Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Skutečný půst: 40 dnů mimibazarové sodomy

20. 3. 2015
 20 208
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

.... Za těch čtyřicet dnů se naučíte lépe rozlišovat mezi tím, co vás zabije doopravdy a co jen společensky ... tak tohle bych tesal do kamene

Nahlásit
-
1
+

Diskuze

Chapem co chcete povedat, aj ked to beriem trosku inac... zlozenie potravin citam vzdy (vnimam to ako prostriedok ako sa nechat oklamat co najmenej - vid. napr. mandlove mlieko s obsahom mandli 2%, sunka s obsahom "masa" <90%, potraviny "vylepsene" cukrom a stuzenym tukom, atd..).

Teda nevidim nic zle na tom ak sa clovek snazi jest skor tie kvalitne potraviny. Problem vsak vidim v tom ak do stravovania vstupi ideologia, ktora pod dojmom odbornosti hovori co je zdrave a nezdrave, a ludia sa pod vplyvom tejto ideologie zdruzuju do skupin, a tesi ich pocit ze patria k tym "spravnym" s cielom vymedzit sa proti ostatnym "menejcennym".

Ziarivy priklad je napr. (aj ked nie vzdy) bio-trend, vegetarianstvo, veganstvo, vitarianstvo (raw food), frutarianstvo, atd...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslim, ze jde spis o posedlost zdravim - nakupovat jen ve Sklizenu, travit volny cas ucelne, pohybem a pokud mozno se u toho jeste socializovat, ohrnovat nos nad Kauflandem, cist slozeni potravin vzdy a vsude, nevzit smazak do pusy. Fitter, happier, more productive. Je v poradku chtit jist zdrave, pokud vas ale stresuje, ze jste snedl "necistou" potravinu, tak to myslim skodi vic, nez ten smazak. PS Mleko nepiju.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Kasparek asi uz nema o com pisat:). Zvycajne citam rad jeho clanky, ale toto uz je privela..

Nasi predkovia ak chceli napriklad pit mlieko, jednoducho podojili svoju travou krmenu kravu.

Ak chcem taketo mlieko dnes, a vyhybam sa pitiu odstredeneho a nasledne znovu zlozeneho (podla smernic ktore upravuju co minimalne musi napoj obsahovat aby ho este bolo mozne nazvat mliekom) "mlieka" nadojeneho z krav krmenych castokrat pomletymi zvyskami prislusnic vlastneho druhu, spravam sa sebestredne a udrzujem svoj konzumny zivotny styl?

Chapem to spravne?

Nahlásit

-
0
+

Tak v rámci osvobozování od těla ještě navrhuju nepodívat se 40 dnů do zrcadla, zamčít make-up a spol. na 3 západy, nepřemýšlet, jestli jsem dneska ušla 10 000 kroků, jít si sednout do kuřáckého a místo jógy 6hodinový maraton u komplu. Amen.

Nahlásit

-
0
+

.... Za těch čtyřicet dnů se naučíte lépe rozlišovat mezi tím, co vás zabije doopravdy a co jen společensky ... tak tohle bych tesal do kamene

Nahlásit

-
1
+

to je vyzva :D az na to prosly jidlo, to nedam :)

Nahlásit

-
0
+