Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Hypotéka? To nejsou jenom úroky!

20. 8. 2010
35 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vaše první věta - neplatí to tak úplně. Záleží na poradci a konkrétní situaci v bance. Mohou být pod plánem a to se pak někdy dějí věci apod. Ale je to hodně idividuální.Druhá věta - nemáte pravdu - čistě teoreticky při krachu banky se úvěr stává splatným okamžitě. Praxe by asi byla jiná a dalo by se to refinancovat, ale spolehněte se na to, že?A další - je potřeba si uvědomit, že hypotéka je běh na sakra dlouhou trať a pokud poradce volí nějakou banku v tomto čase, tak i třeba proto, že ví, jak se v té bance chvovají při otočce fixace. A o tom by se daly napsat romány, co za zvěrstva se někdy děje. Odpovíte, že by dalo refinancovat? OK, ale jaké budou podmínky klienta, třeba snížený příjem, manželka na MD, apod.Takže aby ta sleva teď nevyšla v budoucnu náhodou sakra draho.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

u hypoték doporučuji nejmenovaný zvířecí velkoobchod hypotékami, kde obchodníci mají provizi z objemu bez ohledu na finanční ústav, kde hypotéku sjednali a tudíž se snaží "vyzobnout" ;právě probíhající akce u jednotlivých ústavů a i bez nich mají velice zajímavé podmínky

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím, že bez poradce máte lepší pozici ke smlouvání. Viděl jste to ostatně sám hned ve dvou bankách. Ale musíte být klientem, který umí počítat, produktu jenž shání opravdu rozumí a může věnovat jednání dost času..Pokud si peníze půjčujete, je asi opravdu celkem jedno jestli jde o dostatečně tradiční banku. V případě jejího krachu nemáte o co přijít. Problémy mohou být v případě, že budete potřebovat řešit nějakou nestandardní situaci. Což na druhou stranu u hypotéky, vzhledem k její dlouhodobosti, může nastat. Dejte si tohle riziko na misky vah proti úspoře, kterou můžete získat a zvažte sám co je pro Vás důležitejší..mBank je mladá banka, která má s komunikací pravidelně hodně velké problémy. Prvotní euforie vyprchala, nejlepší produkty byly buď úplně popraveny, nebo alespoň patřičně poopraveny. Pro mě je mBank momentálně taková banka/nebanka v úpadku. Ale pokud Vám půjčí za dobrých podmínek a nebudou v tom žádné velké háčky, proč ne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den Petro,to, co tvrdíte na konci článku, že je vždy lepší vzít si poradce, je pravda jen částečně. Platí to pro člověka, který o financích nic neví, neumí si výhodnost produktů vypočítat a nemá vůli něco se o tomto dovědět. To je vhodný kandidát pro finančního poradce.Já také kontaktoval finančního poradce a kontaktovali jsme několik bank. Nakonec nám nejvíce slevili v Komerční bance, úroky byly velmi dobré, avšak poplatků až hanba a bylo nutné si zde zřídit výhodný bankovní účet za cca 120,-.Dále jsem na vlastní pěst kontaktoval M-bank, kterou mi můj poradce z Partners strašlivě hanil, prý nemá tradici apod.Zde jsem se však osobním jednáním dostal daleko za nabídku KB. Poradce mi dokonce nabídl půlku své provize, když uzavřu obchod s ním. Po propočtech jsem ale zjistil, že by mi musel dát svou provizi celou a ještě doplatit, aby nevýhody KB dorovnal.V M-bank mi bylo řečeno, že s Partners a dalšími společnostmi nespolupracují, přes jejich zájem, především protože mají vysoké provize, které by zdražovaly cenu hypotéky.Má zkušenost je tedy taková, že pokud má člověk elementární selský rozum, umí počítat a není líný, může ušetřit daleko více, než s poradcem, kterého bude vždy limitovat provize.Co Vy na to?

Nahlásit

-
0
+

Článek se mi moc líbí.

Nahlásit

-
0
+
2/2