Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Doba bártová je doba bártová. Když vládnou obchodníci

20. 4. 2012
 5 553
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"Já rozdělení těch skupin chápu jako rozdělení podle používaných mimikrů." - Já vlastně do určité míry také, ale nenapadlo by mě to takhle zformulovat. Díky :)

Nahlásit

-
0
+

Nazývat ČSSD stranou intelektuálů, to je hodně vedle. Už Miloš Zeman, ač sám intelektuálně zdatný, mířil hlavně na lůzu, a to jak rétorikou a vystupováním, tak zjednodušenými myšlenkovými postupy. Jeho bonmot, že "republikáni jsou zdivočelí sociální demokrati" je ostatně dokladem vyjímečně výmluvným. V této "intelektuální& quot;straně dále od začátku byli odkopnutí válečníci z doby předchozí včetně autora genocidní ústavy. Špidlovo mazlení s ČT (které samo o sobě odmítám hodnotit jako intelektuálství) nezměnilo na ČSSD vůbec nic.

Nahlásit

-
0
+

Vycházíte zřejmě z přesvědčení, že intelektuálové jsou hodní chlapci, co jim jde jen o dobro druhých, svého nedbajíce... Nic takového autor nenapsal. Já rozdělení těch skupin chápu jako rozdělení podle používaných mimikrů. S touhou po moci či penězích (a nejspíše obojím) to nesouvisí, to je společné všem skupinám.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Článek je příliš přitažený za vlasy jedné tézi. Rozhodně si nemyslím, že po r. 1989 (do té doby vládla kasta válečníků) nastoupila vláda intelektuálů. Tito "intelektuálovéquot;prahli nejen po moci a ovládání mas, ale nemenší měrou po hmotných statcích (snad výjimkou M. Zemana). Copak letiště Václav Havel nepatřil k nejbohatším v této zemi po problematické restituci, než ho ještě dřív než smrt o majetek připravila paní Dáša?

Nahlásit

-
0
+