Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zlaté dno řemesel

7. 5. 2013
 6 423
34 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"Neumoznuje adekvatni odmenu za praci". To jsou jenom recicky. Dobry zednik (truhlar, instalater..) si vydela dost. Prumerni jsou samozrejme na tom hur, ale prumerne nadany clovek se nikdy nedostane k tomu vysnenemu "reditelovani financni spolecnosti" a po trech az sesti letech zbytecneho studia nevalne kvality stejne skonci jako prodavac v obchodu nebo pod ukrajincem jako prumerny zednik a dobrym zednikum stejneho veku v tu dobu bude moci jenom tise zavidet. Kdyz na to ten clovek ma, at jde studovat, ale vetsina dnesnich vysokoskolaku proste na studium neceho narocneho, uplatnitelneho a dobre placeneho nema. Ta cisla uplatnenosti jsou vserikajici. Kdyby navic stat nezamestnaval doslova armadu lidi na zbytecnosti, bylo by to s uplatnenim "v oboru" jeste horsi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

He he, při čtení závěru článku se mi vybavila scénka ze seriálu jistě pane ministře. "Afrika, ta se přímo hemží britskými profesory, kteří se horečně snaží střelit domorodcům kurzy sociologie"

A to je ten seriál už 30 let starej.

Nahlásit

-
0
+

Hraběcí rady pana Kohouta!
„Přítomnost gastarbeiterů do značné míry rozmazluje domácí pracovní sílu.“

Opak je pravdou. Přítomnost gastarbeiterů tvrdě sráží ceny a mzdy v oboru, neumožňuje adekvátní odměnu za práci a právě tohle mladí moc dobře vědí. Když jsem na toto téma hovořil se zedníkem s celoživotními zkušenostmi a ptal se ho, jestli by dal svého syna také na zedníka, odpověděl mi. Raději bych mu ruce urazil, aby se musel učit a mohl dělat ředitele nějaké finanční společnosti. Ano zedníků bude nedostatek, ale ne proto, že by ta práce měla být považována za podřadnou, ale protože je špatně placená a jdou na ni jen ti, kteří pracovat chtějí, ale nepodaří se jim žádnou méně namáhavou práci najít.

Nahlásit

-
0
+

Je to jak v tom vtipu:
Jaká je nejčasteší otázka absolventů různých VŠ v zaměstnání?
Přírodní vědy - Proč to funguje?
Technika - Jak to funguje?
Ekonomika - Kolik to stojí?
Humanitní obory - Dáte si extra porci hranolek?

Nahlásit

-
0
+
2/2