Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Analýza podle OVB

25. 3. 2008
14 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den.Abych upřesnil vaši představu. Sám pracuji už dlouho u společnosti a rád bych uvedl vše na pravou míru. Co se týče hodnocení mně samotného a mých kolegů, chcete-li spolupracovníků, je opravdu jedno, zda Vám představíme ten či onen produkt. Jsme hodnoceni dle počtu určitých jednotek a za každou práci máme ohodnocení naprosto totožné, tudíž nám opravdu nezáleží na tom, který/ou produkt/možnost Vám jako klientovi nabídneme. Každé nabídce předchází dlouhé zpracovávání a kombinování tak, aby pro Vás byla nabídka opravdu výhodná. A ve většině případů, pokud to podmínky pojišťoven alespoň trochu dovolí, máme pro každého klienta několik variant, ze kterých si sám může vybrat tu která mu bude vyhovovat samozřejmě za patřičného profesionálního výkladu.Ovšem je zde i jiný problém, který částečně vzniká naší spoluprací na IČO. Jistě se v našich řadách najdou i tací, kteří nejdou za blahem klienta, ale za blahem svým, což je určitě chyba. Já osobně mohu mluvit jen za lidi které znám a hlavně za kancelář ve které působím, kde se za své kolegy mohu zaručit. To je samozřejmě dáno velice spolehlivým a patřičně vzdělaným vedoucím, který svůj tým vede tím správným směrem tak, aby naši klienti byli spokojeni a rádi se na nás obraceli znovu a znovu ve všem, co se týká řešení jejich situace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hodně se píše o hodnotě PER. Nákladovost ze strany pojišťovny. Náklady ze strany pojišťovny jsou v dnešní době velice podobné, jen šikovně různě přeházené. Ve finále je rozdíl nepatrný. Je to jenom určitý obchodní tah, určitá konkurenční reklama. Rozhodující je hodnota TER, teprve tady se projevují vysoké rozdíly. Abych byl přesnější, na co mi budou nízké náklady ze strany pojišťovny, když mám vysoké náklady ze strany fondu, které hlavně ovlivňují naše hrubé zhodnocení. P. Jaroslava Matoušková mě velice překvapila. Proč by se měla nákladovost počítat na 10let? IŽP bych určitě na deset let nesjednával, potom nechápu její výpočty, zajímalo by mě, jak na to p. Jaroslava Matoušková přišla.

Nahlásit

-
0
+

Vážení, dodám pro všechny jen upozornění. Pokud Vám nějaký poradce OVB doporučí nějaké pojištění, informujte se o podmínkách přímo u té které pojišťovny. Mám negativní zkušenost. Neučinila jsem to a jsem tam za 9.tisíc. Poradkyně OVB mne informovala špatně, vlastně lživě. Dávejte si proto pozor, ať také nenaletíte. Gábina

Nahlásit

-
0
+

6TCHk3zpyxypatpyxr, [url=http://hzdjupkmxgng.com/] hzdjupkmxgng[/url],[link=http://cmzrhgwhgadx.com/ ]cmzrhgwhgadx[/link],http://ugpzytjidwsw.com/

Nahlásit

-
0
+

6TCHk3zpyxypatpyxr, [url=http://hzdjupkmxgng.com/] hzdjupkmxgng[/url],[link=http://cmzrhgwhgadx.com/ ]cmzrhgwhgadx[/link],http://ugpzytjidwsw.com/

Nahlásit

-
0
+

Pánové, s Váma je to hrozné!Bývalé velké OVBácké zvíře Borkovec v FP nehorázně napadá OVB kvůli IŽP, otázkou je, jak se z něj to bývalé velké zviře stalo (tipuji, že přes KŽP - t.j. horší jak IŽP). Co se týče porovnání výnosů v OVB Journalu, mě se to zrovna taky moc nezdá, ale další věcí je, že že poplatky jsou až. na druhém místě, uvědomte si, že na prvním místě je, a stále bude kvalita pojišťovny, t.j. zda bude jejich průměrný výnos akciového portfolia 8 nebo 11%.To jsou ty částky co dělají rozdíl, ne poplatky a počáteční provize, proto bych se v prví řadě díval na výkony... AXA (u které mám sám IŽP) jaksi zatím...A co se týče Vašeho neustálého napadání, připadáte mi jak 60-letý neurotici, kterým není nic recht. Uvědomte si že větši z Vás prošla OVB, tak se tak chovejte, konkurijte nám kvalitou, nikoliv pomluvama!

Nahlásit

-
0
+

Jsem vážně zvědavý na další reakci ze strany OVB, případně jiných.Na rovinu, jak si někdo může říkat "nezávislý finanční poradce", když není schopen pořádně vyložit karty na stůl a vybírá z portfolia produktů, u kterých se liší výše ohodnocení? To si sakra rozmyslím, jestli dostanu 150% nebo 190% RP, ne? Tak jak pak můžu být objektivní a nezávislý?Závisí to hodně na etice jednotlivce, ale mám pocit, že ta je v OVB dost potlačována.

Nahlásit

-
0
+

Produkty Aegon a Axa jsou skutečně jedny z nejlevnějších na trhu. Pokud není někdo spokojen s vypočtenými hodnotami TANK a PER, které shrnují nákladovost poskytovaných produktů, není nic snadnějšího, nežli zkontrolovat vstupní údaje (naleznete např. na t-a-n-k.cz), případně je opravit, pokud by kdokoliv zjistil, že některé z nich nejsou v pořádku.TANK stejně jako Produktové listy jsou nezávislými iniciativami a nejsou nijak ovlivňovány ze strany jiných institucí.Prezentace technických vlastností finančních produktů a srovnávacích ukazatelů je v zájmu všech, kteří disponují kvalitními produkty.Nákladovost samozřejmě není tou jedinou významnou věcí a je třeba nezapomínat na kvalitu správy investic. Ta však vysokými počátečními náklady nijak podpořena není.Zprostředkovatelé MLM společností s vertikálně hlubokou strukturou jsou nuceny zprostředkovávat produkty s vyššími získatelskými provizemi, dalším faktorem zvyšujícím nároky na počáteční poplatky může být např. neefektivní struktura firmy nebo vysoké nároky na dividendy.

