Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Chmurný rok 2012

18. 1. 2010
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Protoze lidi jsou nastaveni na reseni problemu, zajimaji je problemy vice nez bezproblemove stavy... A kde problemy nejsou, tak si je musi vytvorit, aby meli co delat;-)Pokud chcete nejake optimisticke predpovedi, prectete si Juliana Simona, pokud chcete optimisticky realisticky pohled na uplnynule stoleti, pak Skeptickeho ekologa od Lomborga (tato kniha dokonce vznikla puvodne jako pokus Simonova tvrzeni vyvratit...)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Ladisi,este stale vestite z rovnakej pokazenej kristalovej gule, z ktorej ste na diskusnom fore ako-investovat.sk zaciatkom jula 2008 tvrdili, ze prepady akcii su uz za nami a uz budu len rast?Dokonca ste sa stavili o korunu. Kto ju vyhral? A co robia Vase bankove akcie, ktorymi ste sa zvykli tak casto na diskusiach chvalit?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proč jsou všechny články předpovídající budoucnost tak pesimistické? Proč nikdo nenapíše článek ve kterém by bylo několik pozitivních předpovědí? V tomto článku je pozitivní snad jen předpověď růstu komodit a to je výhodné jen pro menšinu. Bude opravdu téměř vše horší?

Nahlásit

-
0
+

Nebyl bych tolik pesimistický, ale v článku jsou, dle mého názoru, publikovány problémy, kterým budeme v dohledné době čelit. Ještě bych dodal zvýšenou inflaci..Nic z uvedeného nemusí nastat (a pravděpodobně se některé předpovědi nenaplní) a je i možné, že akcie stále porostou. Ale s hrozbami je třeba počítat a připravit se na ně.

Nahlásit

-
0
+

snad len poznamka, Majovia nehovoria o konci sveta, ale o konci jedneho veku a zaciatku druheho sprevadzaneho lokalnymi katastrofami, ale predpoved ma svoju temnu i svetlu stranku.

Nahlásit

-
0
+

Letos se dostanou indexy DAX, Dow Jones a vetsina akcií zas na nejvyssí hodnoty z roku 2007 a pak od 2010 do 2012 se jeste zdvojnásobí. Tedy s akciemi nebo s indexy koupenými 2007 bude do 2012 vydeláno priblizne +100%, 5 let je proklate dlouhá doba na pouhých +100% s akciemi a 2007 byly akcie levné. Jednou musí tedy prijíti zas extrémní predrazení jako roku 2000 a to muze býti 2012. Lidé by nemeli zde ani jinde publikovati sbírky pesimistických blábolu od amerických krach-profetu, ale vymyslet si vlastní názor, ten bude jiste normální, zdravý a optimistický. Nevim, proc nepouzívají lidi zde ani jinde vlastní zdravý rozum a furt publikují jen cizí slova - od amerických podvodníku. Po 2-letém propadu pricházívá 4-letý rust akcií - od 2009 do 2013.

Nahlásit

-
0
+