Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Inflace a problémy evropských bank

11. 3. 2008
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ano, jednu věc jste vynechal: meziroční růst cen zachycuje růst cenového indexu ke stejnému měsíci loňského roku. Neznamená to tedy, že při shodné meziroční inflace v lednu a v únoru by růst cen musel být nulový. Ve skutečnost meziměsíční růst cen únor-leden 2008 činil 0,3 procenta.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ja doufam ze jako erudovany ekonom vite o co jde. Ale pokud si to precte nezasveceny, ma z te vasi vety dojem ze pokud je mezirocni inflace v lednu 7.5% a v unoru taky 7.5%, pak je to dohromady 15%. A to jak vite neni. Pokud se inflace mezi lednem 2007 a unorem 2007 nezmenila, a mezirocni zustava na 7.5%, pak se mezi lednem 2008 a unorem 2008 zustaly ceny stejne. Pokud se do konce roku 2007 nic nedelo a nebude se nic dit az do konce roku 2008, pak mezirocni inflace zustane kazdy mesic na 7.5% ale ceny se zvysovat nebudou. Nebo jsem neco spatne pochopil?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Píšu "Stejně jako v lednu, také v únoru 2008 vzrostl index spotřebitelských cen meziročně o 7,5 procenta."A tak to také je: ve srovnání se stejným obdobím roku 2007, ceny v lednu, respektive v únoru vzrostly shodně o 7,5 procenta. Jestliže inflace je stejná v únoru jako v lednu, neznamená to, že se ceny nezměnily.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Kohout,jestlize i v unoru je mezirocni rust spotrebitelskych cen 7.5% pak se prece drzi na stejne urovni jako v lednu, a ne jak vy pisete ze zase vzrostl. Ze byste to prehledl? Hm....

Nahlásit

-
0
+