Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kreditní versus debetní

3. 6. 2009
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Máte pravdu, pane Pospíšile, v jedné větě Lada obrátila kreditní a debetní, takže z toho byl trochu guláš. Díky, opraveno :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den Tomáši,nechci tady nikoho a nic obhajovat. Ale pracuji s klienty už dost dlouhou dobu na to, abych věděla, že rozdíl mezi debetní a kreditní kartou opravdu neznají. Věřte tomu, že i vysokoškolsky vzdělaní lidé se v tom nevyznají. Jednak proto, že je to moc nezajímá a také proto, že v bankách ne vždy jsou schopni vysvětlit rozdíly tak, aby je laik pochopil. Pokud nejste z oboru, tak revolvingový úvěr, kreditní karta a dokonce i RPSN jsou pojmy, které jdou mimo vás. Asi tak, jako když se já omylem přimotám do diskuse kolegů o autech. Vzduchem lítají koně, obsahy, výkony, rejd a podobně. A když se mě náhodou někdo zeptá, jaké auto bych chtěla já, zpravidla odpovídám, že bleděmodré :-)Takže trochu tolerance a respektu k ostatním. Navíc, ač tomu možná nebudete věřit, tak podobné články přitáhnou laiky a ti si pak třeba přečtou i něco odbornějšího.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

S poslední větou naprostý souhlas, byl jsem tam třikrát, pokaždé jinde a vždycky se bylo na co dívat. Tedy rozhodně na přírodu určitě. Města, to je úplně jiná kapitola.A ještě k té angličtině. Nejpříšernější zážitek jsem měl v taxíku na Havaji cestou na letiště, který řídil rodilý Texasan, jak se pak přiznal. Tomu jsem ( s nadsázkou řečeno) rozuměl, i když s obtížemi, jen slovo Delta (letecká společnost), když se ptal, kam nás má přesně na letišti dovézt. Jeho mluva ani vzdáleně nepřipomínala nic z angličtiny.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

to nemusi byt vasi anglictinou. kolikrat, kdyz je clovek ve vnitrozemi nebo v urcitych oblastech, tak i anglican ma potiz porozumet ve fastfoodech, benzinkach. a o znalostech zemepisu? mohl bych sem dat US videa neco na zpusob naseho "nikdo neni dokonaly" a to je sila. proto jsem se divil taky, ze Lada rika, ze amici znaji rozdil mezi credit a debit card. jediny co vedi, je to, ze tim muzou platit.jinak rozhodne stoji za to USA procestovat.je to krasna zeme

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Amerika je vůbec země netušených možností a hlavně netušených zážitků. Díky své mizerné angličtině a určitě i děsivému přízvuku jsem, kdykoliv jsem otevřel ústa, na každé pumpě, v každé restauraci, atd., čelil obligátnímu: "Where are you from?". Na odpověď, že z České republiky, většinou jen pokrčili rameny, že to neznají. Ale úplně mě několikrát dostali, když jsem doplnil, že ČR je v Evropě, tak se zeptali, kde je Evropa. A na to jsem už nikdy nenašel odpověď.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

proto jsem hned na zacatku psal, "nic ve zlem". nehodlam nikoho kamenovat. jen ty posledni dva clanky od Lady pusobi velmi usmevne. jako by byla poprve v USA a psala denicek. bohuezl stylem a obsahem velmi plytky. asi jako bych to psal ja, proto nic nepisu :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Předpokládáme, že tento web čtou i laici, možná dokonce je jich větší počet než lidí z oboru. Proto prosím nekamenujte občasné objevování Ameriky, pro řadu lidí to jsou pořád ještě nové informace. Jinými slovy, ne každý článek pro vás bude novinkou, ale to je snad jasné...? Kromě toho, diskuse k článku může přinést nové úhly pohledu, zkušenosti a podobně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nic ve zlem, ale prijde mi, ze Lada objevuje ameriku a to doslova :) nezda se, ze emboss karty v USA jsou kreditky, tak to proste je. uz x let. a u nas banky davaji vedet, ze vam nabizi kreditni kartu. nikdy ji nevydavaji za neco jineho a vzdy vas seznami jak s ni pracovat. zkuste se nekdy vratit zpet do CR, mozna zjistite, za tady mame pitnou vodu, chodime obleceni a kupodivu, lide co maji tyto karty, tak rozdil znaji. tento clanek bych cekal na blesku mozna jeste na idnesu, ne tady.mimochodem, verim, ze udelat test z obyc amiky na tema rozdil debet/credit card tak bychom se dovedeli spoustu zajimavych veci.

Nahlásit

-
0
+

Pokud mě moje povědomí o platebních kartách neklame, tak je to trochu jinak. Každopádně konec prvního odstavce je zcela v rozporu s druhým odstavcem.Uvedu to tedy správně:Debetní karta jak název napovídá čerpá do výše debetu (zůstatku) na účtě.Kreditní karta je nakupování na úvěr, většinou revolvingový u banky, kam do určité doby peníze musíte zpětně nasypat někdy i s úroky, záleží většinou na době splacení. Tyto karty se většinou dají použít pouze na nákup v obchodech. (karty, které nabízí už i samotní velcí obchodníci nebo poskytovatelé služeb)Další rozdělení je na:Embosované karty jsou s plastickým písmem, tzn, používají se na ně tzv. žehličky.Elektronické karty jsou zase určené pro elektronické terminály.Co se týká zadávání PIN. PIN mají všechny karty. Jde jen o druh čtecího přístroje a úroveň zabezpečení. Většinou starší tzv. žehličky PIN nepožadují a obsluha musí jen zkontrolovat podpis.V dnešní době se u více zabezpečené zařízení která chtějí i PIN.

Nahlásit

-
0
+