Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Spojené státy už nebudou světovým četníkem

12. 2. 2014
 6 800
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Problém bohužel není v demokracii, ale v systému. Tento systém problémy neřeší, jen je vytváří. Viz. např. moc pěkný článek na Liberálním institutu s názvem: „Jak stát ničí podnikání…“ a zdaleka nejde pouze o výrobu alkoholu. Budoucnost není veselá. Kam se hrabe EU.. Možná by jsme mohli začít uzavírat sázky, jaký stát se zhroutí jako první. :-) Četl jsem tady na Finmagu, už docela dávno, moc pěkné přirovnání, autora už si bohužel nepamatuji, ale znělo přibližně takto: „Demokracie je jako kladivo, když s ním někoho majznete po hlavě, není to chyba kladiva.“ Pokud tedy někdo hledá primárně chybu v demokracii, hledá marně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ak demokracia neni schopna riesit korupciu a nespokojnost strednej vrstvy, tak velmi rychlo sa moze zvrhnut k radikalizmu/fasizmu(obiemat vodcov nestaci).....v tomto by som zasadny rozdiel medzi cinou a Indiou nevidel. Obidve krajiny su absolutne skorumpovane, rodi sa tam psychologicke rozpolozenie strednej vrstvy, ktora sa bude domahat vyssieho zivotneho standardu a ak tento dopyt nebude naplneny, tak frustracia moze zrodit velmi rychlo Hitlera, Mao a dalsich.

India a Cina obdobne maju obrovske enviromentalne problemy, ktore budu katalyzatorom problemov kazdeho druhu. v konecnom dosledku si myslim, ze prave nezvladnutie enviromentalnych problemov tam sposobi najvacsie horori.

Nahlásit

-
0
+

Třeba by při tom nadávání EU zapomněli na vlastní svár a problém by se vyřešil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Evropská diplomacie by obdobně mohla fungovat jako zprostředkovatel čínsko-japonským jednáním." - Prokrista, jen to ne! Je to jako kdybyste viděl sousedskou manželskou hádku a chtěl ji soudcovat. Jediným důsledkem je, že vám svorně vynadají, co se do toho hrabete, když o tom vůbec nic nevíte.

Nahlásit

-
0
+