Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tomáš Prouza: Stát léta ignoroval důležité věci. Teď máme nůž na krku!

28. 6. 2014
 11 281
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kdyby veš uměla psát, napsala by článek o tom, jak jsou vši svým hostitelům užitečné. Bylo by to zapálené, nadšené, svým způsobem upřímné...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ty bláho, tak to je slušná dada.
Hodně mě zaujal ten moment, že 20% volební účast je vlastně důsledkem toho, že je vše v pořádku. Když vláda nic neukradne (respektive, když to nebude medializováno) a když se spočítá solidní růst HDP, volební účast klesne na nulu, a to bude vrchol demokratického socialismu.

Nahlásit

-
0
+

No a my se zamysleme, jestli se stejně jako tehdy necháme těmito lidmi hnát "kupředu" jako stádo ovcí - a v důsledku toho my a naše děti strávíme XX ztracených let budováním utopického koncentráku završeného spektakulárním bankrotem. Rozmysleme si, zda chceme dál přihlížet devastaci institutu rodiny, zničení přirozených sociálních vazeb, dobrovolné solidarity, mezigenerační soudržnosti, rezignaci či odchodu skutečných elit, atd...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nesouhlasím, na finmagu je třeba mapovat i myšlení eurobyrokratů. Je to v tomto smyslu nejlepší článek, který jsem na Finmagu v poslední době četl. Je to upřímné vyznání jeho víry a připomíná mi dnes naprosto nepochopitelný zápal a nadšení poválečných komunistů, kteří se rozhodli budovat nový, lepší svět, kde se budou mít všichni dobře a už nikdy nepřipustí válku. Dodnes jsou přesvědčeni, že to dopadlo špatně jen vinou rozvracečů, které se nepodařilo převychovat v nové, lepší evropany, a rozhodně to nebyl objektivní důsledek pokusu realizovat utopii, pochopitelně :-) Jo, a ty excesy tenkrát, to prostě "když se kácí les, ...".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tomáš Prouza o sobě:
- je schopný odchytávat potenciální problémy,
- má horizontální přehled o všem,
- připravuje podklady tak, aby mohla vláda rozhodovat co nejefektivněji,
- napravuje, na co se tady poslední roky kašlalo,
- vše řeší poměrně rychle,
- přesto nedokáže pochopit, že jen půlka lidí v našem členství vidí nějaký přínos,
- a ačkoliv někteří vypouštět jedovaté sliny,
- evropští kolegové jsou všichni rádi, že je zase zpátky...

No, však on do nás tu svojí pravdu natluče a za ty všechny lepší regulace a efektivnější čerpání eurodotací jistě taky "čerpá" zaslouženou výplatu, kterou poctivě zdaňuje (a jistě i včetně té solidární části).

Co dodat? Napadá mě jediné: "To nás pánbůh trestá, že se nemodlíme!! Asi...?"

(Omlouvám se za jedovatou slinu, ale v případě tohoto arogantního, sebestředného, neomylného regulátora si fakt nemůžu pomoct. Nic horší jsem na Finmagu za ty roky opravdu nečetl!)

Nahlásit

-
0
+

Pan státní tajemník je takový anti-Bastiat. Hlavně že můžeme stále zasklívat okna, co by jinak lidé dělali s nezdaněnými penězi, o tom netřeba přemýšlet. Veškeré dotační finance sem zřejmě přistávají z Marsu.
Rychlost a "kvalita" čerpání dotací jsou prý malé, v souladu s Murphyho zákony očekávám, že zanedlouho vznikne nový úřad pro zrychlení a zkvalitnění (tím jsou přeci úřady všude po světě proslulé!). Když k tomu vznikla již samostatná funkce, proč ne... Ještě se zajistit zákonem o státní službě a pak si jen sosat.

Nahlásit

-
0
+

Proč mi na mysl stále přicházela věta: ".... se zabývá efektivním řešením problémů, které by bez něho vůbec nevznikly". Za ty tečky na začátku dosadit "Europolitik" :-(

Nahlásit

-
0
+

To je krása, ten rozhovor mi neskutečně evokuje moje dětství.
Jen tehdy se ten interviewovaný pán myslím jmenoval Vasil Biľak.

Nahlásit

-
0
+

Můžete nás všechny zkusit eurosocialismem umlátit, ale realitu nepředěláte. To nejmenší bude, že to celé bude stát (a už stojí) nechutný balík peněz Evropanů. A to si budeme moct ještě gratulovat - my, že nás vaše mocichtivost a čirá idiocie nevtáhly do války.
- vy, že vaši spoluobčané vás z toho všeho nezkusí vyléčit kandelábrovou metodou...

Nahlásit

-
0
+