Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Jak učit ekonomii

7. 4. 2017
 17 502
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Co dělá Švihlíková mezi ekonomy?

Nahlásit
-
4
+

Diskuze

Obávám se, že to co si paní Švihlíková představuje pod pluralitou názorů, bych spíš popsal: "plácám co se mi líbí a když mě to někdo zkritizuje, tak je to nedemokratický omezenec" :-(

Nahlásit

-
2
+

No, v tomhle budu trochu nesouhlasit s panem Borovičkou, a zřejmě implicitně i s vámi. Proč by zástupci zaměstnavatelů nemohli říci: my potřebujeme ekonomy takové a makové? (To neznamená, že jim je příslušné fakulty musí v požadované podobě dodat, je to ale dobré vědět, protože v akademické sféře skončí naprostá menšina z absolventů ekonomických vš.) Proč by zástupkyně okrajových ekonomických směrů (Johanisová a Švihlíková) nemohly sdělit, jak si výuku ekonomie představují? Proč by totéž nemohli říci pop-ekonom a ideologický ekonom? Zřejmě měl mezi těmi experty zaznít taky hlas mainstreamových akademických ekonomů, to je na druhé straně pravda.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Mezi jakými ekonomy? Co se zlehka dívám na Google Scholar, nepředpokládám, že by za hranicemi ČR znali kohokoli z výše uvedených, snad vyjma Naďi Johanisové.

"Jaka je tedy hodnota jejich kritiky? Asi stejna jako kdybych kritizoval japonstinu, i kdyz ji sam nerozumim." glosuje tento článek kdosi na FB Jaroslava Borovičky (NYU).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co dělá Švihlíková mezi ekonomy?

Nahlásit

-
4
+