Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Volný pohyb pracovních sil Západ Unie nechce. Jeho škoda

31. 10. 2017
 8 212
57 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Škoda, že vysoké daně jsou dneska považovány za normální, zatímco nízké daně jsou překrouceny a negativně vnímaný termín "daňový ráj" a lidé, kteří si nechtějí nechat ukrást svoje peníze jsou "vychcánkové".

Zajímalo by mě, jaké zdanění by přimělo některé zde diskutující přesunout se do daňového ráje. 70 % to není, tak třeba 90 %? 99 % 100 %?
A proč by stát nemohl rovnou brát 110 %?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
28
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Státní konkurence je koncepční nesmysl. Následky jsou například o to vyšší daně v normálních zemích, pokud vychcánkové daní v daňových rájích.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-13
+

Diskuze

Napište mi sem odkaz na jediný můj příspěvek, kde píšu, že korporace by měli platit vysoké daně, nebo že prosazuji zvýšení jakýchkoli daní. :-)
Si mě s někým asi pletete.

Na druhé straně jsem odpůrcem daňových rájů. Z tohoto mě můžete osočovat s úplným klidem. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Přesně. Pak že neexistují daňová pekla:
http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomika/francie-zvysi-dane-nejvetsim-korporacim-zalepi-tak-vypadek-v-prijmech-do-rozpoctu-1339341

Firmy začnou utíkat ještě víc, než dnes a tak to fuldosocan Macron začne "řešit" tím, že přes Brusel bude tlačit sjednocení daní v EU.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

No, pokud tam mají zákaz stěhování firem (nevím zda ano nebo ne), asi tam brzo budou muset mít i zákaz zavírání firem, propouštění zaměstnanců, atd. No a to už jsme zase v Atlasově vzpouře...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

:-)

Možná zakážou i střídání ročních období :-)

Ostatně pokud si to získá "podporu napříč politickým spektrem", tak proč ne :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

A nemají tam už náhodou zákaz stěhování firem? Teda těch co nejdou přestěhovat jenom přesunutím kanceláře.
A mimo téma - na důchody bude, zdroje jsou - https://www.novinky.cz/ekonomika/453733-cesko-patri-mezi-tri-zeme-sveta-ktere-nejrychleji-tisknou-penize.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Ale bude remcat něco o nekalé daňové konkurenci, když se mu ty firmy z daňového pekla začnou stěhovat do Polska.
A Julda k tomu bude souhlasně mručet do svých marxistických vousů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Macron zvýšil daně velkým firmám, ty s obratem přes 3 mld eur zaplatí daň 43%. Tak už je to tu - tohle je v podstatě počátek zestátnění - Francie už je vážně v posledním tažení...

Nahlásit

-
2
+

chápu že nerozumíte souvislostem protože vy jste se těžko mohl narodit, vy jste se musel vyskytnout takže vám asi nedochází základní souvislosti ale zkuste google - děti totiž mají rodiče a ty rodiče se o ty děti starají a zároveň se starají o sebe

ještě pro blbce protože vám to asi jinak nestačí - rodiče mají dítě a starají se o něj, tzn. podmínka postarat se o dítě je splněna - rodiči je o dítě postaráno a nikde jsem ani nezavadil o to že by k tomu bylo nějak potřeba ten váš fuldobolševistán...

pořád nechápete předpokládám?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Daň = platba podle výše příjmu (vynucená)
Pojištění = platba podle míry rizika a požadovaného rozsahu/výše plnění (dobrovolná)

"O hodně vyšší tržní částky" vy komiku. Asi jako platí o hodně vyšší tržní částky za cokoli co poskytuje trh, ve srovnání s tím, co platil za socialismu za státem poskytovaný "ekvivalent" (zejména vzhledem k výši mezd to vynikne). Zkuste si spočítat, jakou penzi by měl prodavač v Lidlu (natož někdo, kdo dával ve škole pozor), kdyby místo plateb soc"poj" ze superhrubé ty peníze investoval - např. do ETF burzovního indexu. Navíc v takovém případě by byl pánem těch svých peněz. Mohl by je realokovat podle vývoje situace (a ne jen trpně přihlížet např. státnímu bankrotu). Mohl by si z části z nich zaplatit operaci, kterou zrovna ten váš úžasný socialistický zdravotní systém nehradí. Mohly by to po něm zdědit děti, manželka, sourozenci.

Každý jedinec má přirozené právo disponovat vlastním tělem a majetkem. Uzavírat smlouvy dle svého uvážení. Tedy i zajistit se na penzi podle sebe. Kdo mu v tom brání, je agresor a zasluhuje si to, co každý agresor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

O dítě se postarají rodiče. Dobrovolně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Absurdní kravina je, že by se každý jednotlivec měl vždy zásadně postarat sám o sebe na své vlastní náklady. A absurditu tohoto tvrzení pan Březina jasně ilustroval právě na případu dítěte, které se o sebe postarat jednoduše nemůže.

