Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Maďarsko: Ze střední Evropy na Balkán

7. 12. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

vždy byl populista...nedělá nic šokujíčího podle mě

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dění v Maďarsku jde zcela mimo mé chápaní. Po volbách, kdy drtivou většinou zvítězil Orbán jsem si říkal "Aaaa, Maďaři se pochlapili, teď mají silnou vládu, máme jim co závidět, teď do toho šlápnou, mají takovou šanci"A bum, tu máš čerte kropáč. Orbán vyvádí takové věci, že zůstává rozum stát. Co neumím pochopit je...proč?

Nahlásit

-
0
+

..ještě bych něco dodal k Polsku...kuponovou privatizaci vymysleli vlastně Poláci, ale než privatizaci rozjeli, vytvořili právní mantinely pro privatizační fondy, takže se nestalo to co u nás, že většina kuponově privatizovaného majetku státu byla vytunelována, a z asi 400 fondů zbylo jen několik kousků ...takže se nám otevřela cesta ne na Balkán, jako Maďarsku ale ještě dál do ruských stepí..nejen v ekonomice, ale i v morálce....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím. Článek považuji pouze za další (snad milióntou) verzi téže pohádky, kterou tady posloucháme už mnoho let. Prostě "opravdu drsné reformy" postavily POlsko na nohy, zatímco Maďaři, kteří si jen užívali (rozuměj lenošili na velkých sociálních dávkách).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Sám si o to řeklPane Palato, normální člověk by řekl, že v době rozpadu ekonomického systému rozvinutých zemí (USA,Kanada, EU, Japonsko, Austrálie… souhrnně Západ) budete s ideologií šetřit, protože jinak se Vám může stát, že vyvoláte pro Vaši ideologii nežádoucí asociace. A navíc jak jsem si všiml, tak na tomto fóru se ideologie ani moc nenosí. Ale k meritu věci. Když Maďarsko směřuje na Balkán, tak kam asi směřuje Island, Řecko, Irsko, Portugalsko, Španělsko, Belgie, Itálie a další státy kdysi vyspělého Západu. A nakonec kam směřujeme my – Češi ? Zdraví B007

Nahlásit

-
0
+

uvidme co ukaze cas, podle me to Orban dela dobre. Spatne to delalo treba Lotysko, ktere nam davali ruzni kohouti neustale za vzor.

Nahlásit

-
0
+