Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jan Sokol: Svinstva byla v naší politice vždycky. Je dobře, že konečně vyplouvají na povrch!

30. 4. 2012
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nesouhlasím s Vámi ani v jediném bodě.
Samozřejmě nejde o to, že jsem neviděl ten film, viděl jsem skvělé Homolkovy, jestli jste měl na mysli omezenost některých lidí.
Jde o totální demagogii s tím, že DÍKY EU (a "humanitárnímu bombardování") tu nebyla přes 60 let žádná válka. Jde o stejnou úroveň politické propagandy jako když nám kdysi tvrdili, že mír je tu DÍKY SSSR (a "spřátelené pomoci").
A co se týče schvalování zákonů - nesrovnávejte prosím výsledek referenda Francie, Nizozemí či Irska s přílepky a paragrafy poslanců úrovně Kočí, s těmi si to dokážeme srovnat sami nejpozději v příštích volbách.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co kdybychom EU hodnotili podle toho, že tu, pomineme-li rvačku o moc a peníze při rozpadu Jugoslávie, nebyla už přes 60 let žádná válka. V Evropě docela nevídané.
No, ale kdo by na tohle pomyslel, když s válkou nemá žádnou zkušenost, ale z filmu "Co je doma to se počítá, pánové" zná každou scénku zpaměti, že jo?
Ne, že bych chtěl nedemokratičnost fungování EU nějak obhajovat, ale podle Vašeho pohledu je i Česko podlá a zákeřná organizace, která přechází přání občanů pomocí podvodů. O jednom z nich mluví i Jan Sokol. Mám na mysli ten paragraf o tunelování co někdo ze zákona vyškrtl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Panu Sokolovi nerozumím. Myslí to tak, že bychom měli svůj vztah k EU hodnotit podle toho, kolik jsme do EU dokázali nadojit?
Podle mne je EU podlá, zákeřná organizace, která obchází přání Evropanů pomocí podvodů (viz referenda Francie, Nizozemí, Irska) a snaží se vynutit sjednocení celé Evropy do jediného státu bez ohledu na cokoli.

Nahlásit

-
0
+

To máte pravdu. Já taky vidím, že se máme celkově tak-nějak lépe nežli ve feudalismu.

Určitě napoví to, jestli jde o známou osobnost. Známá osobnost se vytváří pomocí kamarádíčkování s mafiány, takže tyhle já osobně neberu. Pak napoví struktura příjmů. Pokud se jedná o starostu, místního zastupitele a pod. státní útvary, neberu... Student - neberu.
Doktor - může být.
Nejlepší je podle mě začínat hledat už dnes, nečekat až měsíc před volbami.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Všude je dost řezníků, kterým lze dát šanci.
Já vidím, že v každém oboru se vyskytuje někdo, kdo hraje fér a zákazníkovi chce posloužit. Jen to chce hledat a sdílet informace s ostatními lidmi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No alespon necim ta mocenska struktura omezena je. Mluvim o popravach, ktere dnes uz nejsou. Na druhou stranu neni problem cloveka zlikvidovat ekonomicky, je otazkou co komu pripada horsi.
Jinak bych to vzal z druheho konce, kolik asi lidi bez rozsahlych vazeb se vubec tlaci do politiky? Moc jich asi nebude, take ve volbach pujde o obdobu spoortky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Problem nastane ve chvili, kdy vsichni nebo temer vsichni reznici zacnou prodavat zkazene maso.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neboli, pokud nám řezník prodá zkažené maso, na nějakou dobu mu vystavíme STOPku a budeme chodit jinam. Když mu STOP nedáme, nemůžeme se divit, že s námi bude jednat s pohrdáním a bude zkoušet, jestli si může dovolit další křivárny.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že se můžeme shodnout spíše, že pokud mluvíme o pravděpodobnosti, tak je to v subjektivním kontextu, významu víra nebo důvěra vyplývající z osobních zkušeností...

Máme tu mocensky zabudovanou současnou strukturu, která není omezená snad ničím. Ti lidé mají vazby úplně všude, kde se rozhoduje o penězích z rozpočtu. Z těchto vazeb vyplývá mimo jiné nekontrolovatelnost.

Má metu na výběr lidi, o kterých nevíme, jestli vůbec mají takto rozlehlé vazby. Jestliže o těch vazbách ještě nevíme, pak věřím, že nejsou, jinak by se už projevily a my bychom se o nich dozvěděli.

Pokud se noví lidé budou snažit získat mohutné vazby pro rozhodování o penězích z rozpočtu, jistě jim to bude nějakou dobu trvat. A mezitím budou další volby a takoví paraziti mohou být odstaveni.

A třeba se mezi novými lidmi najde i někdo, kdo bude chtít prosadit myšlenku jiné formy rozhodování o společnosti, jiné mechanismy kontroly moci. Lepší je naděje do budoucnosti, nežli smrdutá jistota několikanásobných zklamání.

I proto nechápu zklamané voliče TOP09, vždyť v té straně jsou samé staré struktury, které byly u moci a zklamaly už tolikrát předtím. To přece nebyla žádná změna...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jenze to s nejvetsi pravdepodobnosti bude take zlo, jen jeste neodhalene. Takze co s tim?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Volit menší zlo se tedy nevyplácí...
Co takhle zkusit zvolit něco, u čeho ještě nemáte zkušenost, že je to zlo?

Nahlásit

-
0
+

To je vše pěkné, že popisuje situaci, která tady panuje, ale zkuste mi poradit, co mám dělat já jako obyčejný trumbera, aby se situace alespoň pomalu zlepšovala? Doufám,že mi neporadíte abych chodil k volbám a volil menšího trumberu, kdežto doposud jsem volil většího trumberu než jsem já.

Nahlásit

-
0
+