Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jaký je nový web o investicích?

15. 7. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zdá se, že tu narážíme na problém odborník versus novinář. Je normální, že odborník toho víc ví, ale jeho práce není o tom dnes a denně někomu psát. Také se mi líbí příspěvky Vlada Endera, ale asi bych narazil, kdybych chtěl číst on něj nový příspěvek každý druhý den. Novinářovy znalosti jsou nutně povrchnější. Jeho profesí je umět ty informace získat od jiných lidí a zdrojů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

no jak myslite. na trhu se nejaky ten patek pohybuju, tak dokazu uz trosku rozeznat uroven prispevku. me nejde o nejake spravne predpovedi, ale aby si ten clovek stal za svym a mel nejake znalosti. jedine s cim operuji (a to i makleri co se obevuji ve studiu burza) s tim, ze se vybiraji zisky a proto trhy padaji.je to uspmevne, kdyz jasne vidite na sve bbg platforme makro co pohlo trhem, nebo velky institucionalni nakup opci na urcitych stricich a more dalsich veci, o kterych se tady tem panum ani nezna a nevi ze existuji. jde mi o tu uroven. na druhou stranu je chapu, nemaji se od koho ucit, kde brat info. jedine samostudium a to evidentne nedelaji, protoze nemaji duvod. nezivi se tim.pokud se trochu vyznate, staci si precit jejich web, veci co pise "fx street" a je vam k placi. ja treba velmi rad ctu ZDE clanky/komentare od Vladana Endera.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

bohuzel nevim kolik na to maji penez :) Vy ano? takze tuhle otazku neresim... lide co tam pisi svoje nazory mi prijdou docela v pohode a stejne jako u anglickych clanku je beru jako nazor...nikoliv nejake dogma, podle ktereho by mel kdokoliv investovat. stejne mame totiz kazdy ten svuj nazor nejlepsi! :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

no v tom trochu probel je. protoze to nekdy prekladaji dost nestasnte. viz nekdy Patria.vetsina lidi co se pohybuje na trzich anglicky umi. co tu chybi je vlastni nazor.nazor nasich analytiku. ale ne ve smyslu, "no von ten dolar oslabi, i kdyz je mozne ze muze posilait ale ted asi pujde do strany" tak to pardon.a co se tyka redakce resp. pouze urciteho subjektu. vite, me proste vadi, pokdu nekdo rika, jak se zivi obchodovanim na burze a pritom to neni pravda. jenze je pravda, ze nevedoucim lidem je to jedno. staci ze ma v zahlavi napsano "profesionalni trader" a okamzite budou hltat veskere info, ktere jsou na tom webu neskutecne mdle a povrchni. pritom by s penezi a sponzory co maji sel udelat zatrace vyborny projekt, jak pro laickoou verejnost tak pro zacinajici obchdoniky/investory i pro pokrocile. obavam se, ze to skonci u plytkych clanku bez informacni hodnoty. je to skoda

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

dovolte mi trochu nesouhlasit, me treba prijde docela fajn pokud odbornik prelozi neco do cestiny... a pokud autor cituje, nebo se odvola na zdroj...proc,ne? o redakci s jejich renome nemam starost...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

no velmi bych si pral aby tu byl podobny web, ale kamen urazu vidim v informacich. vetsina veci bude prekladana z bloombergu nebo co nekdo uvidi v cnbc ci bbg tv. ale tezko jim to mit za zle, proste odborniku na slovo vzatych tu moc neni. co se autoru tyka, uz ted tam jsou taci o kterych je znamo, ze se obchodovanim nezivi a nedokazou uzivit, ale budou prispivat a rozjizdet vlastni projekt.

Nahlásit

-
0
+