Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zeman 2.0

29. 1. 2018
 6 187
15 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Víte ona se špatně dělá kampaň když musíte před voliči skrývat svoje skutečné názory (uprchlíci, euro a tvrdé jádro EU). Pak vám nezbývá než opakovat:"Jsem slušný. Nevím. Poradím se s odborníky. Budu lidi spojovat ..."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
25
+

Diskuze

Zajímavé, že tyhle chytré hlavy neudrží v paměti Zemanovo vystoupení z roku 2014, kdy konstatoal, že byl osobně přítomen, když při podepsováni smluv o privatiaci uhlí Babiš nedodržel slovo, a kdo lže, ten krade. A že jeho skutky snad brzy prošetří policie. No jo, ale když je třeba podpořit, tak to nevadí, že je podpora od zločince...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Je to můj názor. V nějaké pořadu nějaký analytik tvrdil, že 70% voličů Zemana volili Zemana právě proto, že se nevymezuje proti Babišovi. Jestli je to ve skutečnosti 40% nebo 90% nejspíš nikdo neprokáže, nicméně jsem přesvědčen, že to mohlo mít značný vliv právě u těch, kteří by jinak Zemana nevolili.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Znám více Zemanových, než Drahošových voličů, a rozhodně bych neřekl, že lidé volili Zemana proto, že tvoří nějaký "tandem" s Babišem (neznám nikoho, kdo by to tak měl - říkal) - důvodů může být (a jistě je) mnoho, v podstatě téměř až nekonečně, když půjdeme do detailu, a je docela komické, jak se zas lidé snaží v náhodnosti hledat struktury (důvody proč), jako vždy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Lidi zvolili Zemana právě proto, že tvoří tandem s Babišem. Na trestní stíhání Babiše i na Zemanovo neplnění předvolebních slibů v této situaci z vysoka kašlou. Většina lidí hraje ve volbách na jediný cíl, aby Babiš dostal opět reálnou příležitost předvést, jak dokáže dát tuhle zemi do pořádku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Vždyť je to prosté. V parlamentní volbách voliči vystavili účet tradičním politickým stranám, které dopadli jednoduše katastrofálně, když některé při sledování průběžných výsledků trnuly, jestli se vůbec dostanou do parlamentu, to vše přes opravdu brutální antibabišovskou masírku na všech frontách.

Během parlamentních voleb a po nich byl prakticky jediný, kdo se neštítil Babiše právě Zeman. V prezidentských volbách se celý ten scénář jen zase zopakoval, protože jediný vážný kandidát, který nevystupoval explicitně antibabišovsky byl Zeman. A tak Zeman především díky pokračující antibabišovské medii hysterii vyhrál. Závěr je jednoduchý. Antibabišovská politika je spolehlivým způsobem, jak v této zemi prohrávat volby. :-)

Pokud budou tradiční strany a SPD budou pokračovat v nesmiřitelném antibabišismu jsou zde 2 scenáře.

Zeman abolicí zastaví stíhání Babiše a formálně tak "odpadne" překážka k podpoře vlády. V realitě by se ale strhla na Babiše ještě větší štvanice. Tahle varianta tedy nepředstavuje reálné řešení, protože by situaci nijak neodblokovala. Tuhle variantu navíc Zeman s posměchem v ČT odmítl.

Nebo budou předčasné volby. Tuto variantu Zeman taky kategoricky odmítl a v poslanecké sněmovně nejspíš nebude dost příznivců téhle varianty.

Výsledkem bude menšinová Babišova vláda bez důvěry. Pokud bude dělat populární a rozumnou politiku, nikomu nebude moc vadit ten detail, že půjde o vládu bez důvěry. Lidé začnou vnímat vyslovení důvěry vládě jako zbytečný formalismus, bez něhož to jde taky. A možná mnohem lépe, než když se koaliční strany na sebe vzájemně vymlouvají, že jim ten druhý nedovolil činit ty správné věci. Jediné na čem se tradiční strany asi vždy dobře shodly, byl způsob jakým společně vyrabují tuto zemi.

Nahlásit

-
1
+

Obávám se toho, že pan Jégl se mýlí a teprve teď se ukáže, jak zajedno Zeman s Babišem jsou. Jedna věc jsou jejich sliby a druhá věc je to, co skutečně dělají. A že tyto věci se nechtějí nějak překrývat, to jenom dokresluje jejich styl pohrdání obyčejným českým človíčkem. Oba jsou siloví pragmatici, takže pokud to bude pro oba dostatečně výhodné, potáhnou za jeden provaz a bude to mazec.

Já jen nechápu, že po tolika letech v politice Zemanovi lidi žerou jeho sliby. Stačilo by vystavit účet za oněch pět let jako prezidenta. Moc se o tom nehovořilo ani nepsalo, co sliboval, a co z toho splnil. A lidem je to jedno a opět dají na nějaké "sliby chyby" u posledních debat kandidátů. Za prvé slibuje něco, co není v jeho kompetenci splnit (imigranti). To je mimochodem čirý populizmus, špinavá lživá taktika. Za druhé slibuje něco, co splnit nechce (že se bude krotit). Pro mne naprosto nevolitelná osoba z jednoduchého důvodu: nedůvěryhodnost čehokoliv, co řekne.

Nahlásit

-
1
+

Navíc je to velice hloupý systém, protože jedna z reakcí na smazaný příspěvek pořád zůstává jako Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy:))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

A pan cenzor se už vyhajal a smazal příspěvek pana Rubáše, i když byl tento tentokrát docela k tématu. Je to jak ve IV. cenové.

Nahlásit

-
2
+

Loutkovodiči sdělili dunícímu sudu Drahošovi jeho názory ráno před debatou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Právě proto.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Víte ona se špatně dělá kampaň když musíte před voliči skrývat svoje skutečné názory (uprchlíci, euro a tvrdé jádro EU). Pak vám nezbývá než opakovat:"Jsem slušný. Nevím. Poradím se s odborníky. Budu lidi spojovat ..."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
25
+

Kde je dnes náš pan cenzor? Asi vyspává volební porážku?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Objektivní a na Finmagu? To je asi vtip.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Teda, moc páně Hatlapatlovi tato jeho prognóza nevyšla:

"Michal Hatlapatka | 12. 1. 2018 02:18

Zeman už prohrál (A tohle sebemrskačství je odporný.)

Před 5 lety tu MK psal článek, proč by i libertariáni měli volit Karla Schwarzenberga. Letos ne, proč? Protože mezi rozumnými lidmi, napravo i nalevo, už nikdo Miloše Zemana nebere vážně. To je velký rozdíl oproti Václavu Klausovi (nebo třeba i Andreji Babišovi). Vzpomínáte si ještě s čím šel Miloš Zeman do minulých voleb? EU federalismus, euro, velký projekty (jako kanál Dunaj-Ondra-Labe), velký myšlenky. Kde to všechno skončilo? Zbyl mu negativismus a nenávist, parta chlápků, který musí být i jemu samotnýmu odporný. Dají se s tím vyhrát volby? Možná, byť kurzy sázkových kanceláří se v posledních dnech mění v Milošův neprospěch. Každej kdo někdy stoupal po karierním žebříčku se někdy dostal do pozice, na kterou už neměl a uřízl si na ni ostudu. Chraň mě bože, abych někdy skončil tak strašně jako Miloš Zeman a nech mne raděj dožít s knížkama v chalupě na Vysočině. "

Nahlásit

-
2
+

Děkuji pane Jégle. Je velkým potěšení možnost přečíst si v dnešních dnech článek objektivního novináře.

Nahlásit

-
2
+