Váš zatemněný mozek není schopen vnímat ani tyto elementární jednoduchosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-5
+

Ovšem pro většinu lidí to tak není - ten rozdíl je 150 tis. v bordelistánu, kde to může taky podle nálady ouřady být 300 tis. nebo 250 tis. ve fungující byrokracii (kdyby někde byla), ovšem za ten rozdíl si nenajmete nikoho, protože na to nebudete mít...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hlavně kdyby ty státní zdravotní a penzijní systémy byly opravdu tak super, tak by se do nich lidé hrnuli sami a dobrovolně, nemusel by je k tomu stát nutit svým represivním aparátem.

Pokud jim silou brání odejít ke konkurenci, tak je to důkaz, že je to asi takový ráj, jakým byl socialismus - ten se musel obehnat plotem, aby z "ráje" lidi neutekli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

S tou krádeží jsem se spletl. Správná definice pro to, když mi někdo sebere pod pohrůžkou násilí můj majetek je loupež.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Když je někdo psychopat tak s ním také nemá cenu diskutovat ale o tom vy nemůžete nic vědět protože s tím se potýkají lidé kteří vás potkají, ne vy...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Jakože ty bláboly že každé dítě má rodiče a vy a pan Březina plácáte kraviny o tom jak dítě nic nevyrábí a nesměňuje?
Strčte si ty vaše psychožvásty někam :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Když zaplatím pojišťovně, tak ta moje peníze a peníze dalších lidí investuje a snaží se zvýšit jejich hodnotu. Z toho platí svoje zaměstnance, na které tak musí vydělat a musí jí zbýt tolik, aby dle pravděpodobnosti jednou za čas vyplatila klientům vysokou částku v případě pojistného plnění.

Stát moje "pojištění" vezme a vyplatí z něj důchody současným důchodcům a ještě si na ně půjčí jinde. To má mnohem blíž k letadlu čili Ponziho schématu než k pojištění. Na rozdíl od běžného letadla do tohoto musíme přispívat pod hrozbou vězení.
Ale to už se tu vysvětlovalo hodněkrát...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Jo, když někdo není schopen rozlišovat daně a krádež, to pak diskuze ztrácí smysl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

Ten článek na finwebu je totální blábol. A ty "ropné futures obchodované v juanoch a kryté zlatom", to je zlatý hřeb všech těch blábolů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

Já teda nevim, jsem jen duše prostá a nadto rozumu mdlého, ale nebyl náhodou volný pohyb osob, volný trh práce a volný obchod takovou tou svatou trojicí, na který se celá ta slavná Únie zakládala?
Protože jestli jo, tak si právě řeže na tý svý trojnožce nohu a prastrejda švec říkal, že to pak moc nedrží.

Nahlásit

-
9
+

Možná takoví lidé jsou. Ale až tak moc na to nevěřím.
Pokud ze svého osobního příjmu budu platit na daních 800 tisíc v "kulturní západní zemi, kde se úředníci nechovají jako šmejdi", nebo "v nekulturní východní zemi s arogantními úředníky" jen 400tis/rok, tak si raději vyberu to druhé a na nepřehlednou jungli předpisů a na arogantní úředníky si za 50tis najmu účetního a daňového poradce. Stále to bude o 350k výhodnější.

"Milý a vstřícný" daňový úředník by mne dost iritoval. Asi jako za totáče milý a vstřícný úředník, který by mi příjemným tónem vysvětloval, že mi nemůže vydat pas a výjezdní doložku. To raději přiznaný arogantní hajzl, který se mi naférovky vysměje, že mne prostě strana ven pustit nechce. Nechávat se znásilnit či okrást s úsměvem mi nějak nejde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Toto vyustí ne v konec hegemonie dolaru, ale v konec hegemonie národních dluhem "krytých" frakčních "peněz". Jakmile se proces dedolarizace totiž rozjede, nebude ho mít nikdo pod kontrolou, hlavní vliv budou mít spontánní tržní síly:

http://finweb.hnonline.sk/komentare-a-analyzy/1053938-ronald-izip-kedy-skonci-dolarova-hegemonia-komentar-dna

A nikdo nebude ochoten svou ekonomickou existenci zakládat na nějakém (cizím) potištěném papírku, který je zatížen nesplatitelnými státními dluhy a hlavně nerealistickými závazky do budoucna (ze sociálního a zdravotního systému). Proč by na sebe tíhu těchto závazku někdo byl ochoten brát (tím že bude akceptovat měnu daného státu)?


