Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Proč jsem vůbec v NERVu?

13. 10. 2010
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Souhlasim, do posledniho pismene!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rad bych upozornil, ze Pavel Kohout se poukazovani na korupci a jeji enormni naklady venuje uz pomerne dlouho a ne timto jednim clankem, jak se zrejme domnivate.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pavel Kohout mi mluví z duše.

Nahlásit

-
0
+

Snaha ochraniť verejne zakazky pred korupciou je márna. Korupčníkova motivacia je mnohonasobne vyššia, než motivácia hypotetických ochrancov pred korupciou.JEDINE realne riešenie pre zníženie korupcie je - ZNIŽENIE rozsahu statnych zakaziek. Sukromní podnikatelia maju podnikať, ponukať občanom služby za peniaze. STAT ma maximalne vyvešiavať statnu zastavu a hrať hymnu.Prakticky VŠETKY služby realizované štatom sa daju realizovať privatne, na trhu. A lacnejšie, bez korupcie.

Nahlásit

-
0
+

Tak jsem po dlouhe dobe zavital na Finmag a tenhle prispevek mi prisel opravdu dobry.Osobne s obsahem souhlasim. Kdyby se zacpaly diry v penezovodech verejnych zakazek, ktere v nasi zemi jsou snad jedinym zdrojem (nerostneho;-) bohatsvti, tak je skrtani petiset korun, kde se da, nepotrebne. Jen kdyby se PK tomuto tematu venoval trochu soustavneji, jeden clanek, jako je tento, snadno zapadne, bohuzel...Vazne by me zajimal nazor NERVu jako celku na tohle tema.

Nahlásit

-
0
+

já teda nevím, čím jsem se provinil, že můj minulý příspěvek nebyl otištěn kde jsem psal, že nečas řekl že nerv je placen...fakt mám hledat odkaz na OVM kde to řekl?

Nahlásit

-
0
+

Mě tento článek připomíná jeden citát, který někteří ekonomičtí velikáni používali: Tu Ne Cede Malis Sed Contra Audentior Ito! :))

Nahlásit

-
0
+

.. a kdyby to byl profesor z VŠ, tak by taky zvyšoval svoji cenu na trhu práce.. a kdyby to byl ekonom v důchodě, tak by zvyšoval cenu svých, synů, dcer a vnuků na trhu práce.. a kdyby...Jsem osobně velmi rád, že se o takových "tabu" věcech začíná konečně mluvit veřejně a snad politikové budou konečně konat konkrétně! Jedná se přeci o reputaci politků a politiky, že ano?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pavle, bez ironie a bez grossovské upřímnosti Vám děkuji a držím palce! Nicméně jsem skeptický, nevěřím, že se se současným stavem něco stane. Kapři si rybník nevypustí a nám, kteří tu legraci platíme, nezbývá než doufat:-(

Nahlásit

-
0
+

no konecne mate pravdu :) cesky statni rozpocet nema problem, duchodce uzivime bez problemu. ovsem jen pokud by se podarilo zamezit korupci a to nejen na vladni urovni. dle amnesty international totiz korupce v CR stoji rocne cca 200mld Kc. Myslim ze kdyby se podarilo vyresit aspon tretinu, tak by to bylo daleko prijatelnejsi nez tupe skrtat a korupci neresit. to umi kazdy.

Nahlásit

-
0
+

Také držím palce, ale buďme nohama na zemi: práce pro vládu není žádná charita. Všichni členové NERVu apod. svou účastí významně zvyšují svoji cenu na trhu práce. A firmy, pro které tito ekonomové pracují, z jejich účasti ve vládních poradenských sborech profitují - v lepším případě pouze mediálně.

Nahlásit

-
0
+

když nečas říkal, že vás platí...

Nahlásit

-
0
+

Držím palce!

Nahlásit

-
0
+