Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Peníze jsme prožrali

9. 4. 2019
 198 143
90 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Kdysi v jedné debatě ohledně fungování EU se Babiš vysmál Machovi: "Prosím vás, vy vůbec nevíte, jak to v EU chodí. Něco se mluví a něco jiného dělá...." Na tomto příkladu je pak vidět, že my jsme v EU hodně zdomácnělá země. Babiš svá slova ohledně EU naplňuje beze zbytku přímo u nás v ČR. On si klidně dovolí to i napsat do svého spisku, a pak jednat přesně naopak. Vivat Babiš! Kluk ušatá, holt má za ušima a máslo na hlavě.

Nahlásit
-
684
+

Nejméně oblíbený příspěvek

A co je Vám vlastně do toho, komu půjčuje soukromá banka peníze? Jste jejich významným akcionářem? Ne? Pak, sorry jako.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-74
+

Diskuze

Jézusky, Vy jste mi to tedy nandal! Kampak já na Vás obyčejná ženská, ráčíte být moc chytrý... :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Nebojte, u Kádrovačky Kádrovací nějaké intelektuální sklony nikdo ani neočekává a ve fanclubu burešofuldovských estébáků vám ani chybět nebudou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Díky!!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Promiňte, mě na rádoby intelektuální plkání neužije. Přeji hodně štěstí jinde… :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Dovolím si oponovat. Například do strany tvořené výhradně zločinci, lháři, špicly, křiváky a přinejlepším jejich alibisty se hlásí (a také je volí) výhradně podobné charaktery.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Říká člověk, který nechápe, co píšu a omezuje se pouze na nepodložené hodnocení ostatních.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

Říká člověk, který nechápe, co je to logika a nahrazuje ji doneknečna omílanými sofizmaty a demagogiemi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Mýlíte se. Je to záležitost charakteru, výchovy, nesouvisí to s příslušností k té, či oné straně. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Ona je potíž právě v tom, že komouši se naučili mluvit krásným českým jazykem, aniž by to vyplňovali kanalizmy. Přesto jakékoliv slovo z úst komouše, byť sebevíc krásyplné a ducha českého umocňující, zhořkne a zplesniví ještě v půli cesty k uchu příjemce. Lež na lež, dokud je huba otevřená, toť typická komunistická mluva.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Vůbec ne. To jak napadá Ransdorfa mi připadalo docela zábavné. Ale jen do té chvíle, než začal působit jako fanatický buran. V tom okamžiku mi začal připomínat způsobem reakce právě ty kované fanatické komouše.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Chapu, ze napadani bolsevika (=siritele zlocinne ideologie) je vam proti mysli, protoze jste spolu na jedne lodi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Došla Vám argumentace, tak vytáhnete komouše. Jak slaboduché. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jasně, panikáři, manipulanti, banksteři...
Komouš si vždy musí vyčlenit nějakou skupinu coby původce světového zla, proti které se rázně zakročí....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Ratingovky dělaly svou práci zatraceně dobře" :-)

Se podívejte jaké ratingy měly ty americké banky těsně před tím, než jim ta hypotéční krize bouchla do ksichtu. :-) Samé tripl ej.

Hlavní důvod nákupů dluhopisů byla záchrana banksterů před krachem, protože jinak by všechny ty banky, co držely řecké dluhopisy šly do háje a s nimi celý finanční systém.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ten kanálník, co tam napadal Ransdorfa, to byl určitě Altman. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Fuldonomika a jeji dusledky:
https://roklen24.cz/a/SwCrN/svet-potrebuje-oslabeni-dolaru

Nahlásit

-
1
+

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/94463/vladimir-pikora-svet-je-jiny-nez-driv-komunisti-prichazeji-ze-zapadu.html

Nahlásit

-
1
+

https://www.youtube.com/watch?v=Vt7oBKTa9-M

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bureši a Juldo, PENÍZE JSTE PROŽRALI, jak stručně konstatuje nadpis článku.
Nakradli, napůjčovali si, natiskli si a pak prožrali.

