Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Průkazka k holiči, do hospody, do letadla. Covidpasy očima expertů

23. 4. 2021
 43 167
26 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Covid pas a cokoliv jiného uvnitř jednotlivých států nemá smysl, protože je to naprosto nefunkční. Žádný provozovatel komerční aktivity nebude lustrovat své zákazníky, a když to dostane nařízené, bude to dělat jen formálně. Nemá cenu to řešit.

Jediné kde to bude fungovat je mezinárodní cestování. Nepustí mě do letadla bez platného Covid pasu, nepustí mě do cizí země na letišti a podobně. To že bude určitě existovat způsob, jak si obstarat falešný Covid pas je jasné. Ale to už bude o nervech toho kdo podvádí, tudíž lehce se projeví jeho podvod. Protože ten virus zde bude už napořád. Bude rozdíl když pak onemocní v Řecku, nebo ho zmáčknou úřady v Thajsku, Egyptě či US.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
46
+

Diskuze

Je super, že kromě těchto šmejdů z ankety existuje i někdo se zdravým rozumem, se ctí a vysokým morálním kreditem! https://www.forum24.cz/babek-vlado-diskriminace-zivnostniku-a-drobnych-podnikatelu-je-protizakonna/

Nahlásit

-
0
+

Přesně! Tady se to píše taky: https://dfens-cz.com/kdyz-fake-news-jsou-pouze-news/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Nicméně musím se přiznat, že jsem zjistil, že se bez dosti věcí obejdu a už se nehodlám do některých provozoven a služeb vracet. Mám už holící strojek. Místo kina stačí internet nebo DVD. Sportovat lze i bez tělocvičen. Restaurace a hospody také nepotřebuji a dát si něco do ruky mi docela stačí. Popíjet kávu v parku mě příjde i lepší než v kavárně. Hotové jídlo ze supermarketů není o moc horší než jídlo z běžné hospody. Do knihkupectví či elektorniky moc už také chodit nebudu, stačí mi e-shopy. Apod.

Jedině snad to plavání. A masáže naštěstí dělají slepí.

Nahlásit

-
5
+

Všechno se dá sfalšovat!

Nahlásit

-
0
+

Aj na Idiocracy raz dôjde...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Očkování chrání očkovaného před závažným průběhem nemoci. Lidé do 50 let závažným průběhem převážně netrpí, pokud jsou zdraví. Takže možnost očkování pro rizikové, klidně "zdarma" z eáru a dál to neřešit.

Nahlásit

-
5
+

Ale to měla být parodie, ne návod!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Co bylo loni fake news, dnes je realita...

Nahlásit

-
6
+

No já se nezúčastním.
Peníze raději investuji do osobní obrany.

Nahlásit

-
3
+

Docela nechápu, proč jde o tři jednoúčelové aplikace? Nebylo by vhodnější použít model, jaký používá například aplikace Lítačka pro PID?

Nahlásit

-
1
+

Hovadina už snad dneska ani není vulgarismus.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já si myslím, že jste naivní. Jak se nějaká povinnost zavede, už se nezruší naopak se bude nabalovat. To je empirická zkušenost i logická dedukce.
O žádnou tragédii s C19 nejde. Proti očkování obecně nic nemám. Ať si každý zhodnotí rizika. Já tvrdím že kvůli maximálně 5% šanci hospitalizace nemá cenu riskovat nucené očkování a restrikce.

Proč je řidičák povinný nechápu. Leckde dlouho nebyl a taky to šlo (Belgie). Jestli to pomohlo s nehodovostí je sporné. Řidičák ještě nikoho od nehody neuchránil. Přehnaná víra ve své řidičské umění, naopak zabije hodně lidí. A dost možná to posiluje i fakt, že ten řidičák mají.
Podobně s chlastem, cigaretama a nakonec i fetem. Děti si dál hulej, chlastaj a fetujou. Jedinej kdo na tom "vydělá" je trpajzlík, ouřada a narkobaron.

