Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Skif: zlato! Oštěp: zlato! Životní spokojenost: 77., práva žen: 75. příčka!

10. 8. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pokud české statistiky upravíte podle mezinárodních měřítek, tak to zase tak slavné nebude. Jde o to, že ve světě se tahle čísla počítají jinak, takže se pak srovnávají jabka s hruškama. Při použití mezinárodních kritérií se pak propadneme mnohem níže.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím jakou křišťálovou kouli používají v CIA pro predikci kojenecké úmrtnosti (to je správnější překlad infant mortality, novorozenecká označuje něco jiného), ale zjevně není moc spolehlivá.

Stačí se podívat na data Eurostatu za poslední léta a uvidíte že asi mají něco špatně. Česká republika se v rámci Evropy pohybuje dlouhodobě na předních pozicích většinou za Skandinávskými státy. Předpokládat že nás letos dokáže předehnat Německo, Francie, Španělsko a Itálie zároveň chce hodně fantazie ;)

Ještě víc ji je potřeba u malých států uvedených na předních pozicích jako je Monako, Bermudy nebo Anguilla, tam si lze místo odhadu rovnou hodit kostkou. Každý jednotlivý případ zde ovlivní ukazatel řádově a predikovat jestli tam tenhle rok zemřou 2 kojenci nebo žádný dost dobře nejde.

Nahlásit

-
0
+

To je výborné! Taky mě něco podobného před týdnem napadlo:
Pokrývači střech šplhají k finálovým zatloukáním krytiny. Po startovním výstřelu pevnými a pravidelnými úhozy vedou 3 Ukrajinští reprezentanti s náskokem 5 m2 před skupinkou Slováků, Poláků a Čěchů. Poslední místo hlídá se ztrátou 15m2 rakouský borec.
:-)

Nahlásit

-
0
+

Ty práva žen a jejich uplatnění mi nesedí. Realita je myslím trochu lepší. V podobných žebříčcích musí být někdo první a někdo poslední, spíše jde o to, v jaké společnosti se nacházíme, zda v našem okolí jsou státy se kterými bychom chtěli držet civilizační úroveň, nebo zda nám utekly.
Navíc je nutno kalkulovat se časovým zpožděním, za mnohé výsledky je odpovědna tak Topolánkova vláda a např. vzdělání je ovlivněno ještě působením ministryně Buzkové. To je ta co chtěl dát co nejvíc dětí na učňovské obory a své děti dala na elitní cizojazyčnou školu.
Za období kmotrovské demokracie diplomy ještě dostaneme.

Nahlásit

-
0
+