Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Jak si má Česká pošta vydělávat na živobytí?

26. 9. 2014
 21 461
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Co znamená doručovat ze zákona? Že úřad X chce poslat obálku občanovi Y?
Podle mne jednak těch obálek posílají násobně více, než je skutečně potřeba a jednak na to zkrátka není potřeba monopol - stačí vyhlásit soutěž na to, kdo to bude doručovat.
Je jasné, že politici i představitelé Pošty najdou 1000 důvodů, proč to nejde - ale stejné důvody měl vždy každý, komu hrozila ztráta privilegií.

Buď to někdo vysoutěží za paušál, nebo by se teoreticky mohlo stát, že doručení dopisu po Praze bude stát méně, než doručení dopisu z Ostravy na opuštěnou samotu na Šumavě. Ale na tom není nic nepřirozeného, jet tu trasu taxíkem také vyjde dráž a že meziměstské a mezinárodní hovory jsou dražší, než ty lokální, to také chápeme. Bydlet v Praze má své výhody i nevýhody. Stejně tak má i nevýhody život v horách (sice čistší vzduch a ticho, ale zase holt na poštu či k McDonaldovi to je o něco dál a přivézt mi zásilku stojí více).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To právě není tak jednoduché, když je třeba doručovat kupu věcí ze zákona. Neříkám, že to nejde řešit, ale není to tak snadné, jak to může vypadat...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

offtopic (ani to nemusíte zveřejňovat :): je nějak ošetřeno to, aby nikdo nemohl dát v hodnocení víc plusek / mínusek než jedno? řekl bych, že se mi právě podařilo panu Michlovi těch plusek naklikat asi deset...

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím s Michlem. Zprivatizovat. A dodávám: deregulovat, zbavit všech výsad i povinností, zcela zrovnoprávnit s (i potencionální) konkurencí.

Nahlásit

-
0
+