Nahlásit

-
0
+

Včera jsem seděl s jedním klientem, který se na Partners obrátil sám, kvůli Pavlu Kohoutovi:-) Bavili jsme se o myšlence určité certifikace, něco jako je ISO, pro lidi působící ve financích. Když jsem si vzpomněl, jak jsem kdysi dělal testy na PPZ, uvědomil jsem si jaké jsou vlastně zájmy v pozadí. Jakékoliv zpřísnění požadavků na kvalitu poradců, by mělo za následek alespoň přechodné snížení zisků pro víceméně všechny subjekty pohybující se v oboru. Ale rozvádět nějakou myšlenku o ztížení podmínek pro vstup do poradenského sektoru, když se v současnosti vytáčí provizní spirála do nevídaných rozměrů, asi ještě nemá smysl...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, a tohle vše platí naivní klienti. Řeč je o OVB, ale víte kolik je dalších podobných stájí, které trénují své mladé střelce? Pokud se někteří rozhodnou pro sebereflexi a vzpomenou si i na vlastní svědomí, tak mezi tím "vyrostou" další bouchači. A tak to půjde dál. Dokud tuhle svatbu budou lidé platit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ondřeji, vím, co myslíte, i když zrovna příklad s cigárama jsem si neprožil:-) Já se obávám, že vedení OVB by mohlo změnit styl až při pohledu na trh z jiné než vedoucí pozice. Zatím na novou situaci po vzniku Partners vedení OVB zareagovalo jen výrazným zvýšením rozpočtu na reklamu a PR. Než dolehne do Německa, že to nestačí, a než se německé vedení k něčemu rozhoupe (to spíš k prodeji celé firmy než například ke zvýšení provizí poradcům), odejdou z české OVB další stovky kvalitních lidí. Aby si vydělali v OVB, musí prodávat klientům předražené produkty, protože poradce nad sebou živí příliš mnoho "účastníků zájezdu". Tohle v OVB nejde změnit, procenta do Německa se musí odvést. Aby se firma letos nerozpadla naráz, musí centrála a vedoucí o to víc oblbovat své lidi. Zároveň je tlačí do horečnatého budování týmů. S jediným cílem: Dostat nové lidi rychle do pozice vedoucích, kteří se v zájmu vlastního výdělku naučí oblbovat své nové podřízené a honit je, aby se honem dostali do pozic, kdy na ně někdo vydělává, takže už se jim bude odcházet hůř atd. atd. Každý je veden k tomu, aby si brzy pořídil auto odpovídající jeho pozici, aby vybudoval kancelář, zkrátka aby jel pořád nadoraz, byl sešněrovaný finančními závazky a závislý na stabilním příjmu z OVB. Tak se buduje loajalita. Já byl jeden z prvních, kdo z toho vyskočili a v oboru docela dobře přežili, protože jsem prostě nevěřil tomu, že mě OVB dokáže profesně zlikvidovat. Neodkáže to v případě jednotlivců, nedokázalo to v případě Partners.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý večer Honzo. Myslím, že se Vám, a nejen Vám, podařilo rozvířit diskuzi na téma, které bylo do této doby tabu. Přijde mi reakce OVB, ČP a Kooperativy jako reakce dítěte, když přijde domů a matka chce čuchnout k prstům, jestli nekouřilo cigarety. Určitě si vzpomínáte, jak jste žmoulal v ruce větvičku vřesu nebo co to bylo. Výsledek? Věděl jste, že to stejně neutajíte a připadal jste si provinile a trapně. Vše se změnilo až jste dospěl. Uměl jste si stát za svými neřestmi a nestyděl jste se mluvit otevřeně. Uměl jste již si přiznat, že jste dělal něco špatně, že jste lhal a snažil si sám sobě něco namluvit...Jestli ne Vy, tak já to takhle měl. A můžu Vám říct, že chápu postoje výše jmenovaných společností a jakožto dospělý člověk jim dávám čas. Čas aby mohly taky dospět.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zatím to vypadá, že se odborné argumentace nedočkáme. Pokud vás téma zajímá, přečtěte si také dnešní článek nawww.partnersblog.cz.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, po přečtení článku paní Matouškové musí průměrně inteligentní člověk poznat, že postoj OVB k otázce nákladovosti IŽP je podobný jako postoj vládní opozice vůči jakémukoliv vládnímu návrhu, který ve své podstatě zlepší stávající podmínky, ať už se to týká čehokoliv. Nebojí se lhát, nebojí se mlžit... Nebylo by lepší přiznat barvu, zamyslet se a zkusit na poradce OVB i jinou motivaci než jen výši provizí? A nebo je vedení OVB opravdu tak slepé a naivní? Nebo jsou poradci OVB sami tak naivní, že jim takové vysvětlení stačí? Jsme přece nezávislí finanční poradci, tak se podle toho chovejme. Upřímně, nedokážu si představit, že bych svým klientům zařadil do portfolia produkt, který by byl podle několika parametrů vyhodnocen jako jeden z nejdražších na trhu. S panem Šídlem souhlasím, jako odborníci na finance bychom se neměli bát odborné diskuze.

Nahlásit

-
0
+