Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Živnostníci v palbě. Zvýší jim stát daně?

4. 4. 2014
 25 195
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

To jako někoho bude zajímat vaše fňukání na internetových diskuzích? Myslím, že nejste takový hrdina, jaký si myslíte, že jste. To platí nejen pro vás ale i ostatní internetové fňukny, které se rojí jako houby po dešti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Altmane, taky vás zavřou do blázince jako mě. "Nově jsou do seznamu zařazeny takové duševní choroby, jako nadprůměrná kreativita a cynismus. Manuál dále identifikuje novou nemoc, označenou jako Porucha chování s opozičním vzdorem (ODD). Tato porucha je definována jako „přetrvávající vzorec chování spočívající v neposlušnosti, nepřátelství a vzdoru“ a její symptomy zahrnují pochybování o autoritách, negativitu, vzdorovitost, hádavost a sklony ke snadnému rozčilení."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vít Samek, odborářský boss, jinak vedený jako vedoucí právního oddělení Českomoravské konfederace odborových svazů, píše:

.......Sociální systémy, nemají-li se zhroutit, musí financovat všichni, kdo mají příjmy z pracovní činnosti, popřípadě z některých jiných zdrojů. V našem blízkém evropském okolí to považují za samozřejmou daňovou spravedlnost.......

Především, pane odboráři, v našem blízkém (i vzdáleném) okolí neřeší nesmyslné a úmyslně vyhrocené spory mezi zaměstnanci a podnikateli. Ale, co je z vašeho ranku hlavní, odborářští bossové hájí zájmy svých oveček tím, že se snaží jim "vybojovat" příznivější podmínky, včetně těch daňových. A to nikoliv formou útočení na živnostníky.

Nevím, ale nijak jsem nikde nezaznamenal výzvu vaší centrály směrem k exekutivě, ohledně snížení daní a odvodů, pro své ovečky.

Kromě jiného jste asi přehlédl, že spousta OSVČ má podnikání jako vedlejší činnost, což je velmi výhodné, a mnoho z nich jsou vašimi členy. Ti vás mají jistě rádi, že do nich neustále kopete.

Pokud bych byl náhodou v odborech, tak bych vám, za vaší agresivní a nepřátelskou činnost a chabé hájení svých členu dal pomyslný políček a rychle bych od vás utíkal ......

Jinak je to stále o míchání jablek a hrušek, kterým se musí cizina jen smát. Pěkně to popsal pan Altman ....

Nahlásit

-
0
+

Následně po uzákonění výsledků referenda a zavedení do praxe bylo ale zjištěno, že v běloruské komunitě začalo ubývat podlidí, kteří díky tomu nebyli schopni zastat předepsané penzum práce.
Říšský úřad pro plánování práce si oficiálně stěžoval na koncentrační tábor, že nedodržuje předepsané dodávky.
Vedení tábora se zaleklo rizika možnosti nevyplacení výkonostních bonusů a rozhodlo se případ řešit radikálně.
Bylo přijato několik analytiků a specialistů a vytvořeno Oddělení pro zvýšení angažovanosti podlidí.
Specialistka z berlínského úřadu pro gendrová studia doporučila, aby pro vyvážení pracovní zátěže mezi mužskými a ženskými subjekty byly na ženy (ve všech barácích) uvalena povinnost dvojnásobných cílových norem, než dosud.
Návrh byl nadšeně a jednohlasně přijat a pro jistotu ještě doplněn o stejnou povinnost pro všechny děti, kteří mají výšku 131cm nebo číslo bod 23 anebo modré oči.
Úspěch se dostavil a celé Oddělení bylo ocěneno zvýšením mzdy, navýšením jeho rozpočtu rozšířením kontraktu na hledání dalších možností intenzifikace účelného využívání podlidi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

?---------
Představuji si, že jsem panovníkem nějaké jižní země, kde žijí lidé evropského i afrického původu.
A já Stát (vladař) provozuji něco na způsob nevolnictví, ale aby mne poddaní nevyhnali vidlema, neberu jim vše, nenutím je robotovat zdarma. Práci si mohou vybrat, jen mi musí zaplatit celkem asi 70% toho, co vydělají. Ale těch 70% rozdělím na několik různých odvodů, některé důvtipně maskované (třeba jako odvod šlechtice za to, že pro něj pracujete, nebo jako "pojištění").
A jelikož ta chátra stejně brblá, změním daně tak, aby jejich struktura byla jiná pro bělochy a jiná pro černochy. A moji věrní přisluhovači, které si vydržuji z toho, co lidem seberu, začnou mezi bílými a černými šířit závist a nenávist.
Také už jsem přišel na to, že když si zmonopolizuju vzdělávání, mohu do lidí od malička tlačit propagandu, jak moje zřízení je jediné správné a možné a že král je tu z vůle Boží a že kdo tvrdí opak, je zavrženíhodný odpadlík a nebezpečí pro společnost.
Taky už jsem přišel na to, že když si zmonopolizuju služby, které lidi obvykle považují za důležité (péče o zdraví a bezpečí, rozhodování sporů, ...), daleko jednodušeji pak ospravedlním nutnost své existence i nutnost desátků a nevolnictví.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak Havlíčkovi říkám chucpe. Sám provozuje dotační "podnikání" v míře větší než malé - Nanopharma. Všechny český projekty kolem nanovláken jsou ryzí tunely na dotace.

Nahlásit

-
0
+

Tak Havlíčkovi říkám chucpe. Sám provozuje dotační "podnikání" v míře větší než malé - Nanopharma. Všechny český projekty kolem nanovláken jsou ryzí tunely na dotace.