Nahlásit

-
2
+

Takto inteligentní byl blahé paměti s.Ransdorf.
A také uměl mluvit jako kniha.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Proč se Babiš v politice ohání svým podnikáním, byznysplánem, že kdyby mu někdo předložil takový byznys plán a blablabla .....
Jeho byznysplán je jen pohádka, kterou žije jen díky čerpání dotací.
Toť vše. Kdo podniká, podnikal, ví, o čem je řeč.

Nahlásit

-
6
+

Pane Fuldo,
přistoupím na diskuzi jen proto, že přes vaše nejapné názory vás považuji, bůhví proč, za velmi inteligentního jedince...
1) ve chvíli, kdy státy měly v krizi 5ti %ní deficity je daleko více, než cena dluhopisů, trápila úroková míra, potažmo nákladovost jejich exponencialně narůstajícího zadlužení. To byl pravý důvod odkupu dluhopisů - srazit jejich výnos.
Nebo už si nepamatujete vyjádření ECB, že ratingové agentury podkopavají snižováním ratingu (díky kterému rostly úroky) náš socialistický blahobyt, a je potřeba založit evropskou centrální ratingovku a evropský centrální dluhopis, který nám nebude nikdo narušovat? Nevěřím že jste tak hloupý nebo slepý, že nepamatujete...
Ratingovky dělaly svou práci zatraceně dobře, a když začly krachovat banky - pilíře ekonomického růstu, začly snižovat rating, jak jinak. Ale to se klmoušům nehodilo do krámu...
Bylo by mic fajn, kdybyste uvedl, co za skupinu je " bankovní panikáři"...Spekulanti, přes jejich hanlivé chápaní, jsou jako supi - střeží přírodní rovnovahu, a jakmile je narušena, zaútočí, čímž umožňují systému maximalní rychlost napravy.
Dokud systém nenarušíte, nemáspekulant šanci - vse je v rovnováze, a šance 50:50, v takových podmínkách nelze profitovat. Jakmile ale stát hloupými zásahy vychýlí rovnováhu mimo střed, je příležitost na světě!
Když jsou banky narvané špatnými úvěry insolvenrních dlužníků a je to tak evidentní, jako v roce 2008, je to pro spekukanty naservírovaná pochoutka na zlatém podnose...
Kdyby stat plný polodebilních úředníků banky netlačil do rizika, nikdy by k tomu nedošlo.

Vy byste manipukaci úrokových sazeb (primární cíl centrálních bank) CB nevyčítal já vyčítám. Způsobily neřízenou inflaci aktiv, sloužících k uchování hodnoty, zejména nemovitostí, čímž ožebračily lid.
I snaha "zdražit" dluhopisy ve chvíli, kdy naprosto oprávněně jejich cena klesá (dlužník se dostal do úzkých a nejeden má problémy s udržitelností dluhu), není nic jiného, než pokŕivování přirozeného mechanismu trhu. K čemu je úroková míra, když nezrcadlí rizikovost?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Nedělám si srandu a neplácám tu o teorii peněz. Píšu výhradně o současné praxi peněz.

Centrální banka nakupovala státní dluhopisy primárně z toho důvodu, aby zabránila poklesu jejich cen, při jejich panických (nebo manipulativních) výprodejích ze strany jejich držitelů. Samozřejmě tím sekundárně docílila i poklesu dlouhodobých výnosů státních dluhopisů, od nichž se odvíjí dlouhodobé úrokové míry.

Administrativně ale může centrální banka ovlivňovat přímo pouze krátkodobé úrokové sazby.

Na celou situaci se tak lze podívat i z jiného úhlu. Byli to bankovní panikáři, kdo začal manipulovat s dlouhodobými sazbami a centrální banka pouze této manipulaci bránila. Za stabilitu systému je zodpovědná centrální banka, nikoli dealeři na trhu státních dluhopisů.

Panikáři, resp. manipulanti následně využili situace (kdy se na straně poptávky objevila centrální banka) k vydělání peněz tím, že pak zase naopak vyhnali ceny dluhopisů až do oblasti záporných výnosů.

Samozřejmě, že centrální banka měla také logický zájem na tom, aby v nastalé krizi nerostly úrokové sazby, resp. aby poklesly i dlouhodobé úrokové sazby. Tohle bych jí nevyčítal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

Vy si děláte srandu???
Plácáte tu o teorii peněz, a budete tvrdut, že stát nemanipuluje úrokové sazby???
A proč asi nekrytými penězi odkupoval vládní bondy??? Tím nesrazil úroky dluhopisů pod nulu??? Tím nepadly úroky hypoték navázané na 3m pribor? Pche!!
Takové bludy, a taková diskuze z toho...:-(((

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Proti přidávání důchodcům, učitelům atp. určitě nikdo z nás nic nemá. Nicméně, musí to být podloženo příjmy do rozpočtu, anebo seškrtáním jiných výdajů, jinak jde o pouhé předvolební vábení, aby se někdo mohl chlubit: "já jsem jim přidal".

Pokud je ono přidání pouze tímto samostatným výstřelem a předvolebním vábením, bez jasného slova odkud se ty peníze vezmou, pak je jasné, odkud se vezmou. Z daní všech lidí, takže se můžete těšit na rostoucí daně. A právě tady se pozná odborník na ekonomii, pokud je schopen vnímat tyto propojené nádoby.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Předchozí vlády formou tzv."kupónové privatizace" rozkradly stamiliardové majetky naší republiky a zadlužily náš stát rovněž stamiliardami, přitom papaláši si korupcí naplnili svoje nenasytná břicha. A teď, když se přidá důchodcům, studentům, učitelům, vojákům, hasičům a policistům tak, je humbuk. A investice také rostou. A přitom pouze za Babiše skončil státní rozpočet v přebytku a zadluženost klesla. Tak už se vzpamatujte Vy "odborníci."

Nahlásit

-
-32
+

Je fakt vtipné, když argumentujete vodopádem slov, mnohdy opisovaným nečitelným textem z předchozích příspěvků a v duchu hesla o stokrát opakované lži nahrazujete argumenty omíláním a útokem na oponenta.
Ještě vtipnější je, jak se od jistého momentu diskuse – obvykle když Vám dojdou argumenty, někdy ale i dříve – začnete chovat jako klučík na pískovišti a blahosklonně rozdáváte kolem sebe nálepky o osobách nechápavých Vašich pochopitelně geniálních a pochopitelných idejí. Kdybyste ovšem opravdu sám chápal dosah takového počínání, věděl byste, že to rozhodně do seriózní diskuse nepatří.
Závěr z toho je jednoduchý a už ho pár diskutujících učinilo přede mnou (asi byli chápavější než já :-)) – v takovém módu jakákoli diskuse s Vámi nemá valný smysl, je to prostě jen ztráta času.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Vaše "citace" jsou v lepším případě chytáním za slovíčka.
Přitom ale sám nerozlišujete mezi slovíčky "podstata peněz" a "základ", na němž vznikají.
A vysvětlování není zjevně metoda, který by u Vás měla úspěch.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Není to tak, jak Vy říkáte. Vy říkáte nesmysly a přehlížíte zásadní věci.
Nejde o žádné pentličky ani sofismata a není to ani komplikované.
Je to velmi primitivní a efektivní systém.
Nikdo bez patřičného povolení nemůže dělat to, co dělají banky, stejně jako nemůže nikdo bez patřičného povolení provozovat lékařskou nebo advokátní praxi. Můžete s tím nesouhlasit. Mě to přijde v pořádku.
Sežeňte investory, splňte podmínky pro založení banky a pusťte se do toho, když si myslíte, že je to tak super byznys. Pokud je určitě nebude problém ty investory sehnat. Nikdo Vám nebrání. Dejte pak vědět, jak jste uspěl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Chápu, že je toho na Vás trošku moc. :-) Ne každý to dá. :-)
Vy totiž nejste schopen ani zrekapitulovat, co jsem napsal.
Píšete tam i úplné nesmysly, které jsem nenapsal a pak se divíte, že jste se zacyklil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+
1/3