Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Václav Lorenc

Václav Lorenc
Kontaktujte autora

Konzultant. Jeho specializací je Smart Revenue Expansion – pomáhá klientům nadefinovat a implementovat řešení, která zvyšují výnosy, zákaznickou spokojenost a zároveň přinášejí vysokou návratnost investice (ROI + 100 %). Přátelé a kolegové ho popisují jako usměvavého, vždy nespokojeného pána, který vnáší do řešení problémů strukturu, inovaci a svými obrázky zjednodušuje komunikaci. Autor publikuje na blogu www.pricingidiot.com.

Chystá se velká bankovní loupež

Chystá se velká bankovní loupež

Loupit se chystají nové banky na českém trhu, loupit budou stávající zákazníky velkých bank. Loupit musí, protože noví zákazníci nerostou na stromech.

5. 12. 2011
Černí pasažéři: Kdo si hraje, neplatí. Zatím!
 5 081

Černí pasažéři: Kdo si hraje, neplatí. Zatím!

Být černý pasažér je hra. A někteří lidé ji hrají opravdu rádi. Jenže daňové poplatníky stojí tahle legrácka spousty peněz. Chcete vědět, kolik a jestli existuje jednoduché řešení? A co s tím má společného pricing?

23. 3. 2011
Žiješ na slevách, umřeš na slevách… jako supermarkety

Žiješ na slevách, umřeš na slevách… jako supermarkety

„Krize zničila věrné zákazníky. Zákazníci v poslední době nakupují hlavně podle slevových akcí. To se obchodníkům nelíbí, protože jim časté slevy ukusuji ze zisků.“ Takhle popisují novináři situaci supermarketů na českém trhu. Souhlasím s důsledkem a nesouhlasím s příčinou.

24. 1. 2011
Zdarma? Ne děkuji, mám levnější nabídku!
 5 316

Zdarma? Ne děkuji, mám levnější nabídku!

Výše uvedený text je oxymóron neboli protimluv – spojení slov, která se vylučují. Oxymóron mne fascinuje už od střední školy. Máchův Máj se pro mne smrskl na pouze „zbortěné harfy tón“ a „mrtvé milenky cit“. Oxymóron nedává logiku, a neměl by tedy existovat. Lady Gaga také popírá logiku, a přesto existuje! Svět se mění a to, co platilo v minulosti, prostě zítra platit nemusí. Tohle platí i pro pricing. Pokud jste si mysleli, že nejlepší cena je zadarmo, pak se vás budu snažit přesvědčit, že tohle už dnes mnohdy neplatí.

15. 1. 2011
Jak vám může káva od McDonald’s pomoci zvýšit plat?

Jak vám může káva od McDonald’s pomoci zvýšit plat?

Hledáte recept na zvýšení platu? Kupte si jednu kávu u McDonald’s. Nechtěně opařte starší paní. Sledujte vyjednávací strategii jejího obhájce, především zdůvodnění výše požadovaného odškodného. Aplikujte vyjednávací metodu při pohovoru o zvýšení platu. Nechápete? Nevadí. Všechno podrobně vysvětlím, a navíc nabídnu jednodušší alternativní řešení.

3. 1. 2011

Další skvělí autoři

Aleš Tůma

Aleš Tůma

Pracuje jako analytik investic ve společnosti Partners. Absolvoval VŠE v Praze a v roce 2013 získal titul... Více

Matěj  Schneider

Matěj Schneider

Publicista. Redaktor serveru A2larm, kde mimo jiné ve spolupráci s projektem Voxpot připravuje podcast... Více

Jakub Skala

Jakub Skala

Jakub Skala je neustále fascinován tím, co se na světě děje. O něčem z toho píše.

Peter Singer

Peter Singer

Peter Singer je profesorem bioetiky na Princetonské univerzitě a čestným profesorem Melbournské univerzity.... Více

Proč Picasso nemaloval za hodinovou mzdu?

Proč Picasso nemaloval za hodinovou mzdu?

Jedna z legend o Pablu Picassovi vypráví o tom, jak Picasso seděl v parku a kreslil. Přistoupila k němu bohatá dáma a praví: „Jste to vy, mistře Picasso?“ Odpovědí bylo souhlasné přitakání.

9. 12. 2010