Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Z deníku europoslance: Pod tlakem

25. 9. 2014
 7 379
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ne. Mach nijak neargumentuje s tím, co to přinese nebo nepřinese EU nebo členským zemím, což by dávalo smysl. Argumentuje tím, že to pro Ukrajinu není dobré ("Říkám už rok, že férové by bylo uzavřít s Ukrajinou smlouvu o volném obchodu, bez toho aby Ukrajinci museli zvedat cla na ruské zboží, aby museli sjednocovat daně podle Evropské unie a přijímat všechny regulace od velikosti klecí pro slepice po systém obchodu s povolenkami na emise CO2"). Stejně jako čeští zákonodárci argumentují škodlivostí kouření při jeho zakazování.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ne, Mach hlasoval za nás!
Ukrajinci hlasovali s hymnou na rtech a naivní představou, že se tím jejich životní úroveň skokem vyrovná Německu, že jim EU zaplatí všechny dluhy a plyn na příští zimu a budou moci volně jezdit po celé Evropě a že všichni hlasující poslanci dostanou slušné místo v Bruseli i s celou rodinou.
Ne že bych jim to nepřál, ale EU na to finančně nemá ani omylem. A rozvrtat Ukrajinu takovouhle falešnou polosmlouvou je nebezpečný hazard. To už raději bombardovat ISIL, tam už to stejně nikdo spravit nedokáže.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Abych to dobře pochopil, tak P. Mach hlasoval proti smlouvě ne z důvodů, které se vztahují k EU. Ale proto, že ví lépe, než samotní Ukrajinci, co je pro Ukrajince dobré. Protože přeci nemá smysl nechávat to rozhodnutí na nich. Tolik k tak posvátné víře libertariánů v odpovědnost každého za své jednání.

Nahlásit

-
0
+

Nad reakcí mainstreamových médií nemá cenu mudrovat. Je to parta retardů, kteří píší pro ještě větší retardy. Myšlenkové zkratky typu „Mach hlasuje s komunisty“ nebo „Mach hlasuje s fašisty“ je možno chápat jako kapitulaci mediálních retardů v cause Ukrajina. Ten, kdo něco takového používá, to prostě vzdává a přiznává svoji argumentační impotenci.
Mimochodem, pokud jde o ty nacionalisty a fašisty: už jen fakt, že LePen vadí, ale třeba Oleg Tahnybok nebo Dmytro Jaroš nevadí, je ukázkou toho, že jde pokrytecké prázdné žvásty, které nikdo dospělý nemůže brát vážně.

Nahlásit

-
0
+

Zdá se, že ať europoslanci odhlasují cokoli, někdo ten bankrot válkou vyčerpané a zničené Ukrajiny bude muset zaplatit. A to asi hodně rychle, nejlépe do zimy.
Navrhuji odhlasovat na finmagu, aby se použily prostředky pana Altmana, našeho oblíbeného altruisty a internacionalisty ,-)

Nahlásit

-
0
+

Pro mě je nejhorší, že já jako antikomunista se musím zastat komunistů.
Ti by jako Mach neokonům nikdy nikam nelezli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že těmi „vládními poskoky“ to posouváte do nepatřičné polohy. Týž faul najdete úplně stejně na obou stranách všech barikád. Navíc u dnešních médií už vůbec nejde o faul z nějakých ideologických důvodů, tahle zavádějící krátká spojení prostě s sebou nesou čtenost. (Plus jsou ještě novináři, kteří takhle zjednodušeně vnímají svět, protože složitěji by to nezvládali.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ovšem, pokud na tuhle sviňárnu naletí novináři, tak proč by na to neměli naletět obyčejní lidé? Novináři zcela vědomě a přímo cílevědomě tímto degradují obyvatelstvo na nemyslící tvory, kteří nejsou schopni zamyslet se nad argumenty a najít si svůj vlastní názor. Média mají velkou moc a hodně ji zneužívají. Bulvár je dnes téměř vše, co se napíše a čte, i dříve uznávané noviny se bulvárními zprávami jen hemží. Selský rozum zavelel na ústup.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jo jo. To spojování s komunisty je klasická sviňárna. Mach a komanči hlasovali stejně, tudíž Mach zbožňuje komanče. Za Studené války klasika. "Ty nesouhlasíš s intervencí ve Vietnamu, abychom zastavili rudý mor? Tak to musíš být komunista!"
V různých obměnách to hulákají vládní poskoci při každé příležitosti.

Nahlásit

-
0
+