utrpení. Kdo sepsal Komunistický manifest? Kdo vytvořil Rudou armádu? Kdo tvořil většinu člensva Čeky a bolševické strany?

Bohužel dosud nebylo příliš reflektováno, jak a proč se tolik evropských Židů přiklonilo k radikálně levicovým ideologiím a jaké to mělo následky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obávám se, že Kašpárek byl spíš mladistvý blbec než slušný Čech. Věřit na žiletky v toboganu...

K těm co jim v mozku chybí "obvod". Je zajímavý, že zhusta formálně vystudovali něco, kde by vybavení "obvodem", člověk očekával jako nutnou podmínku - sociologie (např. Biler), psychologie (Špok), politologie (Pehe). Tihle nechápou, jak jsou jejich hemzy kontraproduktivní. Oni nechápou, že ty "šibenice pro vlastizrádce" vlastně svými postoji podporují. Těm se ten obvod nespojí ani cestou k té "šibenici"...

John Oliver je neomarxistický ideologický blábolil (viz jeho aktuální transgender moudra na YT).

Nahlásit

-
-1
+

Chcete tím říct, že cikáni jsou otloukánci dnešní doby?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslíte, že mám chuť diskutovat s někým, kdo mě považuje za omezenou?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já žila několik let v podnájmu v Masarykově čtvrti a xkrát se mi stalo, že mě tam obtěžovali opilí běloši. Zkušenosti budou vždycky různé. Přesto jsem na chlapy nezanevřela.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Každá doba má svoje otloukánky... ženy..."
Cože? Můžete být nějak konkrétnější, jak jsou chuděry ženy ve společnosti "slušných Čechů" otloukány? Nežerete i s navijákama nějaké marxistické feministické bláboly?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Každá doba má svoje otloukánky – židy (dneska mi ty averze přijdou neuvěřitelné, ale ještě babička mé kamarádky o prezidentských volbách 2013 říkala, že Fischer prezident nemůže být, je přece žid), cikány, ženy, muslimy... Mluvit o lidech jako cajzlech, čutálistech, sockách, zlatokopkách je určitě hloupé, ale myslím, že ani jedné z těchto skupin zatím nehrozí, že by jim někdo házel do domu zápalné lahve jako cikánům (Vítkov 2009, Aš 2012, Býchory 2011, Krty 2011, Ostrava 2010 atd. atd.), ubodal je (Svitavy 2001) nebo sterilizoval ženské příslušnice. Do budoucna to ale nevylučuju:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

já autora chápu, je to všechno takové pěkné racionální a bohužel to má zásadní chybu, a to že předpokládá, že na druhé straně jsou lidé stejní jako on, tj. "dříve za mlada možná nebyli správní, ale vyrostli z toho a teď jsou tolerantní a rozumní jako já" - nakolik je takový předpoklad mimo realitu, na to si stačí udělat vzorek všech úrovní naší společnosti, kde na univerzitu se dostalo jen 10% a rozhodně ne všichni se tam naučili klást kritické otázky... a to bych ještě druhé straně fandil, protože z nájezdníků ani romů nemá univerzitu ani těch 10% a při představě toho, v čem vyrůstali a co je formovalo se obávám, že oni vůči nám balastem tolerance trpět nebudou
ano jsem xenofob, kterému vyhovovalo status quo, v multikulti společnosti vidím především hrozby pro můj život, příležitosti mně nezajímají, nechci kvůli přivandrovalcům měnit sebe ani svůj životní styl

Nahlásit

-
0
+
2/3