Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Válka proti Islámu: Kde je rozum?

23. 9. 2010
36 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pokud vím, tak Iberský poloostrov podlehl muslimům někdy v 8. století a obležení Vídně bylo 1529. Takže naposled muslimové dobyli křesťanské území opravdu před zhruba 500 lety.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hodně tendenční a klamavý článek. Předpokládám, že čtenáři Finmagu jsou vzdělanější než pan novinář a tak si do seznamu křesťanských zemí napadených zemí islámskou snadno doplní např.:RakouskoUhrySrbskoŘeckoR uskoArménieMoldávieBulharskoRu munskoBenátskárepublikaatd.Opravdu nevím proč tak nekvalitní články překládáte a publikujete.

Nahlásit

-
0
+

Dost se divím, že něco tak tendenčního a s prominutím hloupého jste vyvěsili na svém webu. Myslím, že název žlázy vítězí nad rozumem by měl být spíš nad tímto článkem.Jen pár poznámek:1.Anektovat znamená násilně připojit. Američané anektovali Irák a Afgánistán? Tím si njsem teda jist..2.Před 500 ti lety vrcholila turecká expanze v Evropě (Turci byli až u Vídně).Autor ostatní obviňuje z neznalosti historie-pikantní..3.Určovat povahu víry či ideologií podle počtu obsazených zemí či úspěšnosti vojenských operací je směšné.(např. do II. světové války komunizmus taky neokupoval žádnou zemi - byla to tedy mírumilovná ideologie?)Nacizmus, komunizmus a islám jsou pro mě typově podobné.. Všechny hlásají nenávist proti určité skupině obyvatelstva a to prosím ve svých "svatých knihách". Liší se to pouze zaměřením nenávisti - na základě rasy, třídy či víry.Každý, kdo říká, že korán neobsahuje pasáže vyzývající k násilí vůči bezvěrcům a odpadlíkům od islámu je lhář. Samozřejmě všichni kdo se hlásí k islámu nejsou fanatičtí násilníci, ale stejně tak málokterý křesťan vám po facce nastaví druhou tvář. To ovšem neznamená, že fundamenty této víry nejsou prostě násilné a nenávistné.4.Výroba chlór pro sterilizaci pitné vody je poměrně technologicky jednoduchá, takže pochybuji, že se vyrábí jen v západních zemích.

Nahlásit

-
0
+

Schválně, co by Fred psal, kdyby embargo na chlor nebylo a Saddám ho použil na Kurdy/šíity/Iránce? Kdo tipuje, že "zlotřilí američani dodali zbraně k hromadnému vraždění"?P.S. ten odkaz na wiki o něm je fakt výživnej...

Nahlásit

-
0
+

Finmag si dosud držel úroveň velmi seriózního a kultivovaného periodika. Nechápu proč tak drasticky snižuje laťku. Tohle je naprostý úlet a patří spíše do Rudého Práva. Nejsem věřící, ale mešita v blízkosti GZ je "chucpe".

Nahlásit

-
0
+

Ten seznam máte špatně. Co třeba Španělsko nebo Turecko?

Nahlásit

-
0
+
2/2