Nahlásit

-
0
+

Také souhlasím s panem Lukášem Kovandou. Osobně mne velice mrzí to neustálé stavění živnostníků a zaměstnanců proti sobě, připadá mi to velice účelové ve smyslu "rozděl a panuj". Když se budou živnostníci a zaměstnanci hádat mezi sebou, koho okrádá stát víc, a kdo má z charakteru toho zda pracuje jako zaměstnanec, nebo jako "Ičař" jaké "výhody" a "nevýhody", "zásluhy" a "provinění", může se (dle známého rčení "když se dva perou, třetí se směje") stát smát. Přitom kdyby zaměstnanci i živnostníci společně "vytáhli" proti vysokému zdanění práce, proti tomu aby bylo z každé vydělané koruny nenažraně ukrajováno státem tak jak je, měli bychom se všichni líp. A rozhodně bych nepodléhal argumentu typu že stát hospodaří se ztrátou a tak není možné daňové zatížení práce snížit - mohli byste doma někdo "hospodařit" jako stát?

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím s panem Kovandou. Jen bych opravil jednu chybu v datech. Průměrný mzdový a platový náklad vypočítáme nejpřesněji z národních účtů a ten vychází cca 408 000 Kč ročně(včetně SP a ZP hrazené zaměstnavatelem, na něj nezapomínejte). Průměrný roční zisk OSVČ (smíšený důchod) je potom 362 000 Kč. Obojí je za rok 2012 z ročních národních účtů. Určitě je značná část zisků OSVČ nevykázána a nezachycena, protože v čease průměrná mzda výrazně roste, zatímco průměrný zisk OSVČ nikoli.

Nahlásit

-
0
+

Výjimečně palec nahoru pro pana Hampla.

Nahlásit

-
0
+

Nebaví mě už poslouchat jací jsou živnostníci paraziti. Pokud se zaměstnancům nelíbí jaké platí daně a živnostníkům závidí, ať jdou dělat na živnost řemeslníka. Pokud se řemeslník neuživí, ať jde makat do továrny k pásu. To je každého volba co chce dělat a na co má a nemá.
V létě to bude 20 let co se živím rukama jako řemeslník, jinou možnost nemám, na nic si nestěžuji a v této postkomunistické společnosti plné nepřejícných a závistivých lidí se snažím nějak přežít.

Jako živnostník
-si práci sháním sám
-musím si kupovat vlastní výrobní pomůcky a nářadí
-nemám proplacenou dovolenou (od koho asi, od státu?),
-nemám proplacené státní svátky,
-někteří zaměstnanci dostávají stravenky, od koho je dostanu já
-solvinu a pracovní oděv si taky musím kupovat za svoje a nikde to nevyfasuji
-když onemocním tak za mě zakázky nikdo neudělá a zákazníci se obrátí jinam,
-za "zmetky" ručím celým svým majetkem a ne pouze do výše 5-ti platů jako zaměstnanec
-a pokud si platím nemocenskou tak musím marodit víc jak 3 týdny abych vůbec něco dostal a ne více jak 3 dny jako u zaměstnanců,
-o tom že bych někdy stávkoval si můžu nechat jenom zdát,
-za přesčasy 100% navíc nikde nedostanu jako někteří zaměstnanci, makám i 60-70 hodin týdně
-nějaký zákoník práce se na mě taky nevztahuje,
-ručím celým svým majetkem a pokud mě někdo nezaplatí, tak ještě z této částky musím odvézt DPH a další daně, a stát nezajímá, že ty peníze vlastně nemám a pokud se chci s tímto zlodějem o ty peníze soudit tak mi to stát díky naší slavné justici vůbec neulehčí, já kdybych si u toho člověka chtěl vzít materiál zpátky, tak zavolá policii, zažaluje mě a jdu hned sedět. Nikoho nezajímá kde na ty daně mám vzít, to si na ně mám vzít půjčku u lichvářů?
-pokud chci jít na úřad práce a skončit tak mi odstupné taky nikdo nedá
atd.
Živnostníci jako lidé jsou v tomto státě trestáni za to, že se rozhodli vzít život do svých rukou a některým politikům a odborářům prostě vadí že nejsou jako ovce, které všechno odkývou a drží hubu.

Nahlásit

-
0
+

Z historie 3.říše, kapitola třináctá:
V koncentračním táboře XY byli Poláci prokazatelně častěji biti, než Bělorusové. Poláci si stěžovali, že by Bělorusy měli začít bít stejně, jako Poláky. Vedení koncentračního tábora se shodlo, že s touto nerovnováhou a nespravedlností je potřeba něco dělat. Na říšských sociálních sítích se k tomu rozpoutala vášnivá diskuse. Renomované noviny uveřejňovaly k tomuto tématu názory předních odborníků, eugeniků, rasových hygieniků, představitelů pracovních organizací a úřadu pro pětiletý plán. Nakonec se fuhrer rozhodl, že se zachová demokraticky a o srovnání této nespravedlnosti vypíše referendum. Při 60ti procentní účasti bylo 53% pro a 47% proti. Návrh byl přijat. Organizátoři paralelního neoficiálního referenda na téma "Má být vůbec někdo proti své vůli bit?" byli zavřeni za protiústavní činnost (ta na toto téma referendum nepřipouští). Taktéž organizátoři petice "Nedávejme hlasovat všem, ptejme se jen těch, kterých se to týká - Poláků a Bělorusů - kolik a zda vůbec chtějí být biti" skončili nakonec za mřížemi po té, co většina sdělovacích prostředků i odborné veřejnosti odsoudila jejich počínání jako neárijské a protisystémové.

Nahlásit

-
0
+