Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Jak v domácnosti šetřit na energiích

3. 8. 2012
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

a) ano
b) ano - po shlédnutí několika videí onoho zmiňovaného pohonu HHO se nemůžu zbavit pocitu, že buď něco důležitého ve škole neřekli, nebo tam naopak někteří lidé neposlouchali...

Pomine meli dosti podivný systém - vyrobím elektřinu, abych mohl vyrobit H/O a ten spálím abych měl elektřinu a ještě mi zbude na rozjetí auta - nu připadá mi to podezřelé. Ovšem montovat si do auta elektrolyzér a výstup (explozivní směs) nacpat do nádržky patrně bez bezpečnostního ventilu (nikde jsem ho nezahlédl) v motorovém prostoru ? Míchat plyn zcela odlišných vlastností s benzínem bez úpravy řidící elektroniky ? A ve finále pouštět korozivní horkou vodní páru do výfukového systému ? To mi nepřijde jako moc dobrý nápad...

"Poř iďtesi hlídače – na trhu se objevila v poslední době zařízení, která vám hlídají spotřeby celé domácnosti; jsou ovšem velice drahá (někdy až třetinu ceny domu)." - není tu chybka ? Třetina ceny domu za zařízení, které mi řekne, kde ušetřit ?

Další, pro mě nová informace je, že si můžu vypůjčit měřiče spotřeby v infocentrech některých společností, to jsem nevěděl...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proc je tu takova zbytecnost ?

Anketa:
a) dokazali jste ten clanek precist ?
b) prinesl vam neco noveho ?

Nahlásit

-
0
+

Ach bože bože. Nechci slevu zadarmo. Tenhle propagandistický článek sem snad nepatří, nebo ano ?

Výrobci zaručeně úsporných drahách zařízení se mohou přetrhnout v demagogii, aby lidem nacpali ty svoje krámy.

Málokdo si totiž uvědomí, že kombinací tzv. "úsporných moderních technologií"( krámu co se stejně jednou porouchají ) se velmi prodlužuje návratnost a úspora neroste lineárně.

Nejhorší situace vzniká tehdy, když se propagandou dokonale zpitomělí lidé zadlužují aby mohli ty skvělé technologie nakoupit.

U nás zatím jde o tuhle propagandu. Ve Francii už jsou dál. Od roku 2013 mají nařízeno zákonem, stavět pouze a jedině nízkoenergetické domy. Od roku 2020 pak nebudou Francouzi smět stavět nic jiného než Pasivní domy !!!

Vítězství lobby výrobců polystyrenu a různých krámů nad zdravým rozumem.

Nikdo se nezamyslel nad tím, že výroba těch technologických "šetřících" ;zařízení stojí taky nějakou energii. Že ta energie je většinou potřeba někde v třetím světě, kde se produkuje výrazně levněji a kdyby se to přepočetlo na naše ceny energie, ta zařízení by se nikdy nezaplatila na úsporách.

Ono i dnes je to na hranici, prakticky platí, že tu investici zaplatíte úsporama a zároveň skončí životnost zařízení, takže musíte znovu investovat. A to jen když máte štěstí a něco se Vám na tom verku nepokazí.

Nahlásit

-
0
+