Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dan Ťok: Déjednička? Zapomenutý tankodrom mezi Brnem a Prahou!

27. 8. 2011
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Hezky pan Tok vysvetluje, proc ten index vychazi tak nevyhodne pro CR, ze stavime levne byty a vlastne i levne dalnice. Jak si potom mam ale vysvetlit vetu z te same zpravy, o stranku niz: "Připomeňme, že se jedná o typizovaná zadání, která jsou navzájem srovnatelná." ?

Nahlásit

-
0
+

Rozhovory s panem Ťokem (stejně jako s panem Randákem) jsou super, jen tak dál. Akorát se mi nezdá tvrzení, že dálnice u nás nejsou předražené. Rozumím argumentu, že to nelze poměřovat oproti bytové výstavbě, ale ty současné ceny mi prostě přijdou šílené. Pokud je pravda, co kdesi zaznělo z ŘSD, že kilometr dálnice v jednoduchém terénu stojí 200 milionů a v těžkém i třičvrtě miliardy, tak to mi prostě rozum nebere.

Jen tak ze srandy jsem si zjistil, kolik stála třeba výstavba kompletní mezistátní dálniční sítě v USA - tak tam postavili cca 75 500 km za 425 miliard dnešních dolarů. To je na naše zhruba 100 milionů na průměrný kilomer. Jasně, není to úplně dokonalé srovnání, ale určitou vypovídací hodnotu to myslím má, hlavně když vezmeme v potaz úroveň mezd a cen v USA oproti ČR.

Nahlásit

-
0
+

Ten pán vypadá, že ví co mluví. Na druhé straně pánové z NERVu také. Tak nevím kde je pravda. Určitě s ním souhlasím s tím, že policie by měla v korupčních kauzách více konat. Tam nejde o žádné protřelé 12x trestané kriminálníky. Pár pravomocných rozsudků by mohlo prostřední dost vylepšit.

Nahlásit

-
0
+