Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Střední třída v ulicích. Kapitalistická revolta ve Francii

3. 12. 2018
 29 725
32 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Taky je otázka, z čeho tam ten smog je. Nějak se mi nechce věřit, že z moderních Euro6 benzínových motorů.

Navíc je docela rozdíl, zda je cílem odstranit JEDOVATÉ plyny a mikročástice (tedy NE CO2) z ovzduší měst, nebo bojovat proti počasí, proti cyklickému konci malé doby ledové. To první dává smysl, to druhé ne. Z několika důvodů:

- Do mého města nejde jedovatý smrad z cizích měst (nebo jen zcela minimálně). Proto má smysl omezovat ten jedovatý smrad v mém městě - protože to pocítím na svém zdraví. Kdežto omezovat CO2 lokálně nic moc lokálně neovlivňuje. Čistě teoreticky to ovlivňuje tu celoplanetární obecní pastvinu, ale i tak to je marginální, protože omezení mého CO2 ochotně vykompenzuje někdo jiný někde jinde.

- Oteplení o stupeň či 2 (i kdyby k němu došlo a i kdyby to bylo emisema a ne slunečním cyklem) mi vůbec nevadí. Naopak.

- Nikdo nevyčísluje pozitiva oteplení (Aljaška, Kanada, Sibiř se stanou využitelnou krajinou pro zemědělství, průmysl, život), ani se nezamýšlí nad tím, že již mnohokrát v historii bylo tepleji a ničemu to moc nevadilo.

- Naopak s chutí každý problém připisujeme na vrub oteplování, i když to s ním nesouvisí. Mnoho rozvojových zemí si zničilo ekosystém. Postavili přehrady, vykáceli lesy - a pak se diví suchu. Za 80 let zpětinásobili svou populaci a pak se diví, že nemají dost potravin (a vody). Atd... Ale v TV ukážou nebohého třeťozemce, děťátko s nadmutým bříškem a obviní bílého muže a jeho CO2.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
145
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Ja Francúzom nerozumiem a ani ma to zvlášť nezaujíma, ale zdá sa, že proti zvýšenému odvodu do štátnej kasy protestujú mnohí z tých, ktorí doteraz poberajú dotácie zo štátnej kasy. Zdá sa, že dotácie sú ich hlavným príjmom a iné príjmy zvlášť nevytvárajú. Mne sa to vidí čudné a podozrivé.

Nahlásit
-
-7
+

Diskuze

Macron má pravdu. Auta jsou jen pro elity, novou šlechtu. Lůza ať jezdí na kole, oslu nebo volském potahu. Nemůžou bojovat proti pokroku, neekologičtí Neoluddité nemůžou zvítězit.

Nahlásit

-
16
+

Tak schválně, jak se k tomuhle nepořádku postaví hlasití odsuzovatelé nepořádku způsobeného před pár lety imigranty na předměstích.

Já osobně francouzům v tomhle agresivním provozování politiky fandím. Hodnota funkční státní správy je větší, než pár zapálených aut.

Nahlásit

-
1
+
2/2