CovidPas není virtuální pohroma resp. je :)
Jak jsem vysvětlil výše (nebo níže). V konečném důsledku to napáchá víc škody, nehledě na pokračující tyranii a možnost zneužití a využití.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

To je jen co by bylo kdyby. Jasně, jakoukoliv hrůzu jde vymyslet nebo zfilmovat. Ale o povinnost naočkovat se nebojím. Jak přestanou být v problémech špitály, díky útlumu masové epidemie, opadne i blbnutí s protiopatřeními a najdou se jiné starosti / radosti.

Já jen se mrvím v tom slovíčkaření, že pro donutil dnes nejsou žádné podmínky, a v blízké budoucnosti nebudou. Pak by jsme museli slovo donutil, používat i u řidičáku, prodeje alkoholu, kuřiva, .........

Prostě kdo má odpor k očkování může být v klidu, není třeba si vynalézat virtuální pohromy. Pak to ztrácí věrohodnost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Buď si na to napíšou zákon nebo se vás vůbec ptát nebudou (třeba jako v porodnici za komunistů). Nebo vám tak zkomplikují život, že vás víceméně donutí. Dobytek taky nikdo nemusí nenutit jít na porážku, prostě jim ve stáji nedaj nažrat a v koridoru nemaj kam uhnout. Ten jeden kus, co se zabejčí nakonec odstrká ten ostatní dobytek. A když ne, tak dostane přes koule...pokud mu je preventivně nevzali, právě aby se nazabejčil, vůl jeden.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Pardon, ta poslední věta byla na ty, kdo takovéhle hovadiny (pardon za vulgarismus, ale myslím že sem fakt patří) prosazují a podporují. Pokud mezi ně nepatříte, super.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

To mi popište jak vás donutí k očkování? A podáte pak trestní oznámení?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím, z čeho jste usoudil, že já to prosazuju a podporuju. Z toho, že říkám, že je to možné? Ale no tak...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Mne pobavili všichni prosazovatelé covid pasů s představou že všichni pojedou podle pravidel a nikdo nebude "podvádět" (a.k.a. obcházet nesmyslná a nekontrolovatelná pravidla). Takže je jen v pořádku, když to pobavení někomu vrátím. :-D

Jasně, technicky je to snadno řešitelné - zavedete zákon který všem hospodským, kadeřnicím, prodavačům, uvaděčům v kinech a divadlech... umožní komukoliv zkontrolovat při vstupu občanku.
Jen mne pak fakt bude zajímat:
- kdo to bude kontrolovat, že to fakt kontrolují a nepouštějí nikoho kdo nemá právo vstupu a současně jim odmítne ukázat občanku.
- jak velké procento takto "oprávněných" osob to skutečně bude vynucovat

Ale jasně, kdyby to nefungovalo, protože to "oprávněné" osoby nebudou vynucovat, vždycky můžete uzákonit a nějaké firmě zadat vytvoření ECV (Evidence Covidových Vstupů), kde budou všichni kdo někam vstupují muset být evidováni, budou muset dostat od "oprávněné" osoby potvrzení že byli zkontrolováni, a můžou v loterii vyhrát auto. Podobnost s již realizovaným systémem není náhodná.

Ještě Vám fakt není trapné prosazovat a podporovat takové salámové oklešťování svobody...?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Ale neni. Všude budou terminály. Ty vám nejen zkontrolují platnost vakcíny na rýmičku a změří análně teplotu ale rovnou vám vystaví i pokutu za nadávání. Svým nevhodným slovním projevem totiž šíříte mind virus a slečinky kvůli němu můžou omdlít studem.

Buď dobrý, občane.
(Demolition Man, hrají v hlavní roli Sylvestr Stallone, Sandra Bullock, Wesley Snipes)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Celý navrhovaný systém má jako účel donutit lidi se naočkovat, tím že jim jinak omezí práva.
Vakcína proti hojně mutujícímu Corona viru se tak bude prodávat jako na drátku leta.
Narozdíl od té např. chřipkové vakcíny, kterou si ty parch-nti nechtěj koupit.
Ta tam nakonec taky přibyde a možná i další. Nakonec i na chřipku můžete umřít. Sice to není s max 5% šancí jako u C19 ale přece nechcete zabít babičku!
Co se stane, až se budou více méně všichni přinuceni očkovat?
Když odmyslíme rizika spojená s očkováním obecně, hlavně u vakcíny, kde je výrobce nežalovatelný, tak nám ještě zbývá pár dalších rizik.
Nevyvine se z C19 superbug jako v případě bakterií rezistentních proti antibotikům, protože jsem je tak vytrénovali?
Neoslabíme si schopnost imunitního systému vytvářet protilátky bez umělé stimulace?
A nezabije nás pak nová verze běžné rýmy?
A pro paranoiky...co když někdo místo posílání raket pošle pár agentů a do vakcíny se přimíchá něco, co např. sterilizuje nepřátelskou populaci? A nemusí to být jen státní hráč. Může to být nějaká náboženská nebo ekologická sekta, která se rozhodla, že lidstvo je nebezpečnej virus.

