Předplatit časopis Finmag

Temu: Bezpečné nakupování pro důvtipné zákazníky

PR text
PR text
1. 2. 2024

Temu se stalo cílem nakupujících, kteří hledají bezkonkurenční nabídky. Jeho model přímého nákupu z továrny znamená trvale nižší ceny, což z něho činí jednu z nejoblíbenějších nákupních aplikací na světě.

Temu: Bezpečné nakupování pro důvtipné zákazníky
Zdroj: Pixabay

Od svého debutu v USA v září 2022 se Temu rozšířilo na 59 trhů po celém světě, včetně Evropy, Asie, Afriky a Jižní Ameriky. Platforma elektronického obchodování spojuje spotřebitele přímo s výrobci, kteří vyrábějí nákladově efektivní zboží, a je schopná nabídnout konkurenceschopné ceny, protože eliminuje prostředníky a jejich náklady.  

Úspěch Temu však nezůstal bez povšimnutí podvodníků. Využívají taktiky vydávání se za někoho jiného a podvodných schémat, aby od zákazníků vylákali osobní údaje, včetně údajů o bankovních a kreditních kartách. To vedlo k tomu, že některé oběti mylně obviňovaly Temu a nevěděly, že se staly obětí externích podvodníků. 

Chraňte se na Temu 

Temu se snaží poskytovat bezpečné nákupní prostředí. Využívá standardní zabezpečení plateb (PCI DSS) a prošlo přísným testem MASA (Mobile Application Security Assessment), který podporuje společnost Google. Pokud se někdy setkáte s něčím podezřelým, okamžitě to nahlaste, abyste ochránili sebe i ostatní. 

Jak nahlásit podezřelou aktivitu na Temu? 

  1. Najděte část „Nahlásit podezřelou aktivitu“: Tento odkaz https://www.temu.com/bgch_report_suspicious.html je snadno dostupný na webových stránkách nebo v aplikaci Temu. 
  2. Vyberte typ podvodu: Vyberte kategorii, která nejlépe vystihuje vaši zkušenost (falešný e-mail/text, podvodná webová stránka, podvodná propagace atd.). 
  3. Uveďte podrobnosti: Vyplňte formuláře s relevantními informacemi, jako jsou podezřelé adresy URL, snímky obrazovky, popis aktivity a informace o tom, zda jste utrpěli nějaké ztráty. 
Zdroj: Temu

Další tipy: 

  • Nakupujte vždy přímo na oficiálních webových stránkách nebo v aplikaci Temu. 
  • Nikdy nesdílejte přihlašovací údaje nebo platební údaje mimo zabezpečenou platformu Temu. 
  • Ignorujte podezřelé SMS nebo e-maily s žádostí o platbu, protože Temu nezasílá žádosti o dodatečné platby prostřednictvím SMS nebo e-mailu. 

Pamatujte: Spotřebitelé mohou svou ostražitostí a nahlašováním podezřelých aktivit přispět k tomu, aby byl Temu bezpečný pro všechny nakupující. Společnost Temu se připojila k Anti-Phishing Working Group, globální koalici více než 2000 společností, firem zabývajících se kybernetickou bezpečností a vládních regulačních orgánů, která bojuje proti krádežím identity a online podvodům.  

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
PR text

PR text

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo