Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Křišťálová koule 2019

2. 1. 2019
 13 247
26 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Souhlasím s vámi. USA by měly rozmístit rakety i na Ruském území.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
15
+

Nejméně oblíbený příspěvek

"Zpátky do éry peršingů?
Vladimir Putin nemusí hned po půlroční výpovědní lhůtě rozmístit Novatory na východní výspě NATO. Může to ale udělat, kdykoli si zamane. "

-Pan autor ten svoj rektálny alpinizmus dotiahol do nebeských výšin.

Putin svoje rakety (podľa autora) natláča až do tesného dotyku s územím NATO . USAci svoje raketky však rozmiestňujú iba na "svojom" území , čím autor rozumie územie celého NATO.

Autor jasne dokazuje, že rozpínavý Putin ROZŠÍRIL územie Ruska až ku územiu NATO. "Hnusák Putin".

Nahlásit
-
-12
+

Diskuze

"Zaujímavé tu je, že narástol export ruských aut a strojov do štátov EÚ"

Že by jako expozice do skanzenů a zábavních parků?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Technologická zaostalost Ruska je zcela tristní. Země je existenčně závislá na exportu ropy a zemního plynu a přitom není schopná vyvinout a vyrobit technologie pro jejich těžbu a distribuci. Ani ten kosmický průmysl není nic k chlubení. Ruský malaďec se nikdy nedostal výše než pár stovek kilometrů nad ruskou step, po Měsíci se procházeli jen Američané. A vypadá to. že Elon Musk brzy se svými soukromými aktivitami tu notně zaprášenou výkladní skříň šestiny svéta brzy zdecimuje úplně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Už toho tapetování diskuse nechte, je to k ničemu.
Čína je sice největší zahraniční věřitel USA, ale z celkového dluhu ve výši 21,65 bilionu USD (10/2018) vlastní nějakých 1,14 bilionu, a ne "několik bilionů", druhé je Japonsko (1,023), třetí Brazílie, dále Irsko a UK. K tomu zjištění stačí pár kliků na Googlu.
A obsese plusy a minusy taky k ničemu nevede.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Souhlasím s vámi. USA by měly rozmístit rakety i na Ruském území.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
15
+

Pane Fraj:
"Autor článku také ví, že sociální dávky jsou placené z daní a slovo "dárek" používá v ironickém smyslu. "

- pochybujem.
Ja som dostal spústu ZÁPORNÝCH bodov za to, že som napísal :

" Dárkami nazýva to, čo si ovčania zaplatia svojimi daňami ! ! ! ! ! "

Čitatelia Finmagu NEVERIA, že dárky vlády platia ovčania v daniach !!!!! ! ! ! ! ! ! ! ! !!!! Tí mínusovači ma odhalili.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-8
+

Vy jste prostě druhý Palata. Misto, abyste přijal fakta, tak mně podsouváte, co jsem neřekl. Měl byste potrestat sám sebe deseti mínusy :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

"Ale to mi nebrání vidět zaostalost Ruska"

- vzhľadom na to, že ruskí hackeri na Putinov príkaz dokázali natlačiť za prezidenta USA svojho rezidenta Trumpa - by som nepodceňoval ruskú techniku. A potvrdila to aj USAcka CIA , aj vyšetrovací orgán.

Brusel už odhalila, že Putin presadí svojich ľudí aj do europarlamentu. Preto -citujem :

"Brusel chce ochrániť voľby do europarlamentu, navýši rozpočet a zintenzívni boj s dezinformáciami."

Nuž, a francúzske žlté vesty priamo riadi Putin cez internet. Jasne dokázané !!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

skúste aj iné zdroje, ako proBruselácke .

(Na marketingový rok 2017-2018 vzrasie export ruského obilia o ďalších 13 % a dosiahne hodnotu 31,5 milióna ton.)
Ruský prezident všetko zaklincoval informáciou, že export obilia za rok 2016 bol o 4,9 % vyšší ako export zbraní, čo sa rovnalo 17,1 mld. USD oproti 15,3 mld. USD.
Rusko teda naozaj vychádza z recesie a hlavne čoraz menej závisí na vývoze energonosičov a surovín. Za prvých osem mesiacov roku 2017 sa tento ukazovateľ zvýšil o 18,6 % na hodnotu 77 mld. USD, čo je 35 % z celého objemu ruského exportu.
Okrem útoku na svetové potravinové trhy Rusko navyšuje aj export strojárskej techniky. Exportné dodávky osobných aut a ich výbav sa za osem mesiacov 2017 zvýšili o 16,9 % do 10,8 mld. USD. Zaujímavé tu je, že narástol export ruských aut a strojov do štátov EÚ (o 15 % na hodnotu 2,1 mld. USD)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Čína vlastní hodně dolarů a US dluhopisů. Co z toho plyne? Buď vlastní bezcenný potištěný papír (nerozporuji). Nebo vlastní něco, co má nějakou tržní hodnotu (což alespoň dnes je pravdou) a těžko může mít zájem, aby to tu hodnotu ztratilo.

Rusko se již US bondů zbavilo a mohutně posiluje zlaté rezervy. To chválím a doporučuji i všem lidem, protože ČNB to za ně rozhodně neudělá - naopak Au rezerv se zbavuje. Ale reálně si tím Rusko zatím nijak nepomohlo, stále jde o zaostalo zemi schopnou exportovat jen ropu, plyn a kalašnikovy. Ale samozřejmě je možné, že proces dedolarizace bude pokračovat, ovšem juan třeba nebude mít dostatečnou důvěru, aby roli dolaru převzal a tak vzroste význam zlata. Nebudu proti.

Nedělám si iluze o USA ani o EU - jejich kritikou bych dovedl popsat vagon papíru. Ale to mi nebrání vidět zaostalost Ruska, jeho nebezpečnost, autoritářský režim, pošilhávání po obnovení sovětského impéria, pošlapávání lidských práv, likvidaci novinářů a nepohodlných osob, atd... Kritika EU je zcela oprávněná. Ale jen slaboch z toho vyvodí, že je potřeba se přimknout k druhé straně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Čemu pomůže odklad Brexitu, když EU v podstatě odmítá z některých nesmyslných požadavků ustoupit? Jen se tím bude prodlužovat nervozita a odkládat možnost dojít k řešení za pochodu, pod vlivem dopadů reality.

Trump vs Čína: zatím to vypadá, že Trump se vedle omezení deficitů snaží také zarazit posun Číny od levné kopírky k technologickému leaderovi - viz vlny ohledně ZTE a Huawei.
Je to i pochopitelné - když si člověk porovná Huawei Mate 20 Pro a nejnovější iPhony, musí dojít k tomu, že Čína již západ v moderních technologiích minimálně dohnala. Možná ještě Číňani nemají tak vychytaný software, ale to je jen otázka času. Dopad do zbrojního průmyslu je jasný, americký náskok zmizel. Možnost opírat svou sílu o totální technologickou nadřazenost je pryč.

Trump versus EU: Trump sice může zavést cla na euroauta, ale EU je v likvidaci vlastního autoprůmyslu daleko efektivnější. Nesmyslné emisní normy a zákazy vjezdu dieselů do měst způsobí, že EU (zejména Německo) nuceně zahodí leta budování image a knowhow, autem budoucnosti bude vozítko na baterky sestavené z čínských komponentů (elektromotory, baterie, ...), které Čína bude chrlit relativně levně a v obrovských objemech (podívejme se na trh se solárními panely).
https://auto.idnes.cz/nemecko-diesel-nafta-zakaz-vjezdu-dlz-/automoto.aspx?c=A181231_005620_automoto_fdv

Rakety (zkusím chvíli myslet etatisticky):
- Ano, Rusko dohodu porušuje, takže kdyby se jí USA řídily, byly by za blbce
- Ano, po Krymu se spousta sousedů (Polsko, skandinávské země, pobaltské země, Bulharsko, ...) Ruska oprávněně bojí a budou z USA poptávat rozšíření bezpečnostních záruk
- Ano, doba se změnila a mít odzbrojovací dohody jen dvoustranné (USA-Rusko), ignorovat rostoucí vojenskou a technologickou moc Číny, je hloupost


Sociální "dárky" a bujení státního sektoru: nic s tím dělat v podmínkách lido/lůzovlády nejde. Jde jen podporovat povědomí největších obětí ("plátců") o tom, že daně jsou amorální loupež, že je morální se loupeži bránit a propagovat metody vhodné k této obraně (zlato, offshore, bitcoin, anonymní decentralizovaná tržiště, služby sdílené ekonomiky, ...). Jediné řešení rakovinového bujení je nechat nádor vyhladovět a odumřít. Do té doby ale půjdeme směrem Francie:
http://ceskapozice.lidovky.cz/debata-jana-machacka-francie-potrebuje-liberalniho-reformatora-pvd-/debata-jana-machacka.aspx?c=A181213_102929_machackova-debata_lube

Nahlásit

-
6
+

Mňa vaše mínusy tešia.
Mínusy od človeka, ktorého nezaujíma podstata a logika, ale stavia na slovíčkach, sú vlastne plusy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

"alternativa "žádný brexit" je reálná alternativa a autor článu ji uvádí bez komentáře"

- takúto alternativu sa neodvážila navrhnúť ani britská premierka. Bolo by to jasné porušenie britských zákonov.

Autor sám iniciativne napísal túto alternatívu, ako DEMOKRATICKÚ IGNORÁCIU rozhodnutia voličov.
A keď bruselácky dvorný web propaguje toto osieranie voličov.

Je to moc milé, keď propagátori demokracie si utrú riť voličmi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Polemizoval jsem s vaším tvrzením: "USA vlastnia väčšinu svetových zásob jadrových bômb " Na konkrétních číslech jsem ukázal, že jste si to vymyslel. Místo, abyste uznal, že se mýlíte, tak fakta označíte za "palatovskou pravdu". Vážený pane, chováte se úplně stejně jako Palata. Ingorujete fakta a pořád melete zmatené nesmysly. Je zbytečné se s vámi o něčem bavit. Už mně nestojíte ani za ty mínusy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

A ktosi mi tu z príspevku Novak Josef | 2. 1. 2019 09:58 vymazal svojím plusom záporný bod. Fuj.

Byť na Finmagu v pluse - to vypadám ako nejaký slniečkár.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

No super. Ruské rakety na ruskom území z východnej strany hranice Ruska považujete za zhodné s USAckymi raketami na cudzom území - zo západnej strany ruskej hranice.

Klasická bruselsko-USAvácka logika.

A čo tak ruské rakety na Kube ??? To by už táto logika neplatila ???
V časoch SSSR boli USAci ochotný začať svetovú vojnu kvôli takýmto raketám. Bruselácka logika je úžasne absurdná. Fakt jej veríte ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-7
+

"US 1,800 / 6,600 (rozmístěné hlavice/celkem) Rusko 1,950 / 6,800 "

- také palatovská "pravda" .

USAci majú svoje rakety rozmiestnené na cudzom území, okolo hraníc Ruska. A Rusko ich má na SVOJOM území . Čo Palatovčíci nerozlišujú.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

+Dakujem za ten mínus. Ale vám to trvalo, skoro hodinu.

Zachvíľu nastúpia Putinovi hackeri na šichtu, a ste v prdeli. Zvládli Trumpa za prezidenta, s vašimi mínusmi to zvládnu za minutku.

Čínania nevlastnia iba USA dlhopisy, ale aj doláre - čo je vlastne dlh FED-u . A na takýchto slovných hračkách budujete svoju "pravdu".
Vy "ekonomovia" máte vždy svoju demagogickú "pravdu" .

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-5
+

"Vladimir Putin nemusí hned po půlroční výpovědní lhůtě rozmístit Novatory na východní výspě NATO. Může to ale udělat, kdykoli si zamane. "

To je holý fakt, který jste nijak nezpochybnil. Jenom se hloupě navážíte do autora. Musím dát mínus.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

alternativa "žádný brexit" je reálná alternativa a autor článu ji uvádí bez komentáře, tak nechápu proč se do něj navážíte.

Myslím, že to je jasné mínus pro vás.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Ďakujem za ten mínus. Na tomto webe to považujem za (z môjho pohľadu) pozitívne.
Keby som na tomto webe dostával príliš veľa +++ -ov , považoval by som to za prácu Putinových hackerov. Pred asi mesiacom sa mi to tu stalo, dostal som asi 150 PLUSov, a bola to jasne práca putinových hackerov , však Finmag nemá toľko čitateľov!!!

Ale autora by som nepreceňoval. On síce - čiste technicky - určite vie, že "dárky od vlády" sú platené z daní ovčanov , ale v celkovom kontexte a v duchu jeho článku je jasné, že vládu (z výnimkou Babišovej ! ! !!!! ) považuje za JASNÉ POZITÍVUM pre ovčanov. Ja - ako nepriateľ všetkých vlád - to cítim na sto honov.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-7
+

- Čína vlastní niekoľko BILIONOV dolárov štátneho dlhu USA

to trochu kecáte, 1,13 není několik

- USA vlastnia väčšinu svetových zásob jadrových bômb

opět kecáte

US 1,800 / 6,600 (rozmístěné hlavice/celkem) Rusko 1,950 / 6,800

Takže zase mínus :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Prostě jsem neodolal a dal jsem vám mínus :-)

Autor článku také ví, že sociální dávky jsou placené z daní a slovo "dárek" používá v ironickém smyslu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

"Ve hře jsou čtyři možnosti: Odchod Británie s dohodou, bez dohody, odklad brexitu, anebo žádný brexit. "

- ta alternatíva " žádný brexit " je doslova NÁDHERÁ. Autor s ňou neskryte ukazuje svoj postoj k referendu - k najvyššiemu nástroju vlády ovčanov v demokracii. Podľa autora je REFERENDUM iba nezáväzná ZÁBAVKA pre ovčanov, ktorú vláda poskytne na zabavenie sa svojim poddaným. A vlastne je jedno, ako táto zábavka ovčanov dopadne.
Autor dnes exceloval vo svojom článku.
Mínusovači - do práce!

Nahlásit

-
-8
+

"Zpátky do éry peršingů?
Vladimir Putin nemusí hned po půlroční výpovědní lhůtě rozmístit Novatory na východní výspě NATO. Může to ale udělat, kdykoli si zamane. "

-Pan autor ten svoj rektálny alpinizmus dotiahol do nebeských výšin.

Putin svoje rakety (podľa autora) natláča až do tesného dotyku s územím NATO . USAci svoje raketky však rozmiestňujú iba na "svojom" území , čím autor rozumie územie celého NATO.

Autor jasne dokazuje, že rozpínavý Putin ROZŠÍRIL územie Ruska až ku územiu NATO. "Hnusák Putin".

Nahlásit

-
-12
+

" Babišův a Hamáčkův dárkový koš
... dotované jízdné pro studenty a vyšší platy. ....placená nemocenská od prvního dne. .... vyšší rodičovský příspěvek, vyšší mateřská, zálohované výživné… ... nižší DPH na točené pivo i obědy pro školáky zdarma.

Dočkáme se všech sociálních dárků? "

- pan "ekonom" používa klasickú orwelovskú terminologiu : "Dočkáme se všech sociálních dárků? "

Dárkami nazýva to, čo si ovčania zaplatia svojimi daňami ! ! ! ! ! Čo si niekoľkonásobne PREplatia.

Pan propagandista má v jednom výhodu - ovčania takejto trápnej propagande ochotne veria. Je príjemnejšie veriť sladučkým lžiam, ako veriť trpkej pravde.

Mínusovači - budíček!

Nahlásit

-
-10
+

"Trump vs. Čína"
- Pan autor sa správa ako typický mainstreamový "ekonom" . Na svoje predpovede používa krišťálovú guľu, a dôsledne sa vyhýba exaktným FAKTOM , ako napr. :

- Čína vlastní niekoľko BILIONOV dolárov štátneho dlhu USA
- USA vlastnia väčšinu svetových zásob jadrových bômb
- Čína vyrába najväčší balík svetovej produkcie REÁLNEHO TOVARU.
- USA vyrába najväčší balík svetovej produkcie imaginárneho HDP.

A ako perlička na torte : USA používajú pri predaji svojich výrobkov ako obchodnú reklamu ZASTRAŠOVANIE svojich obchodných partnerov - viď predaj svojho plynu , vss. stavba severného prúdu plynovodu z Ruska do Nemecka.

Nahlásit

-
1
+