Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přichází čas nemovitostních fondů?

23. 11. 2010
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pokud jde o byty, je to otázka. A můžeme spekulovat, zda či jak se projeví deregulace nájemného. U nebytových prostor si nejsem jist, že máte pravdu. Snad příliš nepodléhám zprávám firem, které se pohybují v realitním sektoru, kde je přání otcem myšlenky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jaka je rentabilita tech "nebytovych prostor"? Kolik procent z trzni ceny cini rocni najemne? 3%? 4%?.Neznam presna cisla, ale na prvni pohled je jasne videt, ze i v Praze je strasne moc kancelari, ktere zeji prazdnotou. Sice se situace "zlepsuje" (= volne kancelare se postupne obsazuji), ale porad jich je spousta volnych. Tedy nabidka prevysuje poptavku. V takove situaci vyse najmu tezko poroste..A kdyz neporostou najmy, tak pri stavajici nizke rentabilite je velmi naivni ocekavat rust trzni ceny budovy..Osobne se domnivam, ze je situace u bytovych i nebytovych prostor velmi podobna.Viz clanek pred rokemhttp://www.finez.cz/odbor ne-clanky/detail/rentabilita-p ronajmu/.JanTraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jaké nemovitosti jsou podle Vás zhruba o 20-30 % nadsazeny? Mám takový dojem, že tak trochu směšujete hrušky s "jabkama". Nemovitostní fondy, o nichž píši, přece neinvestují do bytů. Nechci se nechat unést jednou investicí jednoho fondu, přesto se domnívám, že se situace na trhu lepší. A že je čas i pro podobné investice.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zvazuji investici do nemovitostnich fondu v UK, nevite nekdo, zda-li je to vyhodne? Ceny domu sly hodne dolu a stale se nedostaly na uroven pred krizi.To co me drzi v rozletu je kurz GBP/CZK. Mozna vyhodne investuji, ale po prevodu na CZK budu ve ztrate.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

investovat do nemovitosti v CR v dobe kdy jsou o cca 20-30% v nafoukle cenove bubline, kdy lidi ztraceji jistoty a tim i ochotu se zadluzovat = trh s nemovitosmi je absolutne mrtvy, v dobe kdy v Praze je tolik komercnich protoru k pronajmu ze jsou o 1/3 levnejsi nez bydleni a presto neni zajem a stavi se dalsi :) to je opravdu super rada :)

Nahlásit

-
0
+