Fuldistická chiméra o tom, že se státy dohodnou a budou si přerozdělovat výpalné vybrané od svých oveček, je zcela mimo. Naopak různé státy se budou snažit různým způsobem profitovat z měnící se situace:

https://roklen24.cz/a/pSLgW/svycarsko-ma-nove-tajemstvi-jake-kryptomeny

Těžko USA a EU budou přesvědčovat Rusy, aby s nimi táhli za jeden provaz:
http://archiv.ihned.cz/c1-65930280-moskva-se-rozhodla-zdanit-tezare-bitcoinu-to-se-vsak-zatim-nikomu-na-svete-nepovedlo

Naopak Rusko, Čína, Irán a mnoho dalších zemí bude podporovat kryptoekonomiku - jak jako "diverzní ekonomickou zbraň" proti vládám Západu, tak jako ochranu před hrozbami Západu (sankce, odpojení od SWIFT - s bitcoinem se tomu budou jen smát). Naopak je pravděpodobné, že Rusko a Irán budou diverzifikovat svůj export ropy a plynu tím, že přímo u vrtů postaví plynové elektrárny, elektřinu použijí pro těžbu kryptoměn a zbytkovým teplem budou vytápět domy, továrny a skleníky. A to proto, že export ropy a plynu je nákladný (budování a údržba produktovodů), riskantní (geopolitická rizika, útoky teroristů na produktovody, nestabilita v tranzitních zemích) a zablokovatelný sankcemi. Exportu bitcoinů se nic z toho netýká.

Uvidíme zda zbožná přání místních bolševíčků budou mít sílu zastavit pokrok:
https://roklen24.cz/a/p7t2U/co-se-deje-ve-svete-derivatu-burza-predstavi-futures-bitcoinu

Nahlásit

-
6
+

Pokud bych byl placen ukradenými penězi, tak mě výše daní až tak zajímat nebude, ale vzhledem k tomu, že za každou korunu, kterou dostanu od zaměstnavatele musím pro něj vytvořit jasně definovanou zdanitelnou hodnotu, tak jakákoliv daň odebraná z moji mzdy státem proti mé vůli je vysoká. Krádež pro mě zůstane krádeží a absolutní a relativní zdanění jsou hrátky socialistů se slovíčky. Je to jako když přijdete nahlásit krádež peněženky s tisícovkou na policii, a tam vám řeknou, že máte být rád, protože v rámci EU je to relativně nízká částka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Vnímání absolutní výše zdanění je subjektivní a individuální záležitost. Mě přijdou současné daně a odvody přiměřené tomu, jaké stát poskytuje služby, zdravotní péči a důchody.

Vy jste si porovnal, jak vysoké daně se platí v jiných vyspělých zemích? Kdyby ano, pak byste věděl, že naše daně jsou v tomto srovnání relativně nízké.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

Nesmysl. Zdravotní pojištění Vám (a Vašim potomkům a následně Vám v důchodu) zajišťuje téměř bezplatnou zdravotní péči a sociální pojištění Vám zajišťuje nárok na starobní důchod (resp. zajišťuje důchod Vašich rodičů a prarodičů). To nejsou daně. Kdybyste neplatil tyto odvody, platil byste pojišťovnám, rodičům a spořil na vlastní důchod zhruba obdobnou částku. Pravděpodobně však o hodně vyšší tržní částky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-5
+

Nevěřím, že jste tak hloupý, že ignorujete penzijní a sociální daň.
To rozhodně totiž není POJIŠTĚNÍ, ale DAŇ.
A hned jsme na 50% - tedy POLOVINA. Polovinu mé mzdy mi berňák bere přímo, dalších ~20% v DPH, a jsme hned na 60%.

To nazýváte NÍZKÉ DANĚ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Nevím jestli úmysl, nebo prosté nepochopení psaného textu, ale zcela určitě jsem se neptal na význam slova relativní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

15 let? Optimisto.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Vaší chimérou je to, že státy si nějak mezi sebou budou přerozdělovat lup sebraný svým nevolníkům podle toho, kde toho nevolníka déle indoktrinovali ve státně-monopolním vzdělávacím systému.

Moje realita je to, že těm vašim daním se každý vyhýbá, jen jak to jde. A také to, že váš ponzipenzijní systém spěje ke kolapsu a kdo má v hlavě mozek, se na stáří připravuje po svém.

Za 15 let si povíme, zda se naplnila vaše chiméra, nebo moje realita.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Ostatní nepokryli vůbec nic. Ty jejich bláboly nemohou onen zcela jasný argument nijak vyvrátit ani zpochybnit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-5
+
1/2