Až se tady objeví nějaký opravdový svinstvo a parkoviště před nemocnicí bude plné plných pytlů na mrtvoly, tak si klidně gaz masku natáhnu a na předloktí si nechám vytetovat číslo. Uvaděč v kině totiž pak bude mít brokovnici a plamenomet.
Do té doby je to jen zbytečná buzerace obscedantních hysteriků, germofobů, control freaks a akcionářů výrobců a prodejců vakcín.

Nahlásit

-
6
+

To máte pravdu, je. Ale žádný zákon to dnes neumožňuje, takže to pěkně po socialisticky "zregulujeme", zaplevelíme právní řád další hňupovinou, a hospodští a kadeřnice budou mít právo Vás legitimovat.
Sorry jako, ale to je blbost jak vrata od hangáru.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Tak to jste mě pobavil. To je bohužel taky technicky velmi snadno řešitelné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Můžete mi napsat, který zákon umožňuje hospodským a kadeřnicím žádát o Váš občanský průkaz? Ať hledám jak hledám, nějak nic nemůžu najít...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

V zásadě se to dá docela dobře řešit tím, že ukážete doklad totožnosti. Není to sice stoprocentní, ale asi nejde o to, aby to bylo stoprocentní. Asi se to nevymýšlí jako obrana před teroristou, co by se chtěl na falešný covidpas dostat do plného divadla a z galerie poprskat celé hlediště.

Časové razítko je zbytečné: QR kód si načte hospodský a přesvědčí se, jestli je v databázi platných.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Covid pas a cokoliv jiného uvnitř jednotlivých států nemá smysl, protože je to naprosto nefunkční. Žádný provozovatel komerční aktivity nebude lustrovat své zákazníky, a když to dostane nařízené, bude to dělat jen formálně. Nemá cenu to řešit.

Jediné kde to bude fungovat je mezinárodní cestování. Nepustí mě do letadla bez platného Covid pasu, nepustí mě do cizí země na letišti a podobně. To že bude určitě existovat způsob, jak si obstarat falešný Covid pas je jasné. Ale to už bude o nervech toho kdo podvádí, tudíž lehce se projeví jeho podvod. Protože ten virus zde bude už napořád. Bude rozdíl když pak onemocní v Řecku, nebo ho zmáčknou úřady v Thajsku, Egyptě či US.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
46
+

Mno, aniž bych chtěl jakkoliv kritizovat možnosti, vidím jednu zásadní vadu.

Předpokládám že ten očekávaný systém má fungovat tak, že se Franta Novák (který je naočkovaný) bude prokazovat QR kódem, který bude moci být i vytištěný (tedy bez nějakého časového razítka).

V takovém případě se obávám, že v okamžiku kdy Nefranta Nenovák (který není očkovaný, nemá protilátky a nemá test) bude potřebovat nebo chtít jít do hospody, kina nebo třeba k holiči, najednou se objeví Franta Novák se svým vytištěným QR kódem a půjde tam, zatímco Nefranta Nenovák si dá pauzu z existence...

Ani bych se nedivil, kdyby se u holiče nebo v hospodě objevil Franta Novák několikrát denně, nebo i několik Frantů Nováků najednou... (Třeba proto, že QR kód Franty Nováka bude mít majitel/provozovatel daného zařízení pro návštěvníky u vchodu.)

Jestli by nebylo (jako obvykle) lepší nechat na každém, jestli do hospody půjde, a na majiteli hospody, koho si do ní pustí...
Lojza Černý (který naočkovaný není, nemá test ani protilátky) se bude

Nahlásit

-
18
+