Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Proč nemá vláda ráda své voliče?

15. 3. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Představa, že na rozhodování o směřování společenství se nějakým technickým způsobem podílí veškeré dospělé obyvatelstvo je stará necelých 100 let. Ještě za našeho Rakouska-Uherska právo volit mělo sotva 5 % obyvatelstva, protože vlastně ani více obyvatelstva nebylo zdaněno.
Jest-li by nebylo jednodušší místo neustálého zatahovaní celé polulace do daňové problematiky a vymáhání nejméně třetinu průměrných daní z každého voliče, zvýšit odečitatelnou částku tak vysoko, aby alespoň třetina zaměstnanců a živnostníků, ne-li více, neplatila žádné daně, jen udržující stokorunu.

Nahlásit

-
0
+

Otazka je, jak v takoveto situaci pristupovat k volbam.
Ani dividenda CEZu neni nevycerpatelna, je otazka zda by na to stacila. Ale prihodil bych k ni jeste penize, ktere byly z duchodoveho systemu ukradeny v dobe, kdy byl v prebytku. A zodpovedne osoby bych poslal sedet.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Stát je de facto horší jak prodejná ku..., protože od ní člověk alespoň dostane to co si zaplatil :-) Naopak politická strana, které dáme hlas ve volbách kvůli jejímu volebnímu programu a následně se dostane do vlády otočí o 180 stupňů a výsledek je takový, jaký nyní zažíváme.

Nevím proč nepoužijí tučné dividendy ČEZu na důchodovou reformu, za ty roky co je dostávají by bylo peněz dost místo toho, aby je spotřebovali na běžné výdaje. Někdo by namítl, že o to by byl větší deficit státního rozpočtu, možná ano, možná ne.

Nahlásit

-
0
+

Jakmile má dojít k nějaké změně, jediným výsledkem jsou zvýšené daně...

Nahlásit

-
0
+