Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Itálie, náš vzor

16. 11. 2011
31 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak takové nápady bych od pana Kohouta opravdu nečekal. To jsem velice zklamaný.
A banky zase necháme řídit Radou střadatelů? Ti přece mají primární zájem na zhodnocení a ochraně svých vkladů, na rozdíl od chamtivých bankovních dobrodruhů!
Investory přece nikdo nenutí vkládat peníze zrovna do státních dluhopisů. Prozatím mají k dispozici dost relevantních informací o hospodaření jednotlivých zemí na to, aby se kvalifikovaně rozhodli. Pokud někdo zemi jako je Řecko nebo Itálie půjčí peníze např. na 15 let, tak je buď blázen nebo naivka. Každopádně by měl za tato svá rozhodnutí nést plnou zodpovědnost! A zde je podle mě zakopaný pes. Většina investorů dobře ví, jak je na tom Itálie, ale spoléhají na to, že v případě nějaké formy bankrotu, jim budou jejich ztráty kompenzovány. A to na úkor střadatelů nebo daňových poplatníků. Proto nejsou obezřetní.
Žádné Rady ( víte, že rusky se to řekne sověty) není třeba zakládat. Socialismus jsme již měli. Stačí narovnat státem pokřivené vztahy na kapitálových trzích. Kdo investuje do dluhopisů, ať nese také plnou odpovědnost za jejich nesplacení = opatrnost investorů u problémových států = problémové státy nemají prostředky na zadlužování (nikdo jim nepůjčí) = a tak se musí reformovat!

Nahlásit

-
0
+
2/2