Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bez vůle a znalosti

13. 11. 2009
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Neřekla bych snad, že mladí si chtějí nakrást.To je klišé lidí, co pořád nadávají.Prostě nejdřív zabezpečují sebe a rodinu a přitom je semele korupce, protože se stávají snadno vydíratelnými.Jejich příjmy a výhody je odcizují obyčejným lidem, takže ztrácejí kontakt s realitou.Jak rozhodovat o státu, jehož realitu neznám a neumím hospodařit s osobními penězi?A jsou staří skutečně horší, než mladí?Mladí jsou přece vychovaní těmi starými nebo se rodí staré dítě mladým rodičům?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Noví mladí politici si jen budou potřebovat rychle nakrást.Já už jsem smířen s tím, že demokracie nutně vede k socialismu a ten nutně vede k bankrotu.Lepší je se s tím smířit jako s faktem a jen se snažit, abychom to měli co nejdříve za sebou (volit socany, požadovat sedmnáctý důchod a 110% v;4i prům.mzdě) a aby to mne a mou rodinu postihlo co nejméně:- Mít vlastní bydlení, ale jen přiměřené, protože stát v poslední křeči bude hodně danit i znárodňovat- Držet fyzický kov, protože stát nemusí vědět, že ho máte. Po kolapsu státu se opět stane univerzálním platidlem.- Držet zahraniční cenné papíry (snad to nezkolabuje všude ve stejný čas), ovšem pouze prostřednictvím zahraničních zprostředkovatelů, které CZ stát nemůže vyvlastnit. Myslím samozřejmě hlavně Asijské akcie a komodity.- Atd... každý dle svého uvážení a situace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nesouhlasím. Problémem není to, že poslanci/politici nemají ekonomické znalosti.Problém je, že nemají žádný důvod, žádnou motivaci, se chovat ekonomicky a zodpovědně. Troufám si tvrdit, že zavedení povinného doktorátu z ekonomie jako podmínky pro kandidaturu do sněmovny, by nevyřešilo NIC.V tomto systému by totiž jejich ekonomické vzdělání bylo použito pouze k sofistikovanějšímu přelévání erárních peněz do soukromých a stranických kapes či k efektivnějšímu uplácení určitých voličských vrstev.Politik není vlastníkem země a tak ho nijak nezajímá její dlouhodobější perspektiva. Je dočasným "správcem" a tak sleduje svůj osobní krátkodobý cíl. Státní bankrot bude sledovat z Karibiku. Na penzi z kolabujícího průběžého penzijního letadla vyplácené v inflačních potištěných papírcích jistě závislý nebude.Myslet si, že poslanci mají zájem na dlouhodobé prosperitě země a pouze nedostatek vzdělání jim jejich úpřímnou a nezištnou snahu hatí, je opravdu VELMI naivní.

Nahlásit

-
0
+

ČSSD začala extrémně zadlužovat stát, pokud se nepletu kolem 800miliard, navíc nezaměstnanost byla extrémně vysoká. Strana která nás v podstatě nejvíce zadlužila slibuje další nákladné nesmysli a vůbec ji nevadí, že tím extrémně naroste státní dluh. Dokonce slibuje 55% důchody, jen by mě zajímalo jak to chtějí dotovat, když nejsou pro důchodovou reformu. Jejich jediný argument je, že důchodová reforma je ze začátku nákladná, další důkaz toho, že nepřemýšlí generačně, ale maximálně 15roku dopředu a dál už nedohlédnou. Důchodová reforma není pro všechny a má i své úskalí, ale je to zatím jediné příznivé řešení které znám. Lépe informovaní lidé vědí o čem mluvím.Myslím si, že kdyby naše slavné politiky vystřídali mladí vzdělaní lidé, situace by se mohla zlepšit. Možná by se nepřemýšlelo pouze politicky, ale ekonomicky a s rozvahou na základě analytiky. Možná by se přestalo pouze oznamovat a začalo by se občanům i vysvětlovat, což dnes není u našich politiků k vidění a stále platí v politice, že hlupák vysvětluje a chytrák pouze oznamuje. Možná by mladí lidé přemýšleli více dopředu, než lidé, kteří jdou za pět let do důchodu.

Nahlásit